Cum te vopsești burgundy: iată un ghid complet de la cum alegi nuanța de vopsea de păr roșcat potrivită pentru tine, cum îngrijești părul roșcat, cum te machiezi și cum te îmbraci când ai părul în nuanțe de burgundy până la cum scapi de vopseaua burgundy din păr dacă nu îți place cum a ieșit sau cum îți stă.

Părul vopsit burgundy este unul dintre cele mai misterioase dintre variantele de colorare în nuanțe de roșu. Burgundy, culoarea vinului roșu, bordo – sunt toate nuanțe ale unei familii de culori de păr magice, cool, puternice, fără să fie prea stridente și țipătoare. Chiar te duce cu gândul la un vin roșu marsala.

Înainte de a te hotărî asupra nuanței de vopsea de păr burgundy…

… află următoarele!

Culorile de maro roșcat și burgundy pot face parte din toate tipurile de lookuri și, cu atâtea exemple faimoase (de la personaje de basme și seriale până la rebela Rihanna), nici nu mai contează de unde am vrea să ne inspirăm. E clar oricum că femeile cu părul vopsit burgundy sunt firi complexe, caractere puternice care nu se pierd în mulțime.

Ca să obții un maro roșcat, burgundy sau culoarea vinului, ai mai jos un ghid complet cu ajutorul căruia să-ți alegi nuanța de roșcat burgundy potrivită culorii pielii tale, să știi cum să te vopsești în roșcat acasă și cum să menții o astfel de culoare a părului.

Vei afla, de asemenea, cum să îndepărtezi culoarea burgundy din părul tău, deși, sincer, de ce ți-ai dori asta? Mai găsești aici și sfaturi de machiaj și asortare a modei potrivite părului vopsit burgundy. Asta pentru că burgundy e mai mult decât o culoare și solicită un anume look la modul absolut.

Ce nuanțe de burgundy există și ce reprezintă fiecare?

Ca să alegi nuanța potrivită de maro roșcat, culoarea vinului roșu sau burgundy pentru tine, este în primul rând important să înțelegi ce reprezintă aceste culori și care sunt subtonurile.

Cea mai importantă dintre nuanțele de roșcat e culoarea burgundy, care vine în mai multe nuanțe, dar mai sunt și alte categorii.

Burgundy: o nuanță închisă de roșcat maroniu / castaniu cu un ton de violet în ea care o face să fie și mai cool. Nu e însă într-atât de violet ca la vânătă, de exemplu, dar nici la fel de roșu ca de merișoare de exemplu.

Burgundy e o nuanță de roșcat foarte apropiată de culoarea sfeclei, mai degrabă. O nuanță de roșcat rece, tocmai datorită subtonului violet. Numele de burgundy vine de la regiunea omonimă din Franța, faimoasă deopotrivă și pentru vinul său. Tocmai de aceea arată ca un vin bun. 🙂

Cele mai cunoscute nuanțe de burgundy pentru vopsea de păr sunt:

 • Cabarnet: o culoare de burgundy mai roșu-închis; un fel de vișiniu;
  vopsea de păr LOreal Paris Excellence nuanta de roșcat Radiant Auburn sau roșu Cabernet

 • Claret: o nuanță mai roșcată cu tonuri de maroniu;
  vopsea de păr Manic Panic Fuchsia Shock cu rezultat de culoare de păr Claret

 • Cordovan: are mai mulți pigmenți de culoare maro decât burgundy-ul de bază;
  vopsea de păr Fanola în culoare roșcat cordovan

 • Cranberry sau „merișor”: are note de roz;
  vopsea de păr roșu intens cranberry LOreal Excellence Creme
 • Maroniu sau castaniu: e vorba de roșcatul de culoarea castanelor – un maro roșcat natural;
  vopsea de păr Fanola castaniu deschis
 • Merlot, cu un pic mai deschis și mai roșu decât burgundy de bază.
  vopsea Kallos Glow nuanța roșcat Merlot

 • Dar mai avem și culoarea maro, o culoare mai neutră, dar cu un ton mai închis de roșcat amestecat cu un pic de maro. Nu e nici o culoare caldă, dar nici una rece – cred că se situează, în schimb, undeva la mijloc.
 • Și mai e culoarea vinului, care e la rândul ei neutră și închisă precum maroniul, dar are mai mult pigment roșu și mult mai puțin maro.
  vopsea de păr în nuanțe de roșcat maro castaniu și culoarea vinului Fanola și Oro Therapy

Cum alegi nuanța potrivită de burgundy pentru culoarea tenului tău?

Următorul lucru pe care să îl faci, după ce ai observat foarte bine subnuanțele de Burgundy, mai e să identifici care e tipul de subton propriu al pielii tale. Uite și aici niște sugestii prin care să determini ce culoare a pielii ai, pentru a-ți alege rujul în nuanța de roz potrivită.

Dacă urmărești vinișoarele tale, poți să îți dai seama mult mai ușor de ce ton de piele ai – după cum se observă acestea prin piele.

