Nu am prea mult timp dimineața, înainte de a merge la serviciu sau de a mă așeza la birou pentru taskurile zilnice și video callurile stabilite. De aceea, sunt nevoită să-mi „pun” fața și să mă machiez pe fugă. Din cauza cearcănelor și a acneei temporare / semnelor postacneice, uneori și a pielii grase, nu pot renunța la machiaj. Nici când ședințele se țin online, de acasă. 🙂

Înfrumusețare la minut? Imposibil – ar zice unii!Dar îți arăt că se poate și îți ofer cele mai bune trucuri de machiaj cu care să reușești în timp record cel mai minunat makeup pentru job, școală, întâlnire sau chiar party, când va fi din nou cazul. 😉

Minutul 1: Aplică baza de machiaj!

Începe numărătoarea inversă! Fii pe fază! Înainte de orice însă, trebuie să te asiguri că ai fața curată și hidratată corespunzător.

 • Fresh-up – 10 secunde: Înainte de a te machia, trebuie să îți cureți temeinic fața cu un gel de curățare și șervețele demachainte, dacă e cazul, pentru zonele grase ale tenului (frunte, nas, bărbie – problematica zonă T, ca de obicei).
  Astfel scapi de excesul de grăsime de pe față, iar machiajul aderă mai bine.
 • Piele de vis – 50 de secunde: Pentru ca tenul tău să arate perfect, aplică un primer de față înainte de orice, apoi ai nevoie de un fond de ten pentru tipul tău de piele.
  Mod de aplicare: pune-ți o doză în palmă și, apoi, cu degetul arătător, aplică fondul de ten în dreptul cearcănelor, în jurul nasului și pe bărbie.
  Acum, îl poți întinde uniform pe toată suprafața feței.

Minutul 2: Pudratul feței

Nu trebuie să dai luciului nicio șansă!

 • Ten de catifea – 30 de secunde: Pudra pulbere translucidă face minuni pentru tenul tău. Cu o pensulă specială, întinde pudra pe față. Pielea ta va fi mată în numai câteva secunde.
 • Bujori în obrăjori – 30 de secunde: Și pentru obraji ai nevoie de o pensulă specială. Dă culoare pomeților cu un fard de obraz. Optează pentru o nuanță cu tonuri de roșu!

Minutul 3: Fardul de pleoape

Dă ochilor strălucirea pe care o merită cu un fard de pleoape adecvat!

 • Trend-shadow – 30 de secunde: Violet e super pentru acest sezon! Alege un fard de pleoape trendy care să aibă o consistență cremoasă. Pentru a-ți aplica fardul, poți folosi cu încredere buricele degetelor.
 • Contur pentru ochi – 30 de secunde: Nimic mai trendy decât un creion contur pentru ochi în nuanță lilac metalic – îți va lumina privirea!
  În cazul în care linia de contur este prea pronunțată, poți folosi un șervețel demachiant cu care să mai estompezi culoarea. 😉

Minutul 4: lumini și umbre

Încă puțin tuș și culoare pentru o privire senzuală!

 • Gene mai lungi – 50 de secunde: Mascara și genele tale vor arăta senzațional! Truc: dup ce te-ai dat cu rimel, așteaptă cca. 10 secunde și repetă operațiunea pentru genele de pe pleoapele superioare!
 • Ochii strălucitori – 10 secunde: Un truc simplu pentru un efect maxim: dă strălucire ochilor cu un glos de buze perlat. Aplică puțin și de la jumătatea sprâncenelor spre coada lor și întinde-l cu ajutorul degetului. Vei obține un efect de ten foarte fresh.

Minutul 5: luciu pentru buze

Lipgloss pentru buze numai bune de… admirat! Sau sărutat, de ce nu?

 • Li-la-lips – 40 de secunde: în loc de ruj, folosește fardul de pleoape pastelat. Nu îți trebuie pensulă, îl poți întinde pe buze cu ajutorul degetului arătător.
 • Glam-finish – 20 de secunde: Se poartă buzele cărnoase, știi și tu. Pentru a da și mai mult volum buzelor tale, ai nevoie de un lipgloss cu particule perlate. Acum ești gata, arăți minunat și nu au trecut decât 5(!)

Sursă foto: Thought Catalog/burst.shopify.com