Cum faci ca parfumul să reziste mai mult, unde te dai cu parfumul tău pentru un efect sporit, dar și cum îl alegi ca să fie potrivit pentru pielea ta: trucuri utile pentru parfumul tău.

Cumpărarea unui parfum scump nu-ţi asigură şi succesul. La fel ca un costum bun, ar trebui să fii în măsură să “porţi” un parfum bun.

Când nu ştii cum să îţi foloseşti parfumul preferat tot ce faci este să-l iroseşti fără a obţine efectul dorit. Am descoperit principalul secret ce ţine de folosirea parfumurilor şi o să ţi-l împărtăşesc, astfel încât să faci ca efectul parfumului tău să dureze cât mai mult.

Reguli generale de utilizare a parfumului astfel încât efectul său să dureze cât mai mult

Parfumurile diferite n-ar trebui să fie amestecate

Atunci când foloseşti mai multe tipuri de produse cosmetice (de exemplu, parfum, deodorant, cremă de corp), cumpără produse care se potrivesc între ele (e de preferat să fie aceeaşi linie/gamă de produse).

N-ar trebui să existe alte arome care să intre în conflict cu parfumul tău. Ideal ar fi ca deodorantul şi crema de corp să nu aibă niciun miros. În cazul în care au, nu le folosi. Nu cred că vrei să miroşi de parcă ai folosit un amestec nebunesc de arome.

Fiecare parfum e pentru un anumit moment sau sezon

Nu uita că nu eşti tu cea care va mirosi acel parfum, vor fi ceilalţi din jurul tău, cu care intri în contact.

E important ca tu să ştii care este momentul / sezonul potrivit pentru fiecare parfum. Ar trebui să foloseşti mirosuri uşoare pe timpul zilei şi în lunile călduroase.

Când începe să fie frig sau când te duci la o petrecere, poţi să foloseşti un parfum cu un miros puternic.

Aplici parfumul pe piele sau pe haine?

Aceasta este una dintre cele mai importante reguli: parfumul se aplică pe piele. Nu uita de regula asta când îţi schimbi parfumurile pe timpul zilei.

Experţii nu recomandă să pui parfum pe hainele tale. Blana, bumbacul, lâna şi lenjeria de pat sunt foarte bune la reţinerea mirosurilor. Doar gândeşte-te la asta: o haină de blană poate păstra un miros timp de un an. Femeile care iubesc să-şi schimbe parfumurile ar trebui să se gândească la asta.

În plus, parfumul poate lăsa urme pe ţesătură şi îţi poate ruina hainele.

parfumuri de firmă de legendă de la case de modă renumite

[button url=https://www.fashionreview.ro/parfumuri-chanel-dolce-gabbana/ target=blank icon=heart]Vezi sugestii de parfumuri de legendă[/button]

Nu îţi freca încheieturile date cu cu parfum

Foarte multe persoane fac această greşeală: frecatul încheieturilor după aplicarea parfumului. Când faci asta, distrugi moleculele de parfum.

Pentru a păstra mirosul intact, parfumul ar trebui să fie pulverizat sau aplicat cu degetele.

Unde ar trebui să aplici parfumul

Zona din spatele urechilor şi încheietura sunt de bază pentru aplicat parfumul

În aceste zone – spatele urechilor, respectiv încheietura mâinii, vasele de sânge sunt foarte aproape  de suprafaţa pielii, iar pulsul şi temperatura vor ajuta mirosul să se răspândească.

Important de ştiut: aminteşte-ţi că există multe glande de grăsime în aceste zone, iar parfumurile pe bază de ulei nu ar trebui folosite.

Parfum pe păr

Este bine cunoscut că părul miroase bine datorită structurii sale. Cu toate acestea, ar trebui să îţi aminteşti câteva trucuri: parfumurile pe bază de alcool îţi fac părul să fie uscat, deci e mai bine să nu le pui pe păr.

Important de ştiut: parfumurile pe bază de ulei nu sunt tocmai cele mai bune alegeri pentru păr, pentru îţi pot face părul să arate gras.

Partea din spate a gâtului e bună pentru aplicat parfumul

Aceasta este probabil cea mai “puternică” zonă. Păstrează mirosul mai mult tmp decât restul zonelor.

Important de ştiut: această zonă ar trebui folosită doar iarna şi toamna, deoarece căldura poate face mirosul să fie prea puternic.

Se aplică parfum pe cot?

Parfumierii cred că această zonă este mai potrivită decât gâtul sau încheietura.

Acordă atenţie faptului că pielea de aici este foarte moale, deci există riscul de a avea o reacţie alergică la unele dintre componentele parfumului.

Sfaturi despre alegerea și păstrarea parfumului

  • Cel mai bine este să îţi păstrezi parfumul într-un loc rece, fără a avea acces la oxigen.
  • Nu pune parfum pe bijuterii: pot oxida şi nu doar că se va schimba aspectul bijuteriilor, dar se va schimba şi mirosul!
  • Mirosul este cel mai bine păstrat pe pielea uleioasă. Înainte de a folosi un parfum, foloseşte o cremă sau o loţiune.
  • O culoare strălucitoare, un preţ scăzut şi mirosul de alcool sunt semnele unui parfum de calitate inferioară.
  • Uite și ce ingrediente sunt periculoase în unele parfumuri – încearcă să le eviți!

Care dintre aceste lucruri au fost noi pentru tine? Tu ce trucuri mai știi referitoare la parfumuri?