Jocuri de culori îndrăznețe pentru bretonelul tunsorii în stil „pony”, șuvițe luminoase pentru părul aparent insipid sau „highlights” trendy în stil balayage, pentru vârfuri! Totul va fi simplu de realizat cu ajutorul acestor tips & tricks pe care ți le oferim!

Conferă părului tău puterea șuvițelor, chiar la tine acasă! Cum? Iată mai jos!

Cum să pui în valoare părul lung și negru cu șuvițe?

All the colour stripes in your hair! Dacă ai părul lung și drept, șuvițele îți vor oferi un aer sexy!

Alege vopsea burgundy sau cu tente de roșcat, pentru șuvițele tale pe păr lung și negru. Suuuper hot… așa vor arăta noile tale șuvițe roșiatice prin părul negru.

Pentru ca nuanța să fie intensă, îți recomand să folosești ceva de calitate sau profesional ca vopsea, mai ales dacă alegi procesul realizării șuvițelor de acasă.

Nu ai curajul încă să îți faci șuvițe „permanente” de acasă? Alege atunci un nuanțator. Nu uita însă că efectul acestuia nu va fi atât de vizibil precum cel al unei vopsele permanente.

 1. Distribuire în triunghiuri a părului
  Desparte șuvițele de păr din jurul conturului feței în porțiuni în formă de triunghi. Acum, apucă câte o porțiune de păr și prinde-o spre spate cu clipsuri sau agrafe.
  Apoi, dă-le drumul rând pe rând. Cu ajutorul acestei tehnici preluată de la stiliștii profesioniști, reușita ta este asigurată. Iar acum, treci la următorul pas!


 2. Șuvițe în culorile toamnei
  Așază sub fiecare șuviță lăsată liberă, câte o folie de aluminiu și aplică apoi vopseaua cu ajutorul pensulei.
  Împachetează folia de mai multe ori și lasă jetul de aer cald de la uscătorul de păr pe fiecare dintre ele, timp de 5 minute.
  Culoarea roșiatică va fi acum și mai intensă.
cum să-ți faci șuvițe pe păr lung și brunet

Sfat: Aplică în prealabil puțină cremă grasă la rădăcina părului, după conturul feței. Asta va împiedica să te trezești cu pete de la vopsea pe față, din timpul procesului.

Șuvițe ca „razele de soare” pe păr semiblond

Dacă vrei ca părul tău să aibă o nuanță ușor mai deschisă, dar nu dorești să-l vopsești complet blond, conferă părului tău pe jumătate blond un aer proaspăt și vesel, de vară! Cu șuvițe și mai blonde!

Cu șuvițe aurii, astfel vor străluci șuvițele acestea vesele în părul tău!

Dacă ai părul un blond mai închis, te sfătuiesc să apelezi la un decolorant, iar pentru șuvițele create acasă poți opta pentru decolorantul natural de la Maria Nila Stockholm Silver Shot Back Bar by Maria Nila din Bleach Colllection, recent lansat și numai bun de luat acasă, fiind și vegan. 😉

Poți utiliza un produs de decolorare a părului, pentru șuvițe blonde, și dacă ai părul mai închis, spre brunet, apoi să folosești vopsea în nuanțe de blond preferate, pentru acele reflexe dorite – aurii sau șuvițe blond-argintii.

 1. Trasează cărarea pentru separat șuvițele.
  Trasează de la o tâmplă la alta, în jurul regiunii occipitale (partea din spate a capului), o cărare pentru a separa părul care va fi șuvițat, de rest.
  Prinde părul de la spate într-o codiță. Împarte părul de sus în cinci porțiuni subțiri și prinde-le pe fiecare bine în creștetul capului.
  Acum, începând cu stratul cel mai de jos al părului…
 2. Desparte șuvițele și vopsește!
  … folosește-ți degețelele pentru a fragmenta „părul” în porțiuni subțiri din care vei realiza, în final, cu ajutorul unui capăt de pieptene pentru tapat, niște mini-șuvițe.
  Așază folia de aluminiu sub șuvițe și aplică peste, decolorantul; apoi împăturește folia.
cum să-ți faci șuvițe pe păr blond

Aranjează-ți șuvițele către spate pentru a corespunde cu lookul acela sexy al tău.

Cum să-ți creezi șuvițe în breton

Dacă părul tău, castaniu, de exemplu, ți se pare totuși „mult prea plictisitor” și ți-ai dori o schimbare, fă-i breton și dă-i cu șuvițe! 😉

Șuvițele din breton vor face din părul tău tuns în stil pony, atracția sezonului!

 1. Trasează cărarea pentru breton
  Ai și tu chef de acele trendy highlights aplicate în „pony-bretonelul” tău?
  Desparte pur și simplu cu pieptenele, o parte triunghiulară din păr, începând de la tâmple și urcând în sus.
  Prinde restul de păr într-o coadă strânsă la spate, pentru ca șuvițele celelalte să nu se atingă de vopsea.


 2. Give it some colour!
  Acoperă-ți fruntea cu o folie din plastic precum cele pentru păstrarea alimentelor. Prinde-o în lateral cu clipsuri. Aplică nuanțatorul sau vopseaua pe breton.
  După ce acesta își face efectul, spală bretonul separat, pentru a nu fi afectat și restul de păr.

  Dacă vei usca apoi părul folosind o perie rotundă, vei obține un pony look năucitor de strălucitor, și în mod natural!
cum să-ți faci șuvițe pe breton

Sursa main foto: Unsplash/Corina Rainer

Sursă foto articol: Bravo Girl, noiembrie 2005