Cum să te îmbraci în funcție de dress code-ul pentru evenimente: ținuta potrivită dacă mergi la nuntă, la botez; rochii potrivite pentru operă și banchet, costum pentru Business dress code, outfit potrivit pentru cocktail.

Felul în care ne îmbrăcăm spune ceva despre personalitatea noastră, iar atunci când luăm parte la un eveniment trebuie să ţinem cont şi de ce ne place, de ce ne avanteajează, de noi în acele haine, nu numai de felul în care ni s-a spus să ne îmbrăcăm în funcție de dress code-ul pentru evenimentul respectiv. În acelaşi timp, e foarte important să nu ignorăm în totalitate dress code-ul, fiindcă acesta e o dovadă de respect faţă de tine şi faţă de organizatorii evenimentului.

În cazul în care eşti cam dezorientat(ă) şi nu ştii exact cum ar trebui să te îmbraci în funcţie de evenimentul la care iei parte, încerc să-ţi vin în ajutor. Mai jos sunt evenimentele la care mergem de cele mai multe ori.

Cum să te îmbraci la o petrecere în aer liber

La o petrecere în aer liber sunt potrivite rochiile deschise la culoare, din satin, atlas sau alt material nepretenţios. Perlele nu sunt deloc potrivite. E bine să alegi colierele şi brăţările supradimensionate. Poţi asorta rochia cu nişte sandale cu talpă joasă sau balerini.

Dress code-ul tip Business Best

Business Best se referă la cel mai clasic şi scump costum. Bărbaţii pot alege un costum de culoare închisă, cămaşă albă şi cravată, iar pantofii pot fi de tip Oxford.

Femeile pot alege un costum de culoare gri, maro sau albastru, bluză albă, dresuri de culoarea pielii, iar pantofii trebuie să aibă un toc mediu. 

Iată și idei de ținută tip Black Tie sau Tuxedo pentru bărbați.

Cum să te îmbraci pentru un dress code Business Traditional

Dress code-ul Business Traditional se referă la un costum tradiţional de business sau la uniforma de zi cu zi.

Pentru acest tip de eveniment trebuie să alegi un costum obişnuit de business.

Cum te îmbraci la o nuntă

La o nuntă femeile ar trebui să evite rochiile albe. În general, sunt indicate rochiile lungi până în pământ, dar dacă tu simţi să porţi o rochie până la genunchi cu siguranţă nu va fi ceva în neregulă. E important să te îmbraci aşa cum simţi.

Dacă e vorba în schimb de un botez, se acceptă și o rochie albă, iar pentru bărbați, se poate miza și pe un outfit mai casual.

Ce iei pe tine pentru un cocktail attire

Cocktail attire este un cod vestimentar semiformal. Cea mai sigură opţiune pentru acest tip de eveniment sunt rochiile de lungime medie din material fine, cum sunt mătasea sau dantela. Rochia neagră este o opţiune potrivită, în special când evenimentul are loc seara, dar asta nu înseamnă că trebuie să te fereşti de culori sau imprimeuri.

O altă opţiune pentru ţinuta de cocktail este fusta cloş de lungime medie, combinată cu un top elegant.

cum te îmbraci la un cocktail

[button url=//event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=8aad3ce9e&unique=a5e9e1225&redirect_to=https%253A//answear.ro/1132600-noisy-may-fusta.html&st=FR%20art%20dress%20code%20Andreea target=blank icon=heart]Vezi fustă neagră scurtă[/button]

[button url=//event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=8aad3ce9e&unique=a5e9e1225&redirect_to=https%253A//answear.ro/1236234-tommy-jeans-top.html&st=FR%20art%20dress%20code%20Andreea target=blank icon=heart]Vezi bluza albă cu șnur[/button]

Cum ne îmbrăcăm la teatru, balet sau operă

În trecut, la astfel de ocazii trebuia să te îmbraci cu cea mai bună rochie. Bărbaţii purtau cele mai bune smochinguri, iar femeile rochii de gală şi mănuşi.  

ținuta potrivită pentru teatru sau operă

[button url=http://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=8aad3ce9e&unique=a5e9e1225&redirect_to=https%253A//answear.ro/p/rochii-elegante-275-k.html/rochii-elegante/p-1/r-60/o-n&st=FR%20art%20dress%20code%20Andreea target=blank icon=heart]Vezi mai multe rochii potrivite[/button]

Vestimentaţia nepotrivită pentru acest tip de eveniment este o lipsă de respect faţă de un act cultural şi faţă de artiştii care muncesc poate şi un an pentru o reprezentaţie de două ore în faţa ta. Ţinuta trebuie să fie una elegantă, rafinată, rochie până la genunchi, cel puțin, machiaj îngrijit, totul perfect pus la punct.

Încearcă să respecţi dress code-ul menţionat pe invitaţie şi ţinuta aşteptată la eveniment, indiferent de tip, pentru a nu fi judecat pentru lipsa de inspiraţie, interes, respect şi bun gust.