Dacă preferi aroma de vanilie, adaugă colecției tale de aromaterapie un ulei esențial de vanilie, pe care îl poți crea la tine acasă simplu și rapid, în doar 3 pași din doar 2 ingrediente! Avem mai jos un tutorial ușor și super util! 😉

Ești pasionat de aroma de vanilie?

Dacă te-ai întrebat vreodată cum se face uleiul esențial de vanilie,  te încurajez să încerci chiar tu acasă tot procesul, deoarece este foarte simplu de făcut și necesită doar o sticluță de ulei de jojoba și păstăi de vanilie în prepararea lui.

Prin crearea unui amestec din aceste ingrediente, după câteva zile de odihnă / macerare, vei obține o bijuterie lichidă puternică și sănătoasă. Intră în lumea aromaterapiei și creează-ți propriul ulei esențial de vanilie acasă, natural și sănătos, cu aceste instrucțiuni simple.

Tutorial ca să faci ulei de vanilie acasă  simplu și rapid în doar 3 pași

  1. Primul lucru pe care ar trebui să-l cunoaștem atunci când vine vorba de prepararea propriului ulei  esențial de vanilie este că implică un proces foarte… simplu, în care sunt necesare doar două ingrediente: uleiul de jojoba și păstaia de vanilie.Ambele componente pot fi găsite în magazinele naturiste și cu produse naturale, în plafare. Dacă preferi, poți chiar să-ți faci uleiul de jojoba acasă.Ulei De Jojoba Eco/Bio Virgin 50ml MAYAM
  2. Mai întâi pune într-un recipient (preferabil din sticlă) ulei de jojoba sau, după preferință, alege altele similare (de exemplu, uleiul de floarea-soarelui, dar te sfătuiesc să alegi prima variantă, căci e mai bogat în nutrienți).Apoi taie în bucăți păstaia de vanilie și pune-o în vas împreună cu acest ulei. Acoperă complet și rezervă un timp de 6 săptămâni, pentru macerare și pentru a se amesteca în mod adecvat conținutul.Bete (Pastai) de Vanilie Ecologice/Bio 2buc 4g SONNENTOR

    Astfel, pentru a obține cel mai bun rezultat și cea mai bună calitate a uleiului de vanilie creat de tine, trebuie să luăm în considerare următoarea recomandare: macerarea se poate face în soare în timpul zilei, în timp ce în timpul nopții este de preferat ca aceasta să se realizeze într-un loc uscat și rece în interiorul casei.

  3. Odată ce această perioadă este încheiată, uleiul trebuie să fie strecurat pentru a scăpa de depunerile din păstaia de vanilie.În final, obținem un ulei de vanilie aromat pe care îl putem  folosi pentru a crea parfumuri, la creme sau săpunuri excelente, în combinație cu diferite alte uleiuri esențiale pentru colecția noastră de aromaterapie.

Cum să păstrezi uleiul de vanilie homemade ca să se mențină timp îndelungat și să te bucuri de el cât mai mult

În ceea ce privește păstrarea uleiului de vanilie, se recomandă ca acesta să fie ținut într-un loc răcoros și uscat. În plus, este recomandabil să stea într-un loc întunecos pentru a-l feri de lumină și a împiedica deteriorarea uleiului, în special modificarea aromei.

În mod ideal, conținutul trebuie păstrat în sticle individuale și depozitat cu grijă la întuneric.

Beneficiile uleiului esențial de vanilie

Uleiul de vanilie de casă este foarte util și benefic pentru sănătate.

Printre caracteristicile uleiului de jojoba, descoperim că acționează ca o vindecare, care împiedică iritarea pielii și asigură doze mari de hidratare, fiind emolient – înmoaie și reface pielea după numeroase agresiuni externe.

Pe de altă parte, în ceea ce privește vanilia naturală, beneficiile sale sunt date de conținutul ridicat de proprietăți antioxidante, antidepresive, relaxante și sedative.

Ulei esential de Vanilie, UBX, 15 ml

Tu ai încerca să faci singur(ă) în casă ulei esențial de vanilie? Dacă da, împărtășește-ne experiența în comentarii, în josul paginii! 😉

Sursă foto de front page: canva.com/hitdelight from hitdelight