Cum te îmbraci la interviul de angajare pentru un nou job în funcție de locul de muncă și de tipul de job pentru care ai aplicat.

Felul în care arăți și ținuta adoptată la un interviu de angajare arată respectul pe care îl ai pentru respectivul loc de muncă, pentru oportunitatea oferită, pentru mediul în care vrei să profesezi, dar și pentru potențialii tăi angajatori.

Statisticile spun că circa 80% dintre candidații la un job nimeresc ținuta office corespunzătoare încă de la interviu, în timp ce 20% vin îmbrăcați necorespunzător.

Greșeli în alegerea hainelor pe care le purtăm la un interviu de angajare

Pantofii vechi, uzați, sau rupți, excesul de parfum și machiaj pot fi greșeli care te costă mult la un interviu de angajare.

Fustele prea scurte sau prea strâmte lasă mereu o impresie de prost gust și un decolteu prea adânc poate fi privit foarte critic la un interviu de angajare.

Un motiv pentru care unii nu găsesc ținuta de interviu potrivită este că zilele ,,uniformei de interviu” sunt apuse. Un costum sau combinația fustă creion-sacou nu mai este demult singura opțiune pentru un interviu. Te poți inspira și din orice idee de ținută business actuală, dar adaugă-i un plus de personalitate.

Ținuta Office Potrivită în funcție de Jobul unde ai aplicat

Pe de altă parte, ținuta pentru angajare este completată de atitudinea corectă. Dacă hainele pentru interviu sunt prea strâmte, noi și țepene, prea mici, prea scurte sau care te fac să te foiești inconfortabil, toate acestea se vor transpune în prestația ta la interviu.

Dacă firma la care ai aplicat pentru slujbă este cunoscută pentru stilul casual (multe companii tinere au adoptat tricourile și blugii cu teniși ca uniformă de birou în zilele noastre), alege o combinație de dress code business și dress code cocktail. O rochie tip sarafan colorată și pantofi în ton pot fi mai potriviți în acest caz decât un deux-pieces bleumarin banal.

outfit-tinuta-office pentru interviu de angajare

[button url=https://www.fashionreview.ro/tinuta-office-business/ target=blank icon=user]Vezi mai multe detalii pentru această ținută[/button]

În plus, specialiștii recomandă ca atunci când nu ești sigură de ținuta office a companiei respective, să alegi ceva smart casual și să iei un sacou cu tine, pe braț. Dacă vezi că angajații sunt mai formali în ceea ce privește ținuta, pune sacoul pe tine și ținuta ta de interviu de angajare devine mai serioasă. Dacă vezi angajații obișnuiți că vin la birou în tricouri și jeans, lasă sacoul la cuier și vei avea un aspect casual îngrijit.

Dacă munca de jurnalist te pasionează, află că vestimentația potrivită la un interviu de angajare depinde de faima și specificul revistei sau ziarului. Dacă vorbim despre o revistă de lifestyle, atunci ai ceva mai multă mână liberă.

Important de reținut este că atunci când vrei să fii originală, poți să greșești. Dacă nu stăpânești foarte bine arta vestimentației, renunță la accesorizarea excesivă și la mixul de culori tari.

piese-de-tinuta-office-vara potrivite la un interviu de angajare

[button url=https://www.fashionreview.ro/tinuta-office-vara/ target=blank icon=tag]Piese pentru o ținută de interviu la job vara[/button]

De preferat este ținuta formată din piese clasice (sacouri de inspirație masculină, tricoul alb alături de jeanși skinny, pantofi cu toc mediu, ușor gros). Poți personaliza outfitul cu accesorii pe măsură dacă îți dorești să arăți că știi cu ce se mănâncă moda: o eșarfă colorată prinsă în jurul gâtului, un colier supradimensionat aplicat întotdeauna peste un tricou simplu sau o cămașă office-casual la baza gâtului.

Dacă aplici pentru un job în domeniul modei sau al artelor poți să fii creativă, originală, iar stilul adoptat să fie unul personal, care să te reprezinte.

Uite și câteva sfaturi pentru cum își alege un bărbat costumul potrivit în orice împrejurare.