Tutorial cum sa pictezi o galaxie colorata cu stele tip big bang pe un tricou/top; DIY cum sa realizezi un imprimeu colorat cu motiv galaxie cu stele tip big bang pe un tricou.

Tricourile cu imprimeu cu motive tip Galaxie se poartă de câțiva ani și sunt printre preferatele mele atunci când vreau să îmi compun un outfit mai misterios și mai abstract. Au un aer mai fantastic și mai retro care place și prinde. Acel ceva aparte creat de nori colorați și steluțe multicolore „împroșcate” laolaltă ca într-un Big Bang. În magazinele cu artă handmade vei găsi o multitudine de astfel de imprimeuri peste mai multe piese de îmbrăcăminte: tricouri, maieuri, pantaloni scurți, chiar jeansi. Poate te-ai înrebat cum le fac… Ei bine, nu-i așa de greu de obținut un astfel de imprimeu precum pare. Iar metoda este una ieftină.

Vrei să încerci și tu să faci un tricou cu imprimeu colorat tip galaxie? Ai mai jos un tutorial pas cu pas despre cum să îți creezi un tricou cu imprimeu pictat cu model colorat tip galaxie.

De ce materiale am nevoie ca să fac un imprimeu colorat cu motiv galaxie?

Înainte de a începe lucrul propriu-zis, ai nevoie de:

– un tricou simplu colorat uni – te sfătuiesc să alegi un top alb sau negru, ori un tricou de culoare gri – pe acestea e observă cel mai bine imprimeul cu motiv galaxie. Poate fi deja purtat sau poți alege unele simple, de aici;

– vopsea pentru textile – poți alege de aici;

– pensule cu burețel;

– o periuță de dinți folosită;

– o farfurie de plastic;

– o plăcuță/planșă din carton;

– opțional: sclipici

– puțină îndemânare

Cum să faci un imprimeu tip galaxie pe haine?

Pregătește materialele prin alegerea culorilor dorite pentru pictură. Îți sugerez să alegi o schemă bazată pe mixarea a 3 culori care să se alinieze în roata culorilor (ți-am povestit de asta într-o lecție de machiaj despre culori aici) – de exemplu, albastru, cu roz și mov. Astfel, când vei mixa tricoul pentru amestecarea culorilor din imprimeu, nu vor ieși pete de culoare maronie ori gri. Vei avea nevoie, de asemenea, și de puțin alb, pentru crearea stelelor. Poți adăuga și părți de sclipici alb sau negru pentru stele, dacă vrei ca tricoul să și sclipească din loc în loc.

Pentru început, pune din fiecare tub de culori alese, aliniate, câte o cantitate pe farfuria de carton/plastic. Plasează pe interiorul tricoului/topului plăcuța/planșa de carton, pentru a preveni ca vopseaua să se scurgă pe ambele părți ale tricoului.

Începe să tamponezi cu pensula-burețel culori, peste tricoul tău. Această parte îți va lua timp – trebuie să te asiguri că pictura ta arată ca niște norișori adunați într-un loc. Cel mai bine e să mixezi toate tehnicile de pictură pe care le cunoști. Pentru a începe, încearcă să folosești mai puțină vopsea, apoi „construiește” de la formele date la început. Îți sugerez să tamponezi culoarea, să faci pete de culoare la început, apoi să răsucești într-una pensula peste petele de culoare, acolo unde vrei să insiști cu o anume pată/culoare. Acreastă tehnică îți va oferi cea mai bună distribuire a culorii și „stropiri” care să arate cât mai natural. Vei vedea că vei avea nevoie de ceva timp și practică, așa că începe cu pași mici și cu răbdare.

cum sa pictezi cu o pensula buretel hainele motiv galaxie
Sursa: collegefashion.net

Continuă să adaugi vopsea până ce vei obține forma și luminozitatea dorită. S-ar putea să fie nevoie să treci peste anumite părți de mai multe ori pentru a le face suficient de opace. Forma care va arăta cel mai natural va fi cea mai neregulată. La început, poți încerca să faci un mic cerc, dar vei sfârși prin a-l „împrăștia” și nu va mai arăta perfect, așa că poți continua prin a adăuga mai multă culoare până când pictura va arăta așa cum îți dorești. Nu există, așadar, o metodă potrivită pentru a realiza un astfel de imprimeu – ține de tehnica și perseverența fiecăruia, de ideea pe care o are la început în ceea ce privește desenul respectiv.

Adaugă stelele „galaxiei” tale! 🙂 Treci cu periuța de dinți peste culoarea albă, apoi scutură periuța peste tricoul tău. S-ar putea ca partea aceasta să ți se pară mai „murdară”, așa că dacă nu vrei să te trezești cu pete de alb peste zona în care lucrezi, îți sugerezi, dacă poți, să faci treaba asta afară din casă, nu în interior, ori într-un atelier, sau poți să daugi ziare sub tricoul de pictat și pe lângă zona în care vei picta. Pe lângă scuturatul pensulei, o mai poți și arunca pur și simplu, din când în când, peste tricou, pentru a împrăștia, fără vreo anumită ordine, din culoarea albă. Asta va crea iluzia de explozie tip Big Bang. 😀 Continuă să scuturi periuța până când vei obține cantitatea de stele dorită sau până când ești mulțumită de cum arată pictura de pe tricoul tău.

cum sa pictezi o galaxie pe un tricou
Sursa: collegefashion.net

Acum, lasă tricoul să se usuce. Odată ce se usucă, vei vedea că îți vine să mai adaugi puțină culoare. Și o poți face dacă tu crezi că vei ajunge la imprimeul dorit. Tot acum, dacă dorești, poți să adaugi și puțin sclipici. Al doilea strat de culoare va ieși ceva mai gros acum, întrucât tricoul are deja un srat de culori și nu mai absoarbe atât de multă vopsea. 😉 Repetă același proces precum cel descris mai sus, dacă vrei un imprimeu mai intens și mai… observabil, care să contureze și mai bine ideea de galaxie. Asigură-te că ai lăsat tricoul să se usuce suficient, la final, astfel încât să fii sigură că petele de culori nu se amestecă sau șterg. Urmărește instrucțiunile de pe pachetul de vopsele – acolo sigur scrie cât timp e necesar pentru uscarea completă.

tutorial cum sa pictezi un tricou cu motiv galaxie si stele tip big bang
Sursa: collegefashion.net

Gata! Iată-ți tricoul realizat de tine, cu imprimeu cu motiv galaxie, la un preț mult mai accesibil! 😉 Acest tutorial necesită multă răbdare, până înveți să aplici culorile, dar odată ce te vei obișnui, vei obține lucruri fabuloase! Poți realiza desene cu o astfel de tehnică pe orice: pantaloni scurți, fuste, rochițe, chiar și pe eșarfe, după cum dorești și ai nevoie!

Ce zici? Îți place acest trend cu picturi celeste? Ai încerca să faci această pictură pe o piesă de îmbrăcăminte? Lasă-ne părerea ta în comentarii. 😉