Cum poți începe ușor să utilizezi farduri și cosmetice pur naturale în doar câțiva pași simpli și de bază.

Nu mă machiez foarte strident, însă niciodată nu renunț la creionul dermatograf sau eyeliner – de obicei negru. Ca farduri de ochi, folosesc nuanțe închise, altfel par prea adormită. Dar când mă demachiez, observ cât de multe chestii pun pe fața mea, totuși. Și nu-s chiar cele mai naturale, ceea ce se simte. Nu neapărat că mă irită, dar simt eu că nu-s prea ok atâtea cosmetice și că îmi pot dăuna în timp.

Așa că, de curând, mi-am pus puțin problema cosmeticelor și produselor de machiaj naturale, mai ales că am descoperit niște branduri online care merită toată atenția. Și nu au genul acela de produse bio banale și mai puțin eficiente, ci chiar se vede că sunt create cu simț de răspundere și cu atenție la detalii și calitate. Nu că mi-aș înlocui acum în întregime trusa de cosmetice și make-up (mai ales), dar anumite produse de înfrumusețare organice pot fi treptat incluse în rutina noastră de îngrijire și machiaj zilnic. Pentru a înlocui câteva din cosmeticele și articolele de machiaj mai puțin naturale pe care le utilizăm. Hia să vedem cum putem face acest lucru!

Cremele și loțiunile pentru ten cât mai naturale: primul pas în înlocuirea cosmeticelor din comerț

Primul pas în trecerea la cosmetice naturale este acela de înlocui ceea ce folosești cel mai mult și frecvent în această privință. De asemenea, ceea ce aplici pe ten ca să stea cât mai mult pe chip. Aici pot fi incluse: creme și loțiuni de față hidratante, fond de ten.

Desigur, în această categorie putem include și deodorantele și parfumurile – care adesea conțin și anumite substanțe toxice. Ori cosmeticele cu arome nu tocmai naturale, cu parfumuri iritante. Le putem înlocui cu produse cosmetice naturale. Iată mai jos câteva propuneri astfel de produse:

cosmetice naturale pentru ten si corp

[button url=//event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=8aad3ce9e&unique=4450ef117&redirect_to=https%3A//www.bottegaverde.ro/produse-cosmetice-ingrijire-ten-femei&st=art%20trecere%20cosmetice%20naturale target=blank icon=heart-2]Vezi mai multe cosmetice naturale pentru ten.[/button]

Produsele pe care le folosești frecvent dar greu absorbite de piele: înlocuite cu cosmetice naturale

Al doilea pas în trecerea spre cosmetice naturale constă în înlocuirea cosmeticelor pe care le utilizezi frecvent, dar cu o absorție mai dificilă prin piele. Ce intră în această categorie? În principal: demachiant, șampon, balsam de păr, gel de duș, concealer, pudră de față și blush / fard de obraz.

Ei bine, cosmetice pentru păr natural (șampoane, balsam de păr, măști de păr) se găsesc din plin și sunt chiar cele mai utilizate din categoria produselor bio de îngrijire personală. În ceea ce privește produsele de machiaj pentru ten, acestea au început să fie și mai variate tocmai datorită uleiurilor naturale din plante tot mai la îndemână și a extractelor naturale benefice. Adesea chiar au arome naturale irezistibile precum cocos, vanilie, unt de cacao sau de shea. Ba uneori arată mai atractiv și mai bine chiar și decât produsele de machiaj și fardurile de la branduri renumite.

produse de machiaj pentru ten naturale

[button url=//event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=8aad3ce9e&unique=4450ef117&redirect_to=https%3A//www.bottegaverde.ro/produse-make-up&st=art%20trecere%20cosmetice%20naturale target=blank icon=heart-2]Mai multe produse de machiaj naturale pentru ten.[/button]

Farduri și produse de machiaj pentru ochi pe care le folosești cel mai des – pasul 3 în trecerea spre farduri naturale

