Cred că odată cu creșterea temperaturilor, mulți dintre noi se confruntă cu provocarea de a găsi crema de protecție solară potrivită.

Folosesc creme de protecție solară pe tot parcursul anului, dar există ceva în perioada de vară care face alegerea uneia să fie mai dificilă decât în orice alt sezon.

Așa că m-am gândit să îți împărtășesc câteva sfaturi și considerații pe care le poți găsi utile în timp ce îți cauți noua protecție solară.

Utilizarea SPF-ului potrivit

Când alegi o protecție solară, gândește-te la cum și când o vei folosi. O vei folosi singură sau sub machiaj? Vei aplica SPF înainte de o plimbare zilnică sau de a face sport afară? Ca paranteză, aș recomanda îmbrăcăminte UPF pentru corp, dacă faci sport în aer liber- vezi în acest sens și recomandările din acest material: 3 greșeli pe care poate le faci în privința protecției solare și cum le repari.

tricou-anti-uv-upf50-turcoaz-dama

Textura cremei de protecție solară este importantă, dar activitățile tale zilnice ar trebui să fie factorul-cheie în alegerea protecției solare. De exemplu, unele produse pot funcționa bine sub machiaj, iar altele – nu.

O cremă de protecție solară ușoară se poate simți grozav pe piele, dar nu va rezista bine împotriva transpirației și frecării în timpul unui antrenament. Așa că alege o cremă de protecție solară potrivită stilului tău de viață și gândește-te la ideea de a cumpăra mai mult de un produs, deoarece este posibil să ai nevoie de mai multe tipuri de produse cu protecție solară.

Filtrele de protecție solară

Când vine vorba de filtrele de protecție solară, cei mai nefericiți oameni ai lumii sunt americanii; firmele de acolo pot formula produse cosmetice doar cu 12 filtre UV, dacă nu mă înșel. În comparație, în UE sunt permise utilizarea a 31 de filtre UV.

Aceasta este o diferență considerabilă, iar vechile filtre chimice nu oferă o protecție satisfăcătoare împotriva luminii UVA, așa că s-ar putea să îți faci un deserviciu cumpărând produse de protecție solară americană, care conțin doar filtre chimice.

Cremă pentru protecție solară Bioderma Photoderm Max SPF 50+_review și păreri

Cu toate acestea, dacă dorești protecție solară minerală, este o altă poveste. Recomand să folosești produse de protecție solară cu filtre mai noi. Îmi plac în special preparatele combinate care includ filtre chimice și minerale deopotrivă, în special formulările japoneze cu oxid de zinc, care protejează atât împotriva razelor UVA, cât și a celor UVB.

Prieten-dușman și SPF

Protecția solară trebuie să ofere protecție nu numai împotriva UVB, ci și a luminii UVA. Proprietățile anti-UVB ale cremei solare sunt destul de ușor de înțeles; acestea sunt exprimate cu ratingul SPF în aproape întreaga lume.

Cu toate acestea, când vine vorba de protecție UVA, lucrurile se complică puțin. În UE și în alte părți ale lumii, folosim simbolul UVA înconjurat pentru a indica faptul că factorul de protecție UVA este de cel puțin o treime din UVB. Cu un scop similar, în Asia este utilizat sistemul de rating PA.

Așa că atunci când fac cumpărături pentru creme de protecție solară asiatice, le evaluez având în vedere raportul de 1:3. De exemplu, dacă un produs are SPF 30, mă asigur că are un rating PA de două sau trei plusuri. În cazul cremelor de protecție solară cu SPF 30+, caut un rating de patru plusuri.

Uriage Bariésun fluid ultra-lejer protecție solară SPF50+_review și păreri

Când vine vorba de creme de protecție solară cu SPF 50 sau peste, cumpăr doar produse cu patru plusuri maxim, care este echivalentul a PPD 16 sau peste. Este o estimare, dar știu că obțin un nivel decent de protecție în acest fel.

