Iată câteva metode simple și rapide prin care poți face părul să aibă mai mult volum și să arate foarte bine, cu fir puternic, ca și cum așa te-ai fi născut astfel! Sunt foarte eficiente și te costă mai nimic. 🙂

Dacă părul tău e de partea slabă a baricadei și îl găsești lipsit de viață și energie, citește mai jos ce trucuri din industria îngrijirii părului există când vine vorba de a „păcăli” totuși cu el (i.e. să-l faci să pară mai gros la fir, mai puternic, spre o coamă cu volum, flexibilă și strălucitoare, care să atragă toate privirile și să pară că așa e de la natură).

Darul uleiurilor de păr întru frumusețea podoabei capilare

Uleiurile precum cel de cocos și de castor sunt atât de benefice părului și pot cu adevărat să adauge prestanță și strălucire părului care e tern și mai degrabă deteriorat.

Totodată, utilizarea uleiului de castor/ricin în special determină o creștere a părului mai rapidă și sănătoasă.

O mască de păr rapidă recomandată în acest caz:

  • Adaugă 3 linguri de ulei de cocos la 3 linguri de ulei de castor (de ricin).
  • Amestecă-le și masează delicat mixul pe scalpul tău folosind mișcări circulare cu vârful degetelor.
  • Când faci asta, concentrează-te foarte mult pe scalp și nu atât pe vârfurile firelor de păr, așa cum de regulă ți se indică în cazul măștilor de păr. Scalpul e, de fapt, locul unde trebuie să țintești cu aceste uleiuri, pentru a spori creșterea părului.
  • Abia apoi, orice exces de ulei se utilizează pe vârfuri.
  • Ține masca pe cap pentru minimum 45 de minute (cu cât mai mult, cu atât mai bine!) și apoi spală părul cât mai bine și insistent. Pentru mine, de exemplu, ia cam 2 cicluri de șamponare pentru a elimina tot uleiul din părul meu (iar acest număr de șamponări poate varia în funcție de cât de lung sau des ai părul). 😉
  • Aplică această mască cel puțin o dată pe săptămână și vei observa rezultate notabile chiar după câteva utilizări.

Straturi pentru pletele tale – boost de volum!

Pentru fiecare păr fin, un sfat cu adevărat bun este să fie revigorat prin adoptarea, periodic, de tunsori cât mai scurte, în trepte, pentru a conferi volum.

par filat cum sa iti filezi parul

👉 Învață, în acest sens, cum se filează părul – ajută mult această tehnică!

Să-ți lași părul să crească lung nu e chiar cea mai bună opțiune când încerci să obții păr voluminos, întrucât pletele lungi pot „trage” părul în jos și să îl facă să pară lipsit de vlagă. Îi conferi astfel un plus de boost.

Extensiile de păr te fac de invidiat

Dacă vrei o metodă mai scurtă de a „păcăli” și a simula un păr cu fir tare și puternic, extensiile de păr sunt cu adevărat mijlocul prin care să le obții.

Să ai extensii care se potrivesc perfect cu culoarea părului tău poate păcăli pe oricine în a crede că ai o coamă ca de… leu.

păr cu volum prin extensii naturale

 

👉 Vezi aici extensii de păr diverse!

Totuși, dacă încerci să încurajezi creșterea părului, aceasta s-ar putea să nu fie cea mai bună decizie, căci accesoriile cu clip-on au tendința de a trage de firele tale de păr naturale și le pot face să devină subțiri, chiar să cadă mult.

Cea mai bună soluție ar fi să limitezi utiliarea de extensii de păr și, poate, să le aduci în atenție la ocazii speciale.

Perierea și tehnicile de uscare a părului: fă-le cu cap!

Peria ta de păr poate afecta destul de mult firele de păr. Încearcă să obții o perie care nu-ți rupe părul (oricât de dur ar suna acest lucru) și periază ușor cu ea printre șuvițele de păr.

Încearcă să nu-ți periezi părul când e ud, pentru că se poate să îți tragi astfel și mai multe fire de păr.

Tipul de perie de păr pe care ți-l recomand e acela cu peri din fire de păr de porc, care stimulează scalpul și reduce electrizarea.

O altă metodă care funcționează bine pentru mine este să-mi întorc părul cu capul în jos și să-l periez cu susul în jos. Știu că sună mai nebunesc, dar am descoperit că o astfel de periere îmi conferă părului extravolum. Uscarea părului în această poziție ajută, de asemenea.

Și că tot vine vorba de uscare: încearcă să usuci părul cât mai natural, la temperatura camerei. Investește doar în uscătoare de păr avansate, menite să protejeze firul de păr de tratamentul termic. Usucă-l cu uscător doar când e pe jumătate uscat la temperatura camerei, niciodată când e ud!

Elastice de păr și coculeț pentru un păr cu aspect wow!

Un alt truc pe care să-l încerci pentru a face părul tău să pară mai voluminos și cu fir gros, puternic, este să-l legi în sus într-un coc folosind elastice de păr și… doar elastice învelite în panglică de aceea textilă.

Nu ține părul legat cu elastic timp prea îndelungat totuși; nu vrei ca părul tău să creeze noduri, să se încâlcească, să se „îndoaie” și să obțină „valuri” urâte și nedorite.

Dintr-un motiv nebănuit, după ce îmi desfac părul dintr-un astfel de coc, arată mereu fantastic! Încearcă și tu și povestește-mi în comentarii, în josul paginii, dacă a funcționat și pentru tine. Chiar sunt curioasă și sunt convinsă că experiențele și sfaturile tale vor ajuta și alți cititori! 😉

Aranjează-l cu jet de aer când e uscat!

Sincer, în loc să îți descriu întregul proces, cred că cel mai simplu e să îți arăt.

Uite mai jos câteva tutoriale video despre cum să îți aranjezi părul pentru volum, cu jet de aer, ca la uscare, doar că pe păr uscat. Vei obține un look seducător de divă.

Ai nevoie de o perie de păr rotativă. ca procesul să meargă mai rapid. De altfel, poți și cu peria cu peri din fire de porc, de care vă spuneam mai sus, și un uscător de păr cu protecție termică, însă vei avea nevoie de muncă și timp mai îndelungat ca să obții rezultatele dorite:

După cum vezi, metoda funcționează și pentru părul creț. 🙂 Și, desigur, poți face același lucru și atunci când îți usuci părul în mod obișnuit, doar că folosindu-te de același aparat de care vă spuneam mai sus: peria rotativă. Sau de uscător și perie rotundă obișnuită, după caz.

Spre final, vă spun că nu contează dacă ai părul gros sau subțire, tare sau mai fin: fii mândră de el și stăpânește-l sănătoasă!

Nu trebuie să te dai peste cap să obții o podoabă capilară de invidiat, dacă el se străduiește să arate în alt fel.  Are farmecul lui și, în timp, trebuie să înveți să accepți asta și să îți iubești părul așa cum e. 🙂

Succes!😉

Sursă foto front page: burst.shopify.com/Nicole De Khors