 • Dacă ai o piele caldă, cu subtonuri de galben, venele tale vor părea puțin verzui sau albastru-verzui. În acel caz, e bine să alegi nuanțe de roșcat mai neutre ca maroniul roșcat sau culoarea vinului. Doar așa, împreună, vor arăta bine și viu în combinație, fără să se „ciocnească”, să arate ciudat.
 • Părul burgundy, în schimb, poate face pielea în naunțe foarte calde să arate mult mai pământie, mai sălcie. De aceea, această nuanță se potrivește mai degrabă la tonuri de culoare de piele calde, dar foarte deschise – cu cât e culoarea pielii tale mai închisă, cu atât mai mult un păr vopsit burgundy o va face să arate mai apropiat de culoarea salciei, accentuând defectele.
 • Aceleași reguli se aplică și la pielea de culoare măslinie, care poate fi recunoscută după vene foarte verzi, chiar dacă e discutabil dacă măsliniul este o culoare caldă sau rece. În orice caz, află că un ten măsliniu poate arăta cu adevărat verde dacă îl asociezi cu un păr de culoarea burgundy cu nuanțe de roșu-violet.
  Acest lucru se întâmplă pentru că verdele și violetul sunt culori opuse pe roata culorilor și tind să se excludă una pe cealaltă atunci când sunt apropiate. Acest efect funcționează de minune pe haine în color-block, dar nu când vine vorba de combinarea dintre păr și ten.
 • Culoarea vinului, maroniul și burgundy în păr sunt pentru subtonurile reci de piele. Dacă ai un ton de culoare rece predominant, ceea ce se traduce prin subtonuri de roz, pe care le recunoști după vene în tonuri de culoare mai violet, poți să te joci atât cu o vopsea de păr burgundy rece, cât și cu neutre ca maroniu roșcat și culoarea vinului.
 • Aceleași sfaturi ca în paragraful de mai sus se aplică și dacă ai ten cu adevărat neutru, care poate fi recunoscut datorită venelor care apar mult mai vineții / albăstrui.

Nu contează atât de mult cât de deschisă sau închisă la culoare poate fi pielea ta, însă tonurile de piele clare și delicate sau intense tind să arate bine cu burgundy sau culoarea vinului.

Așadar, dacă ai un ten foarte palid, un păr burgundy intens s-ar putea să îți confere un efect puțin întunecar, gotic, în timp ce, dacă ai un ton închis la culoare al pielii, atunci un păr de culoarea vinului va oferi un balans și un efect mai puțin dramatic.

Ia aceste detalii în considerare atunci când îți alegi vopseaua de păr în nuanța de burgundy dorită, dar ține cont și că nu sunt neapărat niște reguli foarte specifice cele de mai sus, căci depinde și de culoarea ochilor și de bronzul pe care îl poți obține pe timpul unei vacanțe, dar și de interpretarea anumitor subtonuri de culoare a tenului. Fiecare om este diferit în felul său, e unic. 😉

Există însă și aplicații care te ajută să îți alegi culoarea potrivită de păr, si să vezi cum ți-ar sta cu o anumită vopsea de păr. De exemplu, una foarte bine votată e Change Hair Color. 😉

Cum să îți vopsești părul acasă într-o nuanță de burgundy?

Partea bună la a-ți vopsi părul într-o nuanță de burgundy e că în mod normal nu necesită un procedeu de decolorare a părului (cu pudră decolorantă / engl. bleaching) în prealabil. Însă pentru nuanțe mai deschise, mai ales dacă ai părul mai închis la culoare, trebuie să folosești și decolorant și vopsea de păr burgundy spre a obține nuanța potrivită dorită.

Dar cum o culoare a părului burgundy sau maro roșcat e deja intensă, o vopsea de păr burgundy poate fi tot ce va fi nevoie în mod normal pentru a obține un rezultat grozav.

Acestea fiind spuse, să știi că doar un profesionist la salonul de coafură îți poate oferi un păr burgundy complex în combinația potrivită de nuanțe mai deschise și închise deopotrivă, care să-ți facă părul să arate strălucitor, sănătos și plin de volum.

Când ne vopsim părul acasă cu o singură culoare, efectul e întotdeauna puțin mai banal decât ceea ce poate obține un hair-stylist de pildă prin crearea unor evidențieri și umbre prin nuanțe diferite de vopsea de păr burgundy. Asta pentru că un profesionist la salon dispune de mai mute tipuri de vopsele de păr profesionale și nuanțe recente, știe să le combine și lucrează cu anumite ustensile, plus că asta face des: combină culori spre a obține rezultate cât mai uimitoare. Și deja cunoaște bine culorile și tipurile de păr, de vopsea de păr potrivită etc.

Ai putea și acasă să obții un păr vopsit prin tehnica balayage – ceva ce ar trebui să iei în considerare dacă doar vrei câteva tente de culoare de burgundy sau maroniu roșcat în părul tău sau dacă nu ai dori să-ți revopsești rădăcinile părului la fiecare câteva săptămâni.

