Tutorial despre cum să faci un cardigan dintr-o bluză simplă, mulată pe corp, pe care nu o mai poți purta.

Cred că toate avem prin dulap, de ani buni, cel puțin o bluză mulată, simplă ori cu imprimeu drăguț, tip tricou, dar pe care nu o putem purta din diverse motive. Eu, de pildă, am asemenea bluze și nu le (mai) port pentru că fie îmi sunt prea mici și îmi afișează burtica, fie sunt prea groase ca să le poți purta cu ceva suprapus peste. Le mai păstrez, cu toate acesea, căci mă gândesc, în naivitatea mea, că poate le voi purta vreodată măcar prin casă sau în vreo vacanță mai trăsnită, departe de cunoscuți, ca să nu mă afișez lor cu buricul neacoperit. 😛 În plus, mi-e greu să mă despart de orice piesă din garderoba mea și, prin urmare, și de acestea, ori pentru că îmi place materialul sau designul, ori pentru că le ador coloritul sau imprimeul.

Dar am descoperit de curând, când s-a potrivit bine momentul, căci tocmai îmi făceam curat în dulap și am dat, din nou, de aceste bluze, un tutorial care te învață să îți transformi asemenea bluze simple, mulate, tip tricouri în niște cardigane drăguțe, de purtat în zilele mai răcoroase peste maieuri ori tricouri. Super tare ideea, mai ales că e vorba de o metodă mai pentru leneși, ca mine :P, și anume: rapidă, simplă și fără cusături, croieli etc. Așa că împart cu voi acest tutorial, fiind convinsă că și voi aveți o bluză care să poată fi ușor transformată într-un cardigan. 🙂

De ce ai nevoie ca să faci un cardigan dintr-o bluză mulată, simplă, mai veche?

Pe lângă bluza respectivă, mai ai nevoie de:

– foarfeci

– o riglă

– bandă de tiv – din merceii o iei

– ață

– un nasture (sau mai mulți, depinde cum vrei să îl faci)

– un fier de călcat

Cum procedezi ca să transformi o bluză mulată într-un cardigan?

Urmează pașii de mai jos.

Pasul 1

Folosește o riglă ca să trasezi o linie dreaptă, pe centrul bluzei, de la baza gâtului până jos de tot. Și taie apoi după linia respectivă.

Pasul 2

Folosește banda de tiv urmând instrucțiunile produsului și fierul de călcat. Dacă nu ai instrucțiuni pentru banda de tiv, urmărește imaginile de mai jos și/sau informează-te despre cum se aplică o bandă de tiv. Banda de tiv trebuie oricum să fie adezivă sau să o lipești tu pe marginea tăiată a bluzei transformate în cardigan.

Pasul 3

Ia un nasture, de dimensiuni mai mari, sau nah, ce opțiuni și idei ai tu (pot fi, cum spuneam, mai mulți nasturi) și coase-l pe una din marginile tivuite, unde, teoretic, ar trebui să încapă orice nasture. Acesta va desăvârși aspectul piesei și îl va face să arate într-adevăr ca un cardigan. Nu vom face o gaură specială pentru acest nasture, întrucât chiar vreau ca acest procedeu de transformare a bluzei să rămână unul simplu și rapid pe cât posibil, fără cusături și alte cele. Sincer, nici nu aș avea răbdare să dau găuri pentru nasture. Tu o poți face dacă vrei.

Sursa foto: instructables.com
Sursa foto: instructables.com

Pasul 4

Pune-l pe tine și scpoate-l în lume! 🙂 Acum chiar poți să porți acea „bluză” și îți recomand să profiți de asta și să-l porți cu orice tricou și maieu sau ce-ți mai atârnă ție prin dulap. Se va potrivi cu siguranță cu multe piese și va conferi un look original și puternic. 😉 Poartă-l mândră, căci ai tot dreptul să te lauzi cu el: doar tu l-ai făcut! 😛 Va fi perfect, mai ales că se apropie toamna, când mai trebuie să adaugi ceva peste tricoul de vară, serile mai ales devenind mai reci.