Zona din jurul ochilor este cea mai expusă trecerii timpului. lipsită de îngrijirea necesară, aceasta conferă chipului tău un aspect obosit și îmbătrânit. Pentru a evita această situație, trebuie să te îngrijești și să folosești cremele potrivite.
Când lumina este prea puternică sau când ne uităm la televizor, ochii noștri obosesc. Îi stresăm în fața calculatorului sau atunci când citim o carte.
Prin umare, putem spune că ochii noștri sunt la datorie de când ne trezim și până când ne întindem înapoi în pat.
❤️ Citește despre:
Ce probleme pot apărea pentru ochii noștri?
În timp, își fac apariția și micile riduri de expresie, iar pungile și cearcănele devin din ce în ce mai evidente.
Majoritatea femeilor preferă să ascundă aceste defecte cu ajutorul eternului corector, însă greșesc, pentru că, dacă nu se fardează corect, acesta se vede. Și apoi, dacă e prea mult fard, poate dăuna pielii.
Cel mai bine e să ai încredere în tratamentele care dau rezultate optime, într-un timp foarte scurt. Care sunt acestea? Iată un minighid, care să te ajute să-l descoperi pe cel potrivit pentru tine. 😉
O privire fără riduri
O privire sexy nu e ușor de întreținut… Vinovate sunt, după caz, nopțile nedormite, perioadele de stres, calculatorul mereu deschis, mai ales acum, în izolare. Iar ochii obosesc. Aspectul obosit și șifonat al pielii din jurul ochilor nu are mai nimic de a face cu vârsta, susțin experții în domeniu.
De vină sunt mișcările excesive ale mușchilor din jurul ochilor, cum ar fi efortul focalizării unei imagini, într-o cameră în care lumina este stinsă.
Pentru a reda tinerețea privirii, patru sau cinci ședințe la dermatolog sunt de ajuns, o dată sau de două ori pe an. De vină poate fi și tipul de piele pe care o ai. Spre exemplu, dacă ai tenul uscat, ridurile din jurul ochilor sau cele de expresie vor apărea mult mai repede, iar atunci va trebui să folosești din timp crema contur.
Chiar dacă nu ai încă riduri în jurul ochilor, cel mai bine este să începi folosirea acesteia încă din jurul vârstei de 25 de ani, pentru a preveni apariția lor precoce.
Curățire lentă și dedicată pentru ochii tăi
Ai ochii foarte limpezi? Porți lentile de contact? O singură țigară aprinsă într-o cameră te face să lăcrimezi? Atenție, ochii tăi sunt foarte sensibili și au nevoie de o îngrijire specială, mai ales atunci când te demachiezi. Pentru că, evident, nu trebuie să mergi la culcare nedemachiată.
Însă nici nu poți să-ți freci pleoapele cu un lapte demachiant, să folosești o loțiune tonică pe bază de alcool sau demachiante spumante. Pentru ochii tăi, există demachiante speciale, care te feresc de neplăcerea usturimilor și iritațiilor, cum ar fi produse precum cele de mai jos, la care am făcut un review deja:
- Lapte demachiant Cremeria Angel Kiss: singurul pentru care am renunțat la șervețele demachiante! (review)
- Cremă demachiantă Fără Lacrimi cu Migdale și Argint Vivanatura (review)
- Șervețelele demachiante Elmiplant (review)
Cearcănele – veșnica problemă a ochilor
Contra cearcănelor întunecate se pot face multe. Spre exemplu, poți încerca câteva exerciții de gimnastică și masaj facial. Acestea sunt foarte utile pentru că, de cele mai multe ori, cearcănele sunt generate de proasta circulație a sângelui. Unde mai pui că nu sunt deloc obositoare. Dimpotrivă. 😉
La orice oră, rotește-ți ochii, foarte încet, în sus, la dreapta, în jos și la stânga, de zece ori. Seara poți decongestiona zona aplicând pe ochi comprese de bumbac umede și reci. Ajunge doar să le umezești dimineața, să le pui în frigider (într-o pungă sau borcănel) și să le scoți înainte de culcare, când le vei aplica.
O altă variantă ar fi aplicarea de două ori pe zi – dimineața și seara – a unei creme speciale pe bază de plante sau de extracte marine, care decongestionează și hidratează pielea delicată de sub ochi.
Evident, în ultimă instanță, atunci când te trezești târziu, iar cearcănele sunt atât de accentuate încât nu mai poți face nimic, singura soluție rămâne anticearcănul, fie că este sub formă de baton, fie că este fluid.
Adio pungilor de sub ochi
Știai că pungile de sub ochi sunt cauzate de reținerea de lichide de către organismul tău? Ce poți face însă pentru a le reduce sau scăpa de ele? Nimic mai simplu – încearcă să reduci consumul de sare. În plus, trebuie să fim atenți și la consumul de cafea, dar și la cel de alcool.
Dacă toate aceste reduceri de mai sus nu au efect, încearcă să-ți aplici pe pungile de sub ochi comprese în care ai pus un cub de gheață sau o lingură pe care ai lăsat-o de cu seară la frigider.
În plus, pe piață a apărut un tip de mască pentru ochi sub formă de ochelari ca niște pernuțe, care conține un gel / un lichid și care, dacă se lasă la congelator noaptea, dimineața se poate pune rece peste ochi, pentru a reduce supărătoarele pungi de sub ochi.
Apoi, există acum nenumărate creme cosmetice de ochi care nu doar luptă cu îmbătrânirea tenului și a ridurilor din jurul ochilor, dar și cu această problemă a puffiness din jurul ochilor.
Mascara – un ajutor de nădejde pentru a păstra ochii „tineri”?
Mascara este poate unul dintre cele mai folosite produse de înfrumusețare. Cunoscută la noi în țară mai ales sub denumirea de rimel, după una dintre firmele care comercializează acest produs, mascara ar fi fost denumită generic astfel după o regiune din Algeria, în care toate femeile au genele foarte lungi și foarte negre. Nu e clar însă că nu e vorba, de fapt, de o legendă.
Care este însă cea mai bună mascara? Este greu de spus, căci paleta de astfel de produse de machiaj se diversifică pe zi ce trece. Sunt acum mult mai multe culori decât clasicul negru: albastru, verde, turcoaz, maro, incolor.
În funcție de periuță și de periuța aplicatoare, mascara poate face genele mai lungi, mai dese sau mai curbate. În plus, mascara poate fi hipoalergică (pentru ochi sensibili) sau waterproof (rezistentă la apă).
Ce mai trebuie să știi despre mascara este că nu trebuie să te duci niciodată la culcare decât după ce ți-ai șters-o de pe gene. Pentru că oricum ar fi ea, dacă nu o demachiezi, riști să te trezești dimineața cu ochii foarte iritați și vineții, asemeni unui vampir. 😀 Nu mai vorbesc că ajută procesul de îmbătrânire al ochilor și nu vrem asta. 😀
Este valabil, de fapt, pentru orice produs de machiaj aplicat pe față: demachierea este obligatorie!
Tu ce alte recomandări de evitare a îmbătrânirii premature a ochilor ai? Scrie-ne în secțiunea de comentarii, din josul paginii! Orice sfat în plus contează mult pentru noi și cititorii noștri.