Pentru unele femei acesta s-ar putea să fie chiar pasul 1 în trecerea la cosmetice naturale. Pentru că, probabil, le folosesc mai rar, doar la ocazii speciale. Însă eu, de exemplu, cum spuneam și inițial, mă număr printre acele persoane care folosesc zilnic creionul eyeliner, un ruj sau luciu de buze și, hai poate nu chiar zilnic dar des, o mascara. Și atunci? Să ajung să le înlocuiesc pe cele de la branduri bune, pe care le-am găsit în timp și mi-au câștigat încrederea, cu produse alternative naturale, e mai dificil. Dar n-aș zice imposibil.

Am găsit creioane de ochi, mascara, farduri de ochi și rujuri naturale de la firme mari și în domeniul cosmeticelor bio. Și care promit calitate și un machiaj impecabil rezistent. Bottega Verde – firmă italienească cu cosmetice naturiste și chiar bio de foarte bună calitate – e una dintre ele.

Ojă de unghii și vopsea de păr cu ingrediente pur naturale – ultimul pas – și opțional – în trecerea la cosmetice naturale

Când vine vorba de lac de unghii și vopsea de păr, e mai greu să găsești opțiuni din categoria „verde”. Și totuși… există.  Aceste categorii de cosmetice au însă un contact minim cu pielea ta. Acesta este în fapt și motivul pentru care este cel mai dificil să găsești alternative naturale de calitate pentru ele.

Cu toate acestea, am găsit două astfel de produse pentru tine: lac de unghii cu extracte naturale și vopsea de păr naturală de calitate superioară, fără niciun fel de ingrediente toxice, ca să îți protejeze scalpul și părul. Iată-le mai jos, astfel încât să vă facă întreaga căutare și trecere la cosmetice naturale mai ușoară.

lac-de-unghii-natural

[button url=//event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=8aad3ce9e&unique=4450ef117&redirect_to=https%3A//www.bottegaverde.ro/lac-de-unghii&st=art%20trecere%20cosmetice%20naturale target=blank icon=heart-2]Vezi și alte nuanțe.[/button]

vopsea-de-par-1277100-127716-92

[button url=//event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=8aad3ce9e&unique=4450ef117&redirect_to=https%3A//www.bottegaverde.ro/vopsea-de-par&st=art%20trecere%20cosmetice%20naturale target=blank icon=heart-2]Vezi și alte nuanțe de vopsea naturală.[/button]

De ce e important să utilizezi produse naturale pentru machiaj și pentru îngrijirea tenului?

Aș spune nu doar că e important, ci chiar esențial să utilizezi cât mai multe cosmetice și farduri naturale, cu extracte și uleiuri din plante, eventual organice. Acestea te ajută să lupți în majoritatea problemelor cu tenul, în timp ce îl îngrijesc. Este dovedit că:

  • produsele cosmetice și fardurile pentru ten naturale ajută produsele și tratamentele anti-acnee să lupte cu această afecțiune a pielii;
  • lasă pielea să respire și o hrănesc natural;
  • nu conțin alergeni și alte ingrediente toxice sau parfumuri / alcool, ceea ce le face excelente pentru tenul sensibil.
  • combat și prelungesc cât mai mult timp apariția ridurilor;
  • sunt pe bază de uleiuri naturale din plante, care nu pot fi înlocuite de niciun alt ingredient farmaceutic și mai puțin natural din lumea asta;
  • previn apariția problemelor de piele.

Și aș mai avea mult mai multe motive pentru care e bine pentru pielea ta să îi aplici cosmetice naturale. dar mă opresc aici. Nu înainte de a vă spune că eu am început deja să utilizez de ceva timp, periodic, Bio Oil – un complex de uleiuri naturale benefic în multiple probleme ale pielii și atât de minunat în îngrijirea ei! Merită! Îmi dau seama de asta zilnic și pielea îmi mulțumește.