Cum sa ne spalam corect sub dus, cum sa ne spalam parul, cum sa ne spalam corpul sub dus, cum ar trebui sa aplicam samponul sau balsamul, cand e cel mai bine sa te razi sub dus.

Desigur, ai devenit maestra dușului de 3 minute – acum ești înăuntru, imediat ieși și te simți curată pe întregul corp, lucru care ți se pare un adevărat succes. Însă ar trebui să știi că rutina dușului poate și ar trebui să fie mai mult decât un exerciție de igienă optimă. O dușuială strategică te va pune pe calea cea dreaptă și rapidă spre un păr strălucitor și sănătos și o piele curată și radiantă.

Dacă acum ceva vreme vă explicam cât de importantă este perierea uscată a corpului înainte de curățarea efectivă, sub duș, acum e cazul să vedem cum ar trebui să ne spălăm corect sub duș și să observăm ce greșeli facem frecvent în spălarea corpului sau a părului, fără ca măcar să ne dăm seama.

Dar care este cel mai bun mod de a te spăla la duș și, mai ales, de ce contează așa de mult cum te speli sub duș? Urmează următorii pași:

1. Periază-ți părul mai întâi!

Descâlcirea părului înainte de duș este esențială, întrucât părul umed este mai firav și mai predispus la rupere. Asta înseamnă că ar trebui să eviți să îl periezi în vreun fel chiar și când aplici balsamul. Așa că începe prin a-ți peria vârfurile și înaintează în sus spre rădăcini, de exemplu în timp ce aștepți ca apa să se încălzească.

2. Clătește complet, cu îndârjire!

Înainte de a te pregăti de curățarea cu șampon a părului, asigură-te că oferi firelor de păr o clătire serioasă  sub apă caldă. Acordă cel puțin 10 secunde pentru a înmuia impuritățile și aspectul uleios al părului și, totodată, pentru a deschide cuticulele firelor de păr, pregătind astfel părul pentru pasul următor.

3. Șamponează părul în cel mai potrivit mod!

O șamponare ca la carte ar trebui să îți ia vreo 30-60 de secunde. Dar nu scurge pur și simplu din tubul de șampon pe creștetul capului și, apoi să începi să freci. Ca să distribui șamponul chiar și în jurul rădăcinilor, toarnă-ți în palme o parte din șampon și masează ușor, prin mișcări de du-te-vino. Nu-i nevoie să șamponezi întregul cap; nu freca niciodată vârfurile fragile și nu uita de ceafă! Acolo, de regulă, rădăcinile pot colecta cea mai multă cantitate de impurități și pot deveni cele mai uleioase. Când ai șamponat suficient, scurge spuma în jos, pe toată lungimea părului, apoi clătește până când apa se scurge curată din pără, fără vreo urmă de spumă.

4. Aplică balsam de păr și clătește rapid!

Scurge excesul de apă din părul tău și formează o coadă de cal mai slăbuță cu o mână, în timp ce cu cealaltă netezește o cantitate de balsam de păr de mărimea unei cireșe peste jumătatea de jos a cozii tale de păr. În acest mod, balsamul va acționa doar asupra vârfurilor din părul tău, nu și asupra rădăcinilor, unde poate face ca părul tău să arate foarte gras. Părul tău are nevoie doar de câteva secunde pentru a absorbi beneficiile balsamului aplicat, așa că, dacă nu utilizezi o mască de păr săptămânală hidratantă, în loc de balsam, e cazul să îl clătești destul de repede.

5. Clătește-ți corpul!

Dacă găsești coșuri pe spatele tău, să știi că o cauză poate fi balsamul rămas din scurgerea de pe păr, la clătire. Așa că fii sigură că îți speli corpul după ce ți-ai spălat părul! 🙂 Evită să te orientezi înspre săpunurile tradiționale, care pot fi foarte iritante și pot usca pielea extrem de tare. Alege un gel de curățare pentru corp, care să nu fie conceput pe bază de săpun, precum gelul de dus cu ulei de argan MA PROVENCE, în cantitate generoasă de 500 ml. Folosește-ți mâinile pentru a ajunge în punctele mai puțin accesibile sau mai importante. Bureții și alte cârpe de curățare a corpului pot deveni locuri de dezvoltare propice bacteriilor și murdăriei, așa că, atunci când vrei exfoliere, fă-o mai degrabă cu ajutorul unui produs exfoliant pentru corp, ca Bielenda – exfoliant de corp cu aromă și extract de zmeură.

6. Rade-te în mod deștept.

Dacă urmează să te și razi, ar trebui să fie unul dintre ultimii pași în rutina ta. În zilele în care ai planificată, de asemenea, o exfoliere pentru corpul tău, mai întâi fă exfolierea, pentru ca firele de păr încă sub piele sau pe cale de a ieși, să fie ajutate pentru o îndepărtare mai facilă. Ți nu uita ca întotdeauna să folosești un aparat de ras ascuțit. 😉 După fiecare folosire, lasă acest aparat să se usuce și depozitează-l întotdeauna în afara zonei de îmbăiat, undeva într-un loc ferit de umiditate.

7. Lasă tenul pentru final!

La final, e cazul să te folosești de avantajele oferite de aburul care a acționat în timpul dușului asupra porilor tenului tău. 😉 Acum e momentul când poți să mai slăbeși din puterile sebumului ce face acneea ta să își facă de cap. Așteaptă până când știi că ai terminat comnplet cu șamponarea, ca să te asiguri că nu a rămas nicio urmă de produs de îngrijire care ar putea bloca porii pielii tenului. Potrivește temperatura apei pe călduț pentru a proteja pielea delicată a feței tale, iar la final, ca ultim pas de curățare, folosește apă rece pe toată zona părului și a feței, pentru a închide cuticulele firelor de păr și porii tenului. Astfel, procesul tău de curățare va fi complet, iar corpul – curățat perfect.

Dar tu? Ești o profesionistă a dușului sau abia acum ai reușit să vezi ce greșeli faci în modul tău de spălare a corpului, la duș? Dezvăluie-ne și nouă din secretele tale la duș, fie din ce faci bine, fie din greșelile pe care le făceai, ca să nu le comitem și noi! 😀 😛