Când simți nevoia nesățioasă de a-ți schimba coafura actuală, dar nu ești pregătită să pierzi mult din lungime sau să faci o schimbare dramatică de culoare, ia în considerare… bretonul.
E mai ușor să-l tunzi decât ai crede.

Un set de „franjuri” proaspete pe post de breton poate transforma orice tunsoare și culoare cu care lucrezi într-un aspect complet nou.

Singurul avertisment ar fi că obținerea bretonului este un angajament: necesită tunsori de rutină, trebuie rearanjat dimineața și poate provoca chiar erupții cutanate pe frunte.

Cu toate acestea, bretonul tip „perdea” (care se împarte pe lateralele frunții, exact ca o draperie/cortină) este o excepție. Aceste breton de inspirație retro rămâne la modă, deoarece se potrivește cu o serie de forme ale feței și texturi ale părului, poate fi coafat în multe feluri și este mai ușor de întreținut și… crescut, decât bretonul drept sau cu „franjuri” micuțe.

Află de aici tot ce trebuie să știi despre bretonul tip „perdele”, inclusiv despre cum să-l tunzi și să-l coafezi.

Ce este bretonul tip „perdea”?

Ca și cum ai adăuga un set de perdele delicate, care opresc intrarea luminii complet pe fereastra sufrageriei tale, bretonul tip „perdea” încadrează și îmblânzește fața.

Bretonul tip cortină este un breton tuns în părți, care este despărțit în mijlocul frunții, încadrând ambele părți ale feței. Bretonul acesta începe de obicei sub sprânceană, tăiat într-o formă diagonală, unde capetele bretonului se pot amesteca cu restul părului, ceea ce face acest stil atât de versatil.

Pe lângă versatilitate, bretonul tip „perdea” creează aspectul de mai multe straturi și adaugă volum oricărui stil de coafură.

Cum să tunzi un breton tip „cortină”

Este întotdeauna ideal ca un hairstylist calificat de la un salon să îți creeze bretonul, mai ales dacă este prima dată când o faci. Cu toate acestea, programarea unei întâlniri nu este întotdeauna posibilă. Așadar, dacă ai nevoie să îți tai singură bretonul tip „perdea” acasă, iată un ghid despre cum să o faci, pas cu pas, direct de la profesioniști.

Dacă tipul tău de păr este 1A-2C, poți obține acest aspect în timp ce părul este ud. Pentru tipurile de păr 3A-4C, se recomandă să usuci părul cu uscător și să creezi breton mai lung, astfel încât atunci când dorești să porți un model natural de bucle, acesta se va amesteca în continuare cu restul părului.

Pasul 1: Începe în centrul bretonului (care va fi cea mai scurtă parte a bretonului) folosind o foarfecă de tuns.

Pasul 2: Taie în mijlocul bretonului, apoi mută-te spre părțile laterale. Să te asiguri că ții foarfecele în diagonală spre capătul bretonului, astfel încât să creezi un unghi. Acest lucru va asigura faptul că bretonul se va amesteca cu restul părului.

Cum stilizezi un breton tip „perdea”

În timp ce bretonul tip „perdea” presupune o întreținere redusă în comparație cu alte stiluri, uscarea lui corectă te va împiedica să fii nevoită să-l retușezi între spălări.

Stylingul bretonului tip „perdea” poate fi ușor; trebuie doar să-l desparți, să-l usuci cu aerul într-o parte și în alta și apoi în jos, spune Coco Santiago, un stilist emblematic al Bumble and bumble. Ține-ți mâna peste părțile bretonului pentru a le răci după căldura uscătorului. Acest lucru va ajuta la a-l face static și va menține drepte ambele părți ale bretonului.”

Alți stiliști recomandă pregătirea părului cu un produs de protecție termică, iar părul texturat ar trebui să folosească un balsam, pentru o protecție suplimentară.

În ceea ce privește ce perie să folosești în timp ce îți usuci bretonul tip „perdea”, stiliștii spun să utilizezi o perie rotundă pentru părul drept până la ondulat și o perie… de dinți lată, pentru uscarea părului texturat. Poți termina cu o placă de păr, pentru un plus de netezime, corp și volum al coafurii.

Cum retușezi bretonul tip „perdea”

Dacă ai nevoie să îți împrospătezi bretonul între spălări, poți face acest lucru uscându-l. Cheia este să-l separi în cele două părți laterale.

Stropește-l cu apă sau cu un produs de păr ușor. Apoi utilizează aceeași tehnică de uscare cu uscător, pentru a le împrospăta.

Alternativ, poți folosi o umbră de pudră sau șampon uscat, pentru a absorbi excesul de ulei. Șamponul uscat elimină sebumul, ceea ce ajută la înfrumusețarea bretonului.

Dacă trebuie să refaci părul texturat, dacă dai puțin ulei de păr sau spray de strălucire pe păr, te ajută să împiedici ca părul să se încrețească peste noapte.

Și dacă porți breton de tip „perdea” creț, asigură-te că aplici cremă sau gel special pentru a menține buclele mai definite, mai ales dacă buclele încep să se încrețească sau să devină de neîmblânzit.

Ce spui? Gata de un nou breton și lookuri grozave?

Sursă foto: Unsplash/Apostolos Vamvouras