În ultimii ani, am observat că sunt tot mai puțin atrasă de nuanța de gri, deși e ca o mantie de siguranță și e culoarea preferată a multor persoane pentru ținutele de lucru.

Porți costume gri, pulovere și cămăși gri și chiar pantofi gri în ținute office adesea, așa-i? Sau vezi multe persoane îmbrăcate așa, la birou. Mie, una, mi se întâmplă.

De ce merită să ai piese gri în garderoba esențială?

Poate cel mai fascinant aspect al acestei culori este că nu este compusă din extreme, ca și non-culorile – nu e nici alb, nici negru – ci e între ele și, cu toate acestea, se comportă ca o non-culoare, fiind un neutru excelent de combinat cu atâtea culori!

Griul este o culoare neutră comună care nu este plictisitoare, atunci când se combină mai ales cu niște culori vii ca galben, roșu, albastru puternic, chiar și cu neonuri, pe care le temperează echilibrat. Și mie cel mai mult așa îmi place mixat.

cămașă gri cu manșete și guler albe

Datorită versatilității sale, griul poate fi combinat cu multe alte culori, imprimeuri și accesorii. Prin descoperirea modului în care să-ți stilizezi nuanța de gri, poți crea o multitudine de aspecte diferite.

Cum să porți culoarea gri

Arată minunat alături de pasteluri delicate, precum și cu bleu tip „baby blue” și roz, este potrivit de combinat cu alb pentru un aspect proaspăt și modern, luxos, sau poți chiar combină griul cu verde marin pentru un aspect mai îndrăzneț și chic.

Este deosebit de interesant atunci când te joci cu diferite nuanțe ale acestei culori pentru o ținută rafinată și sofisticată, inclusiv la birou. Deoarece griul vine în diferite nuanțe și adesea are accente de culori diferite, poate merge într-adevăr cu aproape orice culoare.

jeansi gri Tommy Jeans

Nimic nu sparge monotonia unei ținute gri ca o notă de culoare, chiar și singulară, fie că este vorba de o nuanță strălucitoare de ruj sau de o geantă albastră precum cerul senin. De asemenea, poți adăuga accesorii argintii pentru un plus de eleganță. Această culoare merge cu orice, deci nu-ți fie teamă să experimentezi.

Datorită faptului că griul este o culoare atât de simplă, poți alege piese cu croieli interesante. Cu siguranță nu vei arăta simplu dacă ținuta ta are o croială îndrăzneață sau creează o siluetă interesantă, cum ar fi o fustă scurtă sau un top lejer, căzut pe umeri!

De ce e griul în tendințe iar?

Griul este o tendință de mare amploare în zilele noastre și a cucerit și generațiile actuale, pline de culori.

Dar ce anume face ca această culoare să fie o alegere atât de tentantă în ceea ce privește îmbrăcămintea? Ar putea fi eficiența sa; ușurarea de a elimina o decizie din viața ta în fiecare dimineață, când îți alegi ținuta și nu știi ce să alegi; sau faptul că nu trebuie să-ți faci griji în legătură cu culorile care i se potrivesc.

Sau poate pentru că este o nuanță foarte elegantă și efectul acestei culori te face să arăți elegant și sofisticat. Personal, o găsesc foarte luxoasă, deși minimală, și sobră.

E o culoare cuminte și serioasă, foarte potrivită doamnelor – nu mai are rost să spun că și bărbaților, mai ales în ținute elegante, office, smart – și cam fiecare dintre noi ar trebui să aibă cel puțin câteva piese esențiale gri în garderobă.

set cadrilat costum sacou și pantaloni gri

Acum nah, dacă ești ca mine și nu ești chiar mare fan de griuri purtate ca atare, pentru că le găsești destul de plictisitoare, poți să le combini cu alte culori, ca să arate profi, mai ales la birou. Important e să ai tot vreo câteva piese în nuanțe de gri în care să investești, dar să nu fie plictisitoare în croială. 😉

Tu ce părere ai despre culoare gri? Cum alegi să o porți cel mai des? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii. Ăîrerea ta contează cel mai mult pentru noi.

Sursă foto principală: Unsplash/Tony Litvyak