Uite câțiva pași pentru a-ți pregăti părul pentru vopsit în burgundy acasă:

 • Pregătește-ți părul într-o formă bună pentru vopsit: nu îl spăla prea mult înainte, fortifică-l mai degrabă cu o mască de păr nutritivă sau un tratament.
 • Înainte de a începe, ar trebui să faci un test pe o șuviță, să te asiguri că vei avea parte de culoarea de păr burgundy pe care ți-o dorești. Mai poți să încerci și un test pe piele, pe o bucată mică la spate, la ceafă de exemplu, ca să te asiguri că nu ai o reacție alergică la vopseaua de păr.

Sfaturi pentru a trece de la blond sau culoarea ghimbir (engl. Ginger) la un păr vopsit burgundy

Pe păr mai deschis la culoare, o vopsea de păr burgundy se poate decolora până la un roz, mai ales după câteva spălări.

În schimb, pe un păr de culoarea ghimbirului (engl. ginger), burgundy va arăta mai roșu decât ar arăta pe un păr brunet, de exemplu.

Pentru a face ca vopseaua ta de păr să arate mai apropiată de culoarea sa reală, ar fi bine mai întâi să adaugi mai mult pigment de roșcat părului tău, prin vopsirea lui într-un maro mediu. Acest truc va conferi o bază închisă la culoare de la care nuanța ta de burgundy va arăta mult mai saturată.

Trucuri prin care să treci de la brunet la o nuanță de burgundy

Dacă ești brunetă și nu vrei să ai parte de un procedeu de vopsire prea complicat, optează pentru o culoare de păr burgundy sau culoarea vinului care să nu fie cu prea mult mai închisă sau mai deschisă decât culoarea naturală a părului tău.

Dacă însă părul tău este deja foarte închis la culoare, și speri la o nuanță de burgundy puțin mai deschisă, s-ar putea să fie nevoie să-ți decolorezi părul cu un subton înainte de-al vopsi în burgundy. O altă metodă de vopsire din brunet foarte închis în burgundy, fără decolorarea părului în prealabil, ar mai fi să folosești un revelator mai puternic de culoare: unul de 30 în loc de unul normal de 20, recomandat de obicei.

Ca de obicei, cel mai bine în astfel de cazuri e să mergi la un salon profesional, întrucât, pentru a obține culori atât de precise la tine acasă, pe nuanțe de păr diferite de la o persoană la alta, poate fi dificil, mai ales dacă nici nu ai foarte multă experiență în a-ți vopsi părul acasă în roșcat.

Ustensile de care ai nevoie ca să-ți vopsești părul acasă burgundy

Dacă în final te-ai decis să te vopsești singură acasă în culoarea burgundy, uite ce ai nevoie! Asigură-te că le-ai ales din timp, ca să nu te trezești în timpul procedurii că îți lipsește ceva – nu e loc de improvizații când te joci cu astfel de nuanțe de păr. 😉

 • Vopsea de păr în nuanța de burgundy potrivită sau mai multe vopsele de păr dacă vrei să să îți creezi propriul mix pentru a ajunge la culoarea de păr dorită. O cutie tip kit de vopsea de păr într-o nuanță de burgundy va fi soluția cea mai ușoară, mai ales dacă începi cu o nuanță de maro mediu sau deschis. Totuși, nu îți va putea conferi destul control asupra culorii finale.

 

Îți recomand nuanțe de vopsea burgundy L’Oreal Feria, pe care am descoperit că le folosesc foarte mult în afară. Astfel de kituri sunt complete, nu costă nici mult și te ajută pas cu pas cu tot ce ai nevoie în cutia de vopsea. În plus, vopseaua de păr L’Oreal e foarte practică și oferă rezultatele dorite, în general. E cea mai bună vopsea de păr de brand din comerț, pe care am folosit-o ca să mă vopsesc acasă.

vopsea de păr LOreal Preference Feria în nuanțe de roșcat

La noi în țară nu se găsește vopsea de păr L’Oreal Feria în nuanțe prea variate. Dar e de bine că există și poate fi comandată, având în vedere că e foarte populară mai ales în străinătate, în special pentru nuanțele de roșcat.

 

 • Dacă nu vrei să te bazezi pe o rutină de tipul cutiei-kit de vopsire, vei avea nevoie de un revelator de putere 20 pentru păr deschis și mediu la culoare sau de unul de putere 30 pentru a-ți transforma părul foarte închis.
 • perie sau pensulă de vopsit părul
 • bol sau sticlă pentru amestecat soluțiile necesare pentru a compune baza vopselei de păr
 • mănuși de plastic
 • o cămașă sau haină veche care să se închidă cu nasturi sau fermoar ori pelerină specială din plastic – de luat pe tine pentru a-ți proteja restul corpului / hainelor de colorare și pătare accidentală cu vopsea.
 • agrafe sau cleme de păr
 • balsam de păr pentru menținerea și fixarea culorii în păr – vine în majoritatea kiturilor cu vopsea de păr din comerț;
 • cască de duș din plastic sau o pungă simplă de plastic;
 • vaselină cosmetică

consumabile pentru vopsirea părului acasă ca la salon

Pasul 1 în vopsirea părului burgundy: pregătirea

Începe prin a aduna la un loc toate lucrurile de care ai nevoie pentru vopsirea părului burgundy. Ca atunci când gătești: e marele secret al bucătarilor atunci când prepară o masă de top – adunarea tuturor ingredientelor și instrumentelor de gătit într-un loc, ca să nu stai să umbli după ele în timpul procesului propriu-zis.