Din păcate, nu toată lumea știe să citească în etichetele de protecție solară, iar mărcile profită de acest lucru înșelând cumpărătorii atunci când produsele lor sunt insuficiente în ceea ce privește proprietățile anti-UVA.

Consumatorii europeni sunt deosebit de vulnerabili la astfel de tactici de marketing nesăbuite, deoarece reglementările de etichetare de aici sunt recomandări, nu legi, deci brandurile sunt responsabile pentru respectarea lor.

De exemplu, în cazul Clinique, pe cremele lor solare, vei găsi literele „UVA” încadrate într-un logo de formă dreptunghiulară; pentru un utilizator obișnuit cu protecție solară, poate apărea ca simbolul UVA înconjurat, dar nu sunt la fel. Pentru dreptate, puține dintre cremele de protecție solară Clinique îndeplinesc standardul UE și la ele vei găsi simbolul UVA înconjurat pe acestea, dar majoritatea – nu. 🙂

Unele mărci pun „declarații” pe ambalaj precum „Protecție UVA/UVB”. În astfel de cazuri, nu știi ce fel de protecție primești. În plus, termenul „spectru larg”, importat, nu are nicio bază aici, în UE, deoarece este considerat a fi o afirmație vagă.

Apoi, avem mărci care pun atât „UVA”, cât și „UVB”, în cercuri. Din nou, nu putem fi siguri dacă crema de protecție solară îndeplinește standardul UE, deoarece nu respectă recomandarea de etichetare. Ar trebui să contactezi brandul producător pentru a afla adevărul.

cum este crema de față pentru protecție solară Nuxe Sun Crème Fondante Visage SPF50_textură și compoziție_review

Și nu în ultimul rând, o practică, pe care o văd din ce în ce mai des apărând atât cu cremele solare importate, cât și cu cele europene, aceea de a încerca să se ascundă în spatele ratingului asiatic PA, și anume, pentru produsele care nu îndeplinesc standardul UE, mărcile imprimă plusurile PA pe etichete. .

Primul exemplu este Clarins UV PLUS [5P] Anti-Pollution Translucent cu SPF 50 și PA +++. Nu există nicio posibilitate ca produsul să se apropie de standardul UE, deoarece PA +++ este egal cu PPD între 8 și 16. Este surprinzător pentru mine, deoarece predecesorul său, UV Plus Anti-Pollution Sunscreen, a aderat la standardul UE.

Nu știu ce să zic, dar când o cremă de protecție solară este reformulată, mă aștept să aibă rezultate mai bune, mai ales când vine vorba de protecție UV.

Similar cu Clarins, cremele de protecție solară Neutrogena dezamăgesc în prevenirea daunelor UVA. Cremele lor de protecție solară sunt extrem de populare, dar numai datorită țărilor în care a fost adoptat ratingul PA putem afla că oferă un tampon anti-UVA scăzut.

Se datorează filtrelor vechi folosite în cremele solare americane. În loc să folosească filtre mai noi pentru produsele de export, mărcile americane preferă să vândă produse de protecție solară de calitate inferioară restului lumii. Din acest motiv, nu folosesc creme de protecție solară chimice americane.

Data viitoare când cauți protecție solară, ia în considerare aceste trei puncte și reflectă înainte de a cumpăra. Crema de protecție solară este crucială pentru păstrarea sănătății și echilibrului pielii tale și gândește-te să încorporezi haine și accesorii UPF în garderoba ta.

fluid colorant Avène Very High Protection SPF 50+_swatch

Nu uitați că nicio cremă de protecție solară nu oferă protecție 100%.

Pe lângă utilizarea de protecție solară, nu uitați să cauți umbră, să te acoperi cu țesături naturale, deoarece oferă un camuflaj mai durabil decât cremele de protecție solară și să porți ochelari de soare, deoarece sănătatea ochilor este mai mult decât imperativă. Acești pași simpli te pot ajuta cu practici sigure de expunere la soare.

Sursa foto principală: Unsplash/iStock