Cum să-ți faci părul creț fără ondulator, cum să-ți pui părul pe moațe ca să îți faci păr creț ca de oiță, cum să-ți faci păr creț care să arate natural și lejer, coafură ușor de realizat și de făcut rapid acasă.

Vrei să vezi cum îți stă creață sau pur și simplu vrei să schimbi ceva în înfățișarea ta, pe o perioadă scurtă? E simplu! Îți poți realiza o coafură simplu de realizat, fără să ai nevoie de prea multe produse sau aparate de styling. În plus, poți să îți și parfumezi părul în acest mod, fiind o variantă de coafură simplă și proaspătă pentru atunci când nu ai timp să mergi la coafor, să îți speli părul și să îl aranjezi mai profesionist. Iar părul va mirosi așa cum îți place ție.

Cum procedezi ca să obții ușor un păr creț și cu miros frumos?

Pune într-un atomizator / pulverizator apă minerală, un praf de sare și câteva picături de ulei esențial parfumat (poți să-și alegi esența preferată de ulei parfumat din gama variată de aici, ca să simți întreaga zi aroma ta preferată). Pulverizează soluția astfel obținută pe părul  jilav (umed, după spălare, sau umezit în prealabil) și apoi împarte podoaba capilară în șuvițe pe care să le pui pe moațe. Ca să fixezi moațele, folosește un set de elastice simple din cauciuc. Fă cald în cameră, dacă nu e destul, și lasă părul să se usuce în aer liber. Așadar, e de prefrat să nu folosești vreun uscător de păr astfel încât să se usuce mai repede.

Când ești sigură că s-a uscat complet, scoate-ți moațele și „coafează-te” (adică piaptănă-te) cu degetele. Dacă te piepteni cu piaptănul, buclele astfel obținute ți se vor lăsa mult mai repede. Eventual, mai ales dacă ieși afară, poți să te dai cu puțin fixativ, ca să se fixeze mai bine fiecare buclă. Îți recomand spray-ul fixativ Wellaflex Shiny Hold de la Wella, pentru că oferă și un plus de strălucire părului tău, fără să îl încarce – nu ai nevoie de o fixare puternică, ci de una flexibilă. Lasă părul să se miște lejer, fără să-l simți tare și încărcat. Altfel, nici coafura nu va arăta natural.

Dacă crezi că ai nevoie de extra-sfaturi, poți urmări video-ul tutorial de mai jos, unde e explicată „coafura” pas cu pas și care te învață cum să-ți pui părul pe moațe simplu și rapid, ca să obții ușor un păr creț, fără să folosești aparate de styling. Dacă totuși nu ți se pare că aceasta e varianta potrivită pentru tine, poți obține bucle crețe subțiri, naturale, și cu acest ondulator special, profesional, tip curler, care funcționează prin prinderea șuviței de păr și răsucirea sa în interiorul aparatului pe o porțiune fierbinte, astfel încât la eliberarea șuviței, aceasta va ieși creață și răsucită, ca blana unei oițe. 😛