Cum sa iti tapezi parul cu volum; sfaturi pentru o buna tapare a parului, pentru obtinerea unei coafuri cu volum, cum sa dai volum parului prin tapaj, tutorial video taparea parului si coafare cu volum.

Poate ca te-ai intrebat adesea cum se tapeaza parul, cum poti sa iti dai si tu volum propriului par, prin tapare, rapid, fara sa iti faci programare la coafpor pentru asta. Eu am intrebat odata despre acest procedeu de coafare a parului pe o coafeza, care a fost tare draguta si mi-a aratat pas cu pas.

Prin tapare, părul câștigă volum. Deci dacă vrei ca podoaba ta capilară să pară mai bogată, poți recurge la tapare.

Admirăm mereu părul tapat perfect la vedete.

Cum se realizează taparea Părului?

Alege o șuviță, ridic-o perpendicular pe cap ținând-o cu mâna opusă (stângă dacă ești dreptace). Cu cealaltă mână piepteni șuvița cu un pieptene des – acest model de pieptene pentru tapare – cu mișcări rapide, în sensul invers de creștere a părului și în sensul invers de periere obișnuită a părului.

Începe întotdeauna de la baza șuvițelor, cât mai aproape de rădăcina părului. Cu cât secțiunea de tapat (dintre cap și restul părului) e mai micuță, cu atât mai bine iese tapajul.

Repetă operațiunea cu mai multe șuvițe și apoi dă-i coafurii o formă și finiseaz-o cu fixativ puternic, dar care să ofere flexibilitate părului – Wellaflex Shiny Hold e cel mai potrivit pentru mine.

cum se tapeaza parul cu volum

Sfaturi pentru o tapare reușită a părului

Se poate însă și greși mult privind taparea! Așa că ai puțină grijă! Unde greșește toată lumea este privind tipul tău de păr. Pentru o tapare perfectă, există și tipul părului potrivit. Asta nu înseamnă că dacă nu ai un păr potrivit pentru tapare, să te panichezi; nu trebuie și nu ai cum să-ți schimbi tipul de păr ca să ți-l tapezi. 😛 Însă o textură a părului potrivită va face sau nu o coafură reușită. De exemplu, dacă ai părul proaspăt spălat, fără vreun produs de styling în el, va fi foarte dificil să îi reușești taparea, cu mult volum și cu rezistență de-a lungul zilei.

Cum poți să schimbi textura părului tău pentru o tapare reușită?

Adaugă un produs de finisare părului tău: spumă pentru volum, spray pentru textură definită sau ser de ridicare a părului.

Dacă ai un păr mai gras, folosește înainte un șampon și un balsam pentru volum.

La coafor, când te tunzi, roagă persoana respectivă să îți dea o textură potrivită părului – acesta e un pas foarte important – dacă te tunzi potrivit pentru tapare, coafura cu volum va ieși ca tunată. 🙂 Ai nevoie de o filare potrivită a părului.

Oferă-i părului ău, după ce ai realizat cele de mai sus înainte, un răgaz de o zi-două! Abia apoi realizează tapajul. 😉

Ca să vezi și mai bine cum se face un tapaj al părului reușit, cu volum, urmărește tutorialul video de mai jos! 😉