Oricât de șic ar fi ramele ochelarilor tăi, ai impresia că ochii tăi nu sunt bine puși în valoare? Înseamnă că machiajul ochilor tăi, când porți ochelari, nu este corect. Iată cum trebuie și nu trebuie să te machiezi atunci când porți ochelari.

La bază, sunt ochelaristă, dar am trecut de ani buni la lentile de contact. Deci știu ce provocare implică machiajul când porți ochelari de vedere. Nu e greu, dar trebuie să fii atentă la câteva lucruri de bază. Te ajut eu cu sfaturi, mai jos. 😉

Alege culori naturale de fard de ochi dacă lentilele ochelarilor sunt groase

Ai dioptrii foarte mari? Atunci cred că e cazul să te axezi pe un machiaj ușor, simplu și lejer, mai natural.

Pentru bază, la culoarea fardului de ochi, în această situație, sunt perfecte toate nuanțele de bej (de la culoarea nisipului, până la cea a cărămizii), pe care poți să le combini cu un fard de ochi în tonalități de maro – chiar și închis – pentru pleoapa superioară.

Evită tușul sau dermatograful negru, pentru că încarcă ochiul, care, în spatele lentilelor groase, poate părea mult mai mare decât este.

Un efect în plus pentru o privire mai pătrunzătoare? Creează-ți un punct strălucitor deasupra și dedesubtul unghiului intern al ochiului cu ajutorul unui creion dermatograf argintiu (cu vârful gros).

Alege nuanțe aprinse pentru farduri dacă lentilele ochelarilor sunt subțiri

Cu o ramă fină și cu lentile subțiri la ochelarii de vedere, poți încerca să-ți faci un machiaj mai îndrăzneț. Realizat cu culori mai aprinse, o doză mai mare de mascara negru, dermatograf negru bine întins și o linie discretă făcută pentru a alungi ochiul (de preferat seara).

Pentru a obține un efect și mai puternic, încearcă să umezești puțin fardul de ochi (trebuie să fie de calitate). Ajunge dacă umezești pensula sau degetul în apă, în fard și apoi să întinzi bine.

Alege un set de farduri de pleoape tip duo – cu două nuanțe (cel puțin), pentru că este excelent pentru a crea umbre și lumini pe pleoape.

Cum îți realizezi machiajul când porți ochelarii de vedere: seducătoare în 6 pași

Pregătește baza de machiaj

Te-ai trezit cu ochii încercănați? Remediază problema cu un stick corector sau cu o cremă corectoare. Iar pentru a evita efectul lucios, întinde-l cu degetele ciupind ușor, fără a masa porțiunea de sub ochi.

Culoarea corectorului? Ivoriu, dacă ai pielea deschisă la culoarea sau galben, dacă este măslinie.

Ai nevoie de un ten strălucitor cu care să… „iei fața” ochelarilor. Alege deci un fend de ten hidratant și neapărat cu SPF. Accentuează pomeții cu un fard de obraz rozaliu și care conferă prospețime tenului tău.

Arcuiește-ți genele de sub ochelarii de vedere

Dacă vrei ca ochii să pară mai mari, folosește aparatul de întors genele, înainte de a le da cu mascara.

Atenție, însă! Nu îndepărta aparatul înainte de a-l fi deschis foarte bine! Riști să îți smulgi din gene.

Optează pentru o mascara de calitate, eventual cu efect de gene false.

Aplică pudra de ten

Pentru a-ți lumina privirea, aplică-ți un pic de pudră transparentă/translucentă cu o pensulă mare și moale, atât pe pleoape, cât și pe obraji. Astfel, machiajul feței va fi mult mai rezistent.

Și, crede-mă, tenul ar trebui să arate impecabil când e vorba de machiajul unei persoane cu ochelari.

Nu te feri să folosești alb în machiaj când porți ochelari de vedere

După ce ai aplicat un strat fin de fard de ochi alb, cu un aplicator fin, în unghiul intern al ochiului și sub genele inferioare, trasează o linie subțire cu tuș sau cu creion dermatograf negru, pe pleoapa superioară.

Contrastul dintre cele două culori dă privirii mai multă luminozitate.

Ocupă-te serios de sprâncene când porți ochelari de vedere

Cu ajutorul unui creion maro, conturează mai bine sprâncenele și îngroașă-le dacă sunt prea subțiri. Astfel, privirea va părea mult mai profundă.

Detaliile finale la machiajul unei ochelariste

La final, piaptănă-ți bine sprâncenele, pentru că ochelarii le vor scoate în evidență.

Folosește o periuță specială pentru sprâncene sau, dacă nu ai, o periuță de dinți. Sau o periuță curată de la un tub vechi de mascara, pe care nu îl mai folosești.

Când ochii sunt intens fardați, buzele trebuie să fie naturale. Alege un gloss destul de transparent sau în nuanță nude.

Tu cum alegi să te fardezi când porți ochelarii de vedere? Scrie-mi în secțiunea comentarii din josul paginii, părerea ta contează mult pentru mine!

Sursă: Pexels/Renato Abati