După ce te-ai asigurat că toate lucrurile sunt la locul lor, poți începe pașii propriu-ziși de vopsire, în următoarea ordine:

 • Începe să amesteci culoarea de păr burgundy cu revelatorul, întrucât au nevoie de ceva timp să se dezvolte. Urmărește instrucțiunile de pe pachet sau din kitul de vopsea de păr ca să îți dai seama exact de cantitatea de vopsea și revelator pe care să le amesteci. Amestecă-le într-un bol cu peria de aplicare a vopselei sau pune-le pe amândouă într-o sticlă pentru vopsit cu aplicator și agit-o ca să se combine bine.
 • Pune pe tine o cămașă sau bluză de sacrificiu, de care să nu-ți pese dacă se pătează cu vopsea de păr (una cu nasturi e ideală, ca să îți fie cel mai ușor să o dai jos). Poți folosi și o pelerină specială din plastic pentru vopsit părul, ca la salon.
 • Pune-ți apoi și mănușile de cauciuc / plastic și acoperă marginile feței tale la contact cu părul, precum și urechile, cu vaselină cosmetică, pentru a preveni ca pielea ta să se păteze cu roșu sau violet.
 • Împarte părul în secțiuni pe care intenționezi să le vopsești. De obicei, e recomandat să îl împarți în 4 secțiuni începând din mijlocul frunții și, din nou, de la o ureche la cealaltă și calotă / creștetul capului.
 • Prinde fiecare secțiune cu câte o agrafă tip clips de păr.

Pasul 2: aplică vopseaua de păr în nuanța de burgundy dorită

Începi prin a vopsi secțiunile frontale ale părului tău, pentru a le conferi mai mult timp de dezvoltare a culorii.  Așadar:

 • Desfă una din secțiunile frontale ale părului, ia o secțiune foarte mică din păr aproape de partea din față, care să aibă o grosime de aproape 2,5 cm.
 • Începând de la rădăcina secțiunii, începe să aplici vopseaua de păr. Cu pensula aplicatoare sau cu degetele în mănuși, trage din vopseaua de păr în jos, pe firele de păr, dinspre rădăcini către vârful șuviței.  Dacă e necesar, aplică mai multă vopsea pentru a acoperi toată lungimea părului.
 • Masează acea secțiune a părului cu degetele pentru a ajuta vopseaua de păr burgundy să pătrundă în firul de păr, ca să acopere fiecare părticică a lui.
 • Separă de fiecare dată câte o șuviță de 2,5 cm grosime și repetă procedeul de vopsire. Continuă să faci asta până când întreaga secțiune de păr e acoperită de vopsea. La final, prinde-o la loc în sus, spre creștetul capului, cu un clips de păr.
 • Desfă din agrafă următoarea secțiune frontală și repetă același procedeu ca la secțiunea anterioară. Odată ce și această secțiune e gata și prinsă la loc cu clema de păr, desfă următoarea secțiune pentru vopsit în același mod și apoi pe următoarea și tot așa, până termini de aplicat vopseaua pe tot părul.
 • Păstrează deoparte ce ți-a mai rămas din vopseaua de păr – s-ar putea să ai din nou nevoie de ea pentru corectare, după ce te-ai spălat pe păr.

Pasul 3: timpul de procesare al vopselei

Din momentul în care tot părul tău e acoperit de vopseaua de păr burgundy, e timpul să lași vopseaua să-și dezvolte culoarea.

Acest procedeu durează de obicei între 25 și 45 minute, dar ca să știi care e timpul de așteptare cel mai potrivit și de care e nevoie pentru acea vopsea să „prindă”, citește pe pachetul de vopsea de păr sau pe foaia de instrucțiuni din kitul de colorare. Uite câteva sfaturi de urmărit și în această etapă de colorare a părului:

 • Ca să menții căldura ideală și să previi să te murdărești sau să murdărești ceva în jur în timpul în care aștepți să se proceseze vopseaua de păr tocmai aplicată, acoperă-ți capul cu o cască de duș sau o simplă pungă de plastic.
 • După ce timpul de dezvoltare al culorii a expirat, bagă-te la duș să clătești vopseaua de pe păr. Acesta e momentul în care vei fi foarte bucuroasă că ai ales o bluză sau cămașă cu nasturi pe tine în timpul vopsirii, din moment ce va fi mult mai ușor de dat jos, fără să deranjezi vreo șuviță din părul cu vopsea pe el.
 • Potrivește robinetul la o temperatură potrivită a apei, întrucât apa fierbinte s-ar putea să îți deterioreze părul proaspăt vopsit, care e mai sensibil acum.
 • Nu clăti părul de vopseaua de păr cu nimic altceva decât cu apă; încearcă să speli cât mai mult din păr, astfel încât să elimini cât mai bine din vopseaua de păr de pe șuvițe.
 • Când apa aproape că va curge curată din părul tău, aplică balsam de păr și lasă-l să acționeze pentru 3-4 minute și apoi clătește. Balsamul de păr va face părul mai moale în timp ce îl va fortifica, dar va ajuta și la eliminarea oricărui exces de vopsea de păr burgundy fără să scoată de tot culoarea din păr.
 • Când termini, ieși de la duș și folosește un tricou vechi de bumbac sau un prosop foarte moale ca să absoarbă excesul de apă și umezeală din părul tău. Nu freca! Evită să folosești uscător de păr, lasă părul să se usuce cât mai natural, întrucât e foarte sensibil imediat după procesul de vopsire.
 • După ce părul tău s-a uscat aproape în întregime la aer, examinează-l în oglindă. Dacă mai observi vreo zonă pe care ai ratat-o la aplicarea vopselei, mai pune din vopseaua de păr pe care ai păstrat-o și mai fă niște corecturi.

Dacă rezultatul te încântă, atunci bucură-te de noua ta culoare de păr burgundy și de un nou look!

Cum să menții culoarea burgundy pe părul tău cât mai mult timp?

Nuanțele variate de păr roșcat, inclusiv burgundy și maro, par să se decoloreze mult mai repede decât alte culori de păr vopsit.

De aceea, o bună întreținere a culorii este așa de importantă, atât pentru a face culoarea burgundy să arate proaspătă cât mai mult timp după vopsire, cât și pentru a-ți menține părul sănătos și într-o condiție cât mai bună, în ansamblu.

Uite mai jos câteva sfaturi utile în acest sens:

 • Cu cât șamponezi părul mai puțin, cu atât mai sănătos va fi. Acest lucru este de două ori mai adevărat și valabil dacă ți-ai vopsit părul într-o culoare care se decolorează ușor, precum roșcatul burgundy. Dacă poți să scapi cu spălatul pe cap cu șampon doar o dată sau de două ori pe săptămână, ar putea fi ideal, dar în mod clar nu spăla părul cu șampon nicio zi în plus peste acestea două!
 • Când alegi să te speli pe cap cu șampon peste părul vopsit burgundy, asigură-te că faci trecerea la un șampon fără sulfați. Sulfații sunt agenți de curățare duri pe care îi vei găsi în majoritatea șampoanelor, dar aceștia pot să-ți usuce serios părul și, astfel, să grăbească decolorarea lui. Așadar, evită să le folosești pe cât posibil!
 •  Iar dacă nu ai un scalp cu tendință de îngrășare, poți să renunți la șampon în totalitate și să încerci tehnica de co-washing – care se bazează pe balsamul de păr pentru a face toată curățarea. Iar aceasta pare să fie cea mai blândă opțiune de curățare pentru părul vopsit sau deteriorat.
 • Tratează-ți în mod regulat părul vopsit burgundy cu un balsam de fixare a culorii (ca acest tratament fortifiant pentru protecția culorii Aveda Color Conserve) sau un balsam cu pigmenți pentru recolorare / nuanțare a părului într-o culoare cât mai apropiată de nuanța ta burgundy. Acesta va păstra culoarea burgundy a părului tău vie și intensă în timp ce îl va menține moale și hrănit. Îți mai recomand această mască restructurantă colorantă Oyster Cosmetics Directa Crazy Cranberry Restructuring Color Mask cu pigmenți pentru intensificarea vopselei:

masca coloranta restructuranta rosu - oyster cosmetics directa crazy cranberry restructuring color mask cu pigmenți de culoare roșu

 • Apa fierbinte poate deschide cuticulele firului de păr mai mult decât apa rece și, în acest proces, poate îndepărta vopseaua de păr. Din această cauză, spală-ți părul vopsit doar la o temperatură potrivită a apei. Evită pe cât posibil să speli părul la temperaturi mai ridicate. Ca un bonus, inclusiv pielea ta îți va mulțumi pentru asta!
 • Părul pierde atât proteine, cât și umiditate atunci când e vopsit, ceea ce îl face tern și slăbit. Dar aplicarea în mod regulat de măști pe părul vopsit în maro roșcat și de tratamente de hrănire multiplă și hidratare în profunzime este cheia pentru a-i spori rezistența. Cele mai bune sunt tratamentele de păr cu proteine, în special dacă mai conțin și ulei de cocos, atât de benefic pentru păr.
 • Temperatura ridicată va deteriora întotdeauna părul, iar acest lucru este sporit dacă părul tău a mai fost și vopsit, caz în care căldura poate accelera totodată și decolorarea culorii. Încearcă, așadar, pe cât posibil, să eviți coafarea părului la temperaturi ridicate și, dacă e chiar necesar, atunci asigură-te că folosești în prealabil un ulei sau spray de protecție termică.
 • Ca să mărești durata dintre spălările pe cap – care, cu cât mai dese, cu atât mai spornice în a accelera deteriorarea culorii – , folosește în schimb un șampon uscat pentru a absorbi sebumul și uleiurile eliminate de scalpul tău și pentru a păstra părul într-un aspect curat pentru mai mult timp, fără a-i deteriora culoarea și strălucirea.
 • Va trebui, de asemenea, să-ți protejezi părul vopsit burgundy de razele UV nocive ale soarelui, dar și de apa cu clor de la piscină, vara. Poartă în acest sens o pălărie când ieși din casă, o cască de înot dacă mergi la bazin sau la piscină.

