În engleză, există vorba ‘you look like a million dollars’ și, ei bine, ia ghicește, am un secret pentru tine și în acest sens! Oamenii care arată ca și cum s-ar fi aranjat cu un milion de dolari abia dacă au cheltuit vreodată în viața lor suma aceea de bani!
Ce mai încolo-încoace, să arăți ca și cum te-ai fi îmbrăcat cu branduri de lux nu e chiar atât de imposibil. Avem mai jos câteva sfaturi și trucuri foarte utile în acest sens, pentru un look de milioane doar la exterior, căci, de fapt, chiar nu-i nevoie să cheltuiești o avere pe toate hainele și accesoriile pe care alegi să le porți, ca să arăți ca un om cu… bani. 😀

Bineînțeles că atunci când vedem like-urile vedetelor ca urmare a pozării pe covorul roșu, a îmbrăcămintei purtate de staruri la decernarea premiilor Oscar, știm sigur că ținutele și accesoriile lor au costat ceva, dar treaba e că… poți arăta cam la fel de bine ca actorii de Hollywood cu o măsură foarte mică de costuri!

Iată, așadar, cum să te îmbraci ca un milionar sau o milionară, după caz, dar cu un buget redus! Uite în ce merită cu adevărat să investești ca să obții un look ca de lux, dar cu buget minim, de fiecare dată!

1. Piese clasice, de bază

Uite care e treaba: piese ca micuța rochie neagră / the little black dresses, blugii închiși la culoare, eventual cu aspect prespălat și chiar unele tricotaje abia dacă arată diferit, fie că le cumperi de la firme de malluri sau de la nume faimoase de designeri, cu magazine pe bulevarde renumite.

Construiește-ți garderoba cu o fundație de astfel de piese la prețuri minime și care să arate exact la fel, indiferent că ar fi de la Prada sau din… Stradivarius, Zara, Bershka, Primark etc. Cu siguranță că portofelul tău îți va mulțumi, iar astfel, vei avea posibilitatea să îți construiești chiar o garderobă mai amplă, nu doar una… basic.

Citește AICI și despre cum să-ți construiești o gardeobă-capsulă!

2. Aranjează-te mereu cu stil, ca să arăți mereu fresh, „curat”, ca scos/scoasă din cutie!

Uneori poate fi greu să dai clasă unui vibe inspirat de acest vechi, de shabby chic sau chiar vintage, de haine ponosite, dar de calitate și durabile, pe care le deții de mult în dulap, pentru că nu ai, în primul rând, acele haine scumpe

Cel mai bun plan în acest caz e să te bazezi (și să faci din asta un obicei!) pe un look fresh, curat. E mult mai ușor să arăți mult mai scump îmbrăcat decât ești atunci când te bazezi pe linii puternice, accesorii smart, îți aranjezi bine părul, te coafezi cu stil și ai un makeup profi. 😉

Aș oferi în acest sens exemplul Andreei Balaban, mare iubitoare de vintage și second-hand, care poartă piese de îmbrăcăminte extrem de vechi, dar pe unele cu greu ai bănui că sunt vechi! Asta pentru că se îngrijește foarte bine la nivelul look-ului, are grijă să aibă un makeup aparte, stilat, impecabil de fiecare dată, precum și o coafură elegantă.

În acest mod, hainele par foarte scumpe sau recente, inspirate doar de perioade din trecut, deși, poate, ai dat doar 5 lei pe o piesă de la buticul de preowned din colț. 🙂

3. Pantofi de bună calitate

Pentru majoritatea femeilor, pantofii sunt lucrul spre care se îndreaptă ochii lor din prima. Dar și pentru crearea unui oufit de milioane pentru bărbați, încălțămintea are un aport foarte important.

Așa că, dacă vrei să alegi o parte a ținutei tale căreia să îi acorzi cea mai mare importanță și pe care să merite să cheltuiești cei mai mulți bani, atunci mizează pe încălțăminte de calitate, stilată și care să nu pară a ieși prea curând din tendințe!

O pereche de pantofi grozavă are forța să ridice orice ținută mai puțin costisitoare la a fi percepută ca fiind superioară, scumpă.

? Citește aici despre câteva lucruri care pot face ca pantofii tăi să pară… ieftini, deși nu sunt, și cum să eviți asta!

4. Nu face paradă cu branduri mari de haine!

Adevărul despre a arăta îmbrăcat scump e că aceia care își permit haine luxoase abia dacă au etichetele și numele de branduri afișate într-un mod bătător la ochi.

O geantă sau o poșetă acoperită de logouri enorme va lăsa oamenilor să se înțeleagă că ai cheltuit o grămadă de bani pe ea, dar asta nu înseamnă neapărat că ai oferit și imaginea unui look de milioane, la propriu și la figurat. 🙂

Uite cum să porți cu stil o geantă de designer sau casă de modă cu logo la vedere!

De fapt, s-ar putea ca un look cu prea multe branduri, afișate ostentativ, să sfârșească prin a arăta mai degrabă îngrozitor!

5. Pune hainele pe tine într-un mod atipic, original, decorativ.

Poți să-ți faci instant întregul outfit să arate un pic mai mult classy și scump, pur și simplu, de exemplu, prin lăsarea unei haine sau a unui cardigan să atârne peste umeri în loc de a-l îmbrăca în întregime.

