Ce te faci dacă ai cearcăne cât ești încă adolescentă? Nu ar fi cazul să eviți problema doar mascând-o prin machiaj, ci și tratând-o, pur și simplu. Iată cum!

Cel mai probabil ai cearcăne ereditare. Dacă și părinții tăi au așa ceva, înseamnă că și tu, dacă ești la vârsta adolescenței, ai explicație pentru apariția cearcănelor. Mai ales dacă ești și brunet(ă).

Uite aici cauzele posibile ale cearcănelor și cum le poți ameliora.

Ce să faci ca să nu se mai vadă cearcănele? Poate că încă, fiind în adolescență, nu ai vrea să treci direct la soluția machiajului, a acoperirii cearcănelor cu fond de ten și pudră, fiind încă la o vârstă la care ar fi păcat să apelezi zilnic la astfel de produse, care, în timp, pot îmbătrâni și afecta tenul.

Cum tratezi cel mai bine cearcănele?

Apoi, nu contează doar să maschezi partea inestetică a cearcănelor, ci și să tratezi. Oricum, ele se pot ameliora și camufla foarte ușor.

Cât despre fondul de ten, trebuie să știi că acesta nu distruge tenul, cum multe adolescente sunt obișnuite să creadă, dar nu e recomandată folosirea lui dacă tenul tău e proaspăt și rumen, curat și fără imperfecțiuni. 😉 Ar fi păcat să-l acoperi.

Mai bine tratezi și ameliorezi, ca să nu mai ai ce acoperi apoi. Pentru tratarea cearcănelelor însă, îți recomand cataplasme cu ceai de albăstrele (15 min).

Un alt remediu: cureți un măr, îl tai cubulețe și-l lași să fiarbă câteva minute în lapte. După răcire, îl aplici pe zona cearcănelor și-l lași să acționeze tot 15 min. Rezultatele nu vor întârzia.

După o săptămână – două de tratament, cearcănele tale se vor însenina.

Uite aici și alte remedii anticearcăne.

Între timp, poți folosi un anticearcăn / concealer cu bună acoperire, cum e acest corector Maybelline, foarte bun.

Tu ce alte remedii mai știi pentru ameliorarea cearcănelor? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii despre ele!

Sursă foto: Unsplash/ Edgar Nunley