Cum îndepărtezi vopseaua burgundy și roșcat din părul tău?

Nuanțele de roșcat, maro roșcat și burgundy pot fi ușor de îndepărtat, dar dacă vrei să-ți schimbi culoarea, este aproape imposibil, din păcate, să aplici pur și simplu vopsea peste. Trebuie să îndepărtezi din păr culoarea burgundy sau nuanța de vin prealabilă înainte de a vopsi părul într-o nouă culoare.

Dacă nu e cazul de dorit o schimbare, ci mai degrabă un regret, odată ce ai văzut cum îți stă cu părul vopsit burgundy și ai realizat că nu te prinde sau nu-ți place cum îți stă, atunci ar trebui să acționezi rapid. Cu cât treci mai repede prin toți acești pași, cu atât mai bine și în detaliu se va putea îndepărta și vopseaua burgundy. Uite ce sfaturi să urmezi ca să scapi de vopseaua burgundy din păr:

 • Începe prin a-ți spăla părul cu un șampon de curățare. Acesta e singurul motiv pentru care ți-aș putea recomanda un produs de păr care conține sulfați. Alte opțiuni de spălare a părului pentru decolorare care mai pot funcționa sunt șamponul antimătreață și detergentul pentru vase.
 • Apoi, va trebui să aplici un tratament de îndepărtare a culorii. Sunt două direcții în care poți merge pentru asta:1. Prima ar fi să iei un decolorant bun de îndepărtare a culorii de vopsea din păr, care conține și puțin decolorant, precum L’Oreal Colorista Secrets Haircolor Remover, dar care se găsește doar în străinătate. La noi se găsește această soluție pentru îndepărtarea vopselei de păr Colour B4 Extra de la Medichem. Nu te aștepta ca o soluție de îndepărtare a vopselei de păr să te aducă înapoi la nuanța de păr inițială – ea va îndepărta cât de mult pigment burgundy se poate, ca să-ți pregătească părul pentru o următoare rundă de vopsire.

Pe cât de bine funcționează o astfel de soluție ca să te ajute să scapi de o culoare de vopsea aplicată pe păr, pe atât de urât miroase și îți va usca părul.
soluție de îndepărtare a vopselei de păr Medichem Colour B4 cu decolorant

2. Cea de-a doua opțiune de îndepărtare a culorii burgundy din păr este la fel de eficientă precum prima variantă, cu decolorant, doar că e mult mai blândă pe părul tău și nu implică decolorant deloc. Iar partea bonus este că este vorba și de o rețetă de soluție de decolorare a părului homemade DIY distractivă!

Tot ce presupune e un șampon purificator și de curățare intensă, la alegere, și niște pudră de vitamina C. Poți cumpăra pulbere de vitamina C, ca atare, sau poți lua pastile de vitamina C și să le pisezi tu sub formă de pudră.

Amestecă într-un bol o lingură plină de pulbere de vitamina C cu o cantitate egală de șampon de curățare profundă – vei vrea să ai suficientă cantitate ca să poți acoperi cu această compoziție tot părul, așadar fă mai multă soluție de îndepărtare a vopselei de păr dacă ai păr mai lung.

Aplică acest amestec pe părul umed, asigurându-te că vei acoperi cu ea perfect fiecare șuviță. Când ai acoperit tot părul cu această soluție, pune peste o cască de duș și lasă acest amestec pe părul tău pentru o oră. După ce timpul de acțiune al soluției de pe păr a expirat, clătește cu multă apă. Se va îndepărta foarte multă vopsea de păr burgundy din părul tău, așa că fă operațiunea de spălare sub duș. Conform acestui procedeu, părul tău nu va fi într-atât de deteriorat.

 • Când ai eliminat cât mai multă vopsea de păr posibil, oferă-i părului tău un tratament foarte blând de îngrijire! Toate aceste produse utilizate până acum pentru îndepărtarea culorii din păr sunt destul de dure și îți vor usca părul. Folosește o mască de hidratare puternică a părului bogată în substanțe nutritive, emolienți și proteine care să redea strălucirea și hidratarea, precum și sănătatea părului tău.
 • Doar după ce a fost îndepărtată cât mai multă culoare burgundy din părul tău și acesta a beneficiat de câteva zile de relaxare și recuperare, poți să-l revopsești în orice altă culoare nouă dorești.