Nu e chiar cel mai practic lucru, într-adevăr, dar cu siguranță adaugă un aer de lux și sofisticare ținutei tale, care strigă că e… scumpă. La fel, te poți juca prin modul în care îți închei cămașa sau o introduci în fustă / pantaloni.

Deci da, mici detalii care pot crea un aspect posh, scump. 😉 Uneori, nu-i nevoie să faci prea mult, iată, ca să pari a fi îmbrăcat(ă) ca de lux.

6. Poartă doar haine într-o stare și condiție foarte bună!

Dacă urmează să porți ceva cu intenția de a arăta scump pe tine, trebuie să ai grijă în plus în a te asigura că nimic din ce porți nu are vreo gaură, zgârietură, ruptură, ciupitură, deșirătură sau picături, pete de orice fel. Haine într-o astfel de condiție sunt exact opusul a ceea ce vrei tu să afișezi.

Știu că îți spuneam mai sus că e ok să investești în haine second hand, vintage sau pur și simplu preowned, de firmă sau nu, dar care arată original, luxos, sofisticat. Dar asigură-te că acestea sunt într-o condiție cât mai bună sau că le poți recondiționa / resuscita, până să le porți.

Altfel, degeaba ai pus mâna pe o piesă de designer de la second hand, dacă nu arată bine pe tine sau, mai rău, are urme vizibile de deteriorare.

7. Ochelarii de soare

O pereche de ochelari de soare stilați, eventual statement, pot face minuni în ceea ce privește crearea unui look cu aspect scump.

De asemenea, e ceva în ochelarii de soare cu rame retro sau glamour care concentrează fără efort ideea de lux și calitate, care implică un cost destul de mare.

Totodată, ochelarii de soare cu lentilă cu aspect de oglindă sunt și se mențin în trend, fiind la fel de apreciați pentru a crea exact aceeași impresie, de scump și somptuos.

? Uite AICI avem sugestii de ochelari de soare cu efect de oglindă și reflexii deosebite!

8. Manichiură stilată și îngrijită

Nu merge prea departe la salonul de manichiură pe care îl frecventezi prin a accepta orice culoare și stil care ți se propun, indiferent de tendințe.

Cu cât mai puțin ciudat e lookul tău final, cu atât mai mult va arăta scump și sofisticat și oamenii vor reacționa la el astfel. 😉

ingrijire unghii frumoase si sanatoase

Lasă deoparte pentru ocazii speciale și petreceri aparte acele culori nebunești de unghii, lungimile mari și imprimeurile sau tiparele ieșite din comun! Altfel, pentru un look zilnic, va arăta foarte ieftin. 🙁

Și că tot vine vorba, printr-o manichiură stilată, poți eleva orice tip de ținută, indiferent de proveniența ei, chiar și dacă e vintage / second hand. De altfel, acest lucru ține mult de punctul 2, la care îți scriam mai sus cum un machiaj și o coafură cu stil pot schimba complet percepția oamenilor despre ținuta ta, fie ea nu atât de scumpă la bază, ba chiar banală. 😉

Așa că, și la acest punct, o dau din nou exemplu pe Andreea Balaban, care își face manichiura la salon, mereu într-un mod cât mai stilat și elegant.

Inclusiv un bărbat care vrea mereu să arate chic și sofisticat, îmbrăcat bine și atent la detalii, trebuie să acorde atenție specială manichiurii. Pentru că mâinile noastre sunt afișate constant, zilnic. 😉

?Află de aici la ce semne să fii atent(ă) când alegi salonul de manichiură și asigură-te că e unul profesional, care respectă normele de igienă și siguranță!

9. Denimul de culoare închisă

Când porți denim, arată întodeauna mult mai scump dacă optezi pentru nuanțe mai închise.

Iar regula generală merge de obicei cu ideea că, pe cât de închisă e culoarea denimului, fie el și prespălat, pe atât de „lustruită” va părea înfățișarea ta.

Și ai grijă la blugi: să fie cu talie înaltă, evită talia joasă dacă nu vrei să arăți trashy. Ba, de altfel, bunul stil și luxul nu se pupă deloc cu hainele care dezvăluie inestetic părți ale corpului, într-un mod neglijat, fie el și aparent.

? Ți-am propus aici cele mai nice tipuri de blugi cu talie înaltă.

10. O aromă-semnătură

Nu subestima puterea unui parfum bun! Dacă descoperi o aromă-semnătură perfectă pentru tine, atunci poți foarte bine să faci orice outfit să arate ca fiind mai scump. Treaba e să stimulezi oamenii înspre mai mult decât o singură direcție senzorială.

De altfel, se spune că dacă un parfum de firmă și de calitate te reprezintă și e bine dozat, va distrage atenția oamenilor de la ținută în sine la tine ca persoană, personalitate și te vor percepe mult mai elevat(ă), mai sofisticat(ă). Ca să nu mai spun în combinație cu niște haine care arată cu adevărat scumpe…

parfumuri de legendă Chanel

? Poți opta pentru oricare din parfumurile clasice, de legendă, cu semnătură și care au devenit tot mai puternice cu trecerea timpului!

Totul e ca acest parfum de firmă pe care ți-l alegi ca semnătură să se potrivească stilului tău vestimentar și personalității tale. 😉

Tu ce trucuri și detalii care să facă o ținută să pară mai costisitoare cunoști? Lasă-ne în comentarii, în josul paginii, sfaturile tale! Părerea ta e foarte importantă pentru noi și utilizatorii noștri. 🙂

Sursă front page photo: lavishlawyer.com