Ce hairstyle se poartă vara asta pentru părul lung? Dacă mai ești și norocită cu un păr foarte des și destul de lung, ca al meu (peste umeri cu vreo câțiva centimetri), iată cum să treci peste căldurile astea cu o coafură ușoară și fără bătăi de cap zilnic.

Dacă părul tău e tuns bine, dar nu mai stă deloc, ci e haotic; e prea des și destul de lung, vara devine greu de stăpânit. Al meu, de pildă, se ondulează doar în spate, în rest stă relativ drept, dar cu efect frizzy. Când folosesc laptele de păr anti-frizz tip leave-in Christophe Robin, se așază și se ondulează natural de tot.

Dacă încerc să-l întind, îmi ia mult timp, iar vara nu-i o idee tocmai bună. Mă mai ajută să îl usuc și coafez întins, în același timp, cu peria rotativă. Dar tot e mult și cald când o fac. E foarte des! 🙂 În plus, am balayage cu blond reînnoit de curând (cu decolorare deci) și nu e o idee bună să îl întind prea des.

Ondulatul cu ondulator? La fel, ia mult timp vara, fiind și așa el foarte des.

Mă ajută însă mult-mult crema de păr cu protecție termică Maria Nila Stockholm, atunci când folosesc un aparat de coafare a lui.

Dar mai am o metodă utilă, blândă și rapidă, descoperită de curând, perfectă pentru părul foarte des și lung, mai ales vara. Iată și tu cum să-ți aranjezi părul lung și des vara! Sunt multe fete în situația noastră, cu păr lung și des, greu de coafat vara, să știi.

E foarte în vogă printre staruri stilul de coafură „out of bed”, care, din fericire, se poate obține foarte simplu.

După ce te-ai spălat, aplică pe părul umed un mousse / o spumă de păr. Eu prefer Wella, din toate timpurile: eficientă și convenabilă ca preț.

Nu-ți pieptăna părul – aranjează-l doar trecându-ți degetele prin păr.

Alege un elastic mai subțire (dar destul de lung) cu care să-ți prinzi părul având grijă ca înfășurările elasticului pe coadă să nu se suprapună, pe principiul spiralei.

Cu cât obții mai multe înfășurări (să le zicem „paralele”), cu atât părul tău va arăta mai „out of bed” la final.

Desfă coada dimineața, dar abține-te de la a-l pieptăna – aranjează-l tot cu degetele. Fixează apoi totul cu un fixativ.

Iată și alte sfaturi utile vara pentru părul lung, care se și încurcă ușor.

Tu ce trucuri de aranjat ărul cunoști pentru părul lung și foarte des? Lasă-ni-le în secțiunea de comentarii din joul paginii. Contează mult pentru noi.

Sursa foto: Photo by averie woodard on Unsplash