Cum să te machiezi dacă ai părul vopsit burgundy

Chiar dacă optezi pentru un păr burgundy dramatic sau vrei să alegi un look cu păr de culoarea vinului într-o nuanță ceva mai potolită, vei vrea să-ți ajustezi machiajul în funcție de această culoare pentru a crea look-uri armonioase.

Burgundy-ul, maroniul roșcat și tipurile de păr în culoarea vinului pot uneori să scoată în evidență niște culori și tonuri mai puțin flatante ale pielii tale. Dacă pielea ta are doar o urmă de roșeață, acnee sau sensibilitate, trecerea la o culoare de păr burgundy s-ar putea să pună să te îndrepți spre schimbarea fondului de ten.

Dacă utilizezi o cremă hidratantă de față nuanțatoare, s-ar putea să vrei să treci la un fond de ten cu acoperire medie, în timp ce, dacă utilizezi de regulă un fond de ten cu acoperire medie, e posibil să vrei să treci la unul cu acoperire totală. Din păcate, ideea e că părul maro solicită ca și restul lookului tău să fie puțin mai extrem.

În plus, poți risca prin faptul că maroul roșcat face ca machiajul tău complet să pară mai pal și banal, mai ales dacă te numeri printre cele care au nevoie de fond de ten dintr-o gamă de culori mai deschise. Dacă e și cazul tău acesta, crește gradația nuanței acestuia într-una mai intensă, adăugând chipului tău mai multă culoare și dimensiune prin tehnica conturului sau prin bronzer / autobronzant.

Cum alegi fardul de obraz când ești vopsită roșcat?

Când vine vorba de culorile fardului de obraz, chiar ai mai multe opțiuni. Din moment ce părul tău face parte acum din familia de culori a roșului, fiind fie neutru sau rece, nuanțele neutre de blush precum zmeură, dar și tonurile reci bazate pe roz și violet vor arăta extraordinar.

Culoarea prunei în machiaj este o alegere super dacă ai pielea de culoare mai închisă. Mai poți folosi și fard de obraz în nuanțe de piersică și coral (mai ales că e culoarea anului), în special dacă pielea ta are un ton de culoare caldă, întrucât contrastul subtil dintre aceasta și părul în tonuri reci sau neutre poate fi chiar drăgălaș.

Machiajul sprâncenelor când ești roșcată

Când vine vorba de sprâncene, ai câteva direcții diferite înspre care poți merge. În general, este bine să te îndrepți spre o culoare puțin mai rece de sprâncene, din moment ce culoarea burgundy face parte din partea mai rece a roșului.

O opțiune care tinde să se potrivească oricui din categoria celor cu păr vopsit roșcat este alegerea unei nuanțe pentru sprâncene care se trage auburn / castaniu (i.e. un maro cu mai multe subtonuri de roșu). Această culoare este doar cu o nuanță sau două mai deschisă decât culoarea părului tău – deși, dacă tenul tău este mai întunecat, s-ar putea să vrei un castaniu la sprâncene care să se potrivească părului tău sau care să fie, poate, cu puțin mai închis.

Există ceva flexibilitate în alegerea potrivită a culorii sprâncenelor dacă ești vopsită roșcat burgundy, întrucât părul în culoarea vinului nu este chiar natural, așa că, indiferent ce culoare alegi în final pentru machiajul sprâncenelor, nu vei putea „păcăli” pe nimeni că ai o culoare naturală măcar la sprâncene. Iar dacă ești de această părere și tu crezi că sprâncenele nu trebuie neapărat să fie exact aceeași culoare cu părul, poți încerca pur și simplu un maro ciocolatiu neutru sau un produs pentru sprâncene în nuanța rece de taupe (i.e. gri cu un ton de maro).

Așadar, evită creioanele și alte produse de machiaj pentru umplere a sprâncenelor deosebit de calde ca nuanță sau în maro / taupe cu bază galbenă, întrucât se vor „ciocni” cu nuanța părului tău roșcat.

Machiajul ochilor dacă ești vopsită în culoarea burgundy

Și acum ajungem la partea distractivă! Tratează părul vopsit burgundy sau castaniu ca pe o șansă să te joci cu toată paleta ta nouă de farduri de ochi. Încearcă și distrează-te ca să vezi cum arată o culoare anume de farduri de ochi cu noua ta culoare de păr roșcat.

În plus, ține cont și de faptul că, pe lângă că a lucra cu asortarea fardurilor cu culoarea părului tău, mai tebuie să ai grijă și la cum asortezi machiajul ochilor cu ținuta.

Urmărește aici cum asortezi machiajul și la culoarea tenului și a părului.

Cred că un look cu fard monocromatic de ochi în culoarea prunei, mov sau culoarea vinului este deosebit de frumos în combinație cu părul burgundy sau în culoarea vinului, mai ales dacă buzele rămân neevidențiate. Culori ca bronzul, rose gold (auriu roz) și cupru pot funcționa de minune, mai ales dacă părul este vopsit într-o nuanță de maroniu cald / castaniu.

Nuanțele neutre și culorile pământii de farduri de ochi – mate, metalice sau sidefate – sunt și ele bune opțiuni de farduri de ochi, pentru că merg bine cu orice culoare de păr și ținută. Pentru iluminare și zona de acoperire a pleoapei, poți opta pentru bej, crem sau șampanie, în timp ce taupe, maro-deschis și ciocolată funcționează aplicate în pliul pleoapei.

Iar o culoare gri-cărbune pe ochi, precum și un machiaj cu smoky-eye negru nu e niciodată o idee rea, de asemenea. Dacă ești mai îndrăzneață, joacă-te mai mult cu culorile!

Dacă vrei să porți culori mai luminoase, ar fi o idee bună să eviți nuanțe complementare culorii burgundy, care ar însemna, de pildă, un amestec între galben și verde. În schimb, alege culori care sunt cu câteva tonuri mai îndepărtate de acestea, pe roata culorilor – de exemplu: teal (i.e. culoarea oului de rață) sau galben.

Ce ruj sau luciu de buze alegi pentru machiaj când ai păr burgundy?

Acum că părul tău e într-o nuanță de roșu, să îl asortezi cu o culoare potrivită pentru buze poate fi foarte greu, mai ales dacă ne gândim la culori care fac parte din aceeași familie de culori.

Dacă ești adepta unui look monocromatic dramatic, poți opta pentru un ruj mai închis la culoare (un burgundy sau maro similar părului tău, dar eventual asortat la niște unghii de culoare burgundy). Efectul poate fi unul foarte pătrunzător și… glamour! Pe de altă parte, dacă vrei să fii mai „cuminte”, rămâi la nuanțe neutre de luciu de buze, inclusiv nude, rozuri sau culoarea zmeurei.

Nuanțele foarte deschise de ruj precum cărămiziul sau portocaliul pot crea un contrast unic și luminos cu părul tău, așa cum s-ar întâmpla cu un fard de obraz coral. Culori ca violetul sau magenta se vor îmbina drăguț cu tonuri reci din părul tău burgundy.

Cu rujul roșu lucrurile pot să devină ceva mai complicate: este mai ușor să asortezi niște buze roșii în nuanțe aprinse la un maroniu roșcat neutru sau la culoarea vinului, dar cu părul burgundy s-ar putea să fie nevoie de tonuri diferite de roșu pe buze.

O regulă generală aici ar fi să rămâi fidelă în a asorta subtonuri de culori, așa că un ruj în roșu-albăstrui cu tentă rece se va potrivi mai bine decât un roșu aprins la părul în tonuri reci de burgundy.

Dacă îți place cu adevărat arta machiajului însă, poate că ar fi o idee să mai uiți de astfel de reguli. Uneori, unele dintre cele mai tari make-up-uri arată senzațional în culori de buze extreme: lavandă mat, nuanțe albăstrui, negru și chiar tonuri de verde. Practic, poartă orice luciu de buze sau ruj te face fericită! Chiar și cu părul burgundy în combinație!

Sfaturi de modă pentru când ai părul vopsit burgundy

Amintește-ți că acum părul burgundy e parte din lookul tău. Așa că atunci când pui laolaltă culori pentru o ținută, amintește-ți că burgundy trebuie să fie parte din schema ta de culori printre care te învârți. Dar uite mai jos câteva sfaturi de modă utile și practice pentru orice roșcată:

 • Dacă ești genul care vrea să rămână safe în asortarea culorilor de regulă, să nu se gândească prea mult la teorii despre culori, rămâi pe neutre. Negul e mereu clasic și elegant, dar mai poți opta pentru alb, bej, crem, alb-gălbui, kaki și maro (dar nu chiar toate acestea împreună totuși!).
 • Ținutele monocromatice cu look cu păr burgundy sau maro roșcat pot avea un efect foarte romantic. De exemplu, un asemenea outfit ar putea fi constituit din combinarea unei bluze roz prăfuit cu jeanși de culoare movulie. Părul tău burgundy va completa perfect lookul!
 • Culorile care arată foarte bine în sine atunci când sunt combinate cu păr burgundy sau castaniu includ galben, portocaliu, teal, verde-pădure și albastru. La fel, movul poate arăta grozav cu părul burgundy, în timp ce roșul e mai frumos cu părul în culoarea vinului sau castaniu.
 • Fii atentă la nuanțe precum olive / măsliniu și verde-gălbui. Sunt nuanțe complementare părului tău, ceea ce înseamnă că fie pot arăta minunat cu acesta, fie se pot „ciocni” și poate rezulta un look ciudat cel puțin.

Tu ce lookuri cu păr vopsit în nuanțe de burgundy vrei să încerci?