Curatarea tenului cu solutia de curatare potrivita, cum sa iti cureti tenul, de ce e important sa ne curatam tenul zilnic, gelul de curatare a tenului Bioten.

Continuăm seria de articole despre rutina de îngrijire a tenului. Ultima dată, am vorbit despre baia de aburi și cum să o realizezi astfel încât să nu îți produci iritații, infecții sau alte semne mai urâte pe ten. Cum am ajuns deja la litera C în ceea ce privește acest subiect, vă propun să vorbim acum de curățarea tenului, un pas esențial în îngrijirea pielii de pe față. Nu poți trece peste el în nicio zi, iar în zile ca acestea, aglomerate și foarte caniculare, se recomandă chiar curățarea tenului de două ori pe zi – dimineața și seara, chiar dacă nu ai mari probleme cu tenul. La un ten mai dificil, curățarea zilnică de două ori pe zi e obligatorie. Bine, trebuie să existe un echilibru în acest sens, să nu exagerăm, adică tenul nu trebuie curățat de prea multe ori pe zi, căci se va întâmpla exact opusul: tenul se va încărca, va produce și mai mult sebum, ca o reacție de apărare, și vor apărea și mai multe coșuri și probleme. Deci… păstrează echilibrul în ceea ce privește numărul de spălări cu soluții speciale pentru ten!

Well, ca fete, ne place să ne machiem. Avem și de ce… nu mai explic motivele – le știm noi. În plus, parcă ne stă foarte bine machiate cu tot tacâmul, cu puțină pudră, pentru matifierea zonei T mai ales, dar și cu puțin blush pe obraji, ba și puțin mascara și ceva gloss pe buze – cu rol, de altfel, în protejarea și hidratarea buzelor. Dar nu uita că imediat ce te-ai întors acasă, după o zi agitată, trebuie neapărat să-ți cureți fața de praf, impurități și orice urmă de machiaj rămasă după demachierea propriu-zisă. Praful pe care îl încasăm zilnic mai ales în zona tenului, pe unde trecem pe stradă, uneori inobservabil, dar extrem de dăunător, poate face ravagii pe chipul tău. Așa că ține-l sub control tu! Elimină-l zilnic printr-o curățare corectă! La fel cum faci cu corpul, de altfel, trebuie să acorzi o atenție specială și chipului! Corpul e asediat de transpirație și toxine după o zi grea, mai ales vara, iar tenul – pe lângă ytranspirație, de tot felul de impurități și particule de praf.

Ei bine, acesta este unul dintre secretele tenului impecabil și al pielii fine: igiena exemplară a tenului. Și pentru asta, ai o mulțime de produse la dispoziție în zilele noastre: săpun lichid sau gel de curățare, gel-cremă de curățare, loțiuni de curățare, toate menite să îți lase pielea curată și capabilă să respire în voie. Mai există și săpunul antibacterian, dar nu îl recomand pentru ten, căci poate usca foarte mult un ten mai sensibil; e ideal însă pentru zona spatelui și a decolteului, unde mai apar impurități și te poți trezi cu probleme ale pielii. Că deh, coșurile și punctele negre nu apar doar pe față, ci și pe unde nici nu ai fi crezut, iar tu trebuie să ai grijă să arăți impecxabil din cap până în picioare.

Cum se folosesc toate aceste produse de curățare a tenului și cum afli care e cel mai potrivit pentru tine? Hmmm, nu e o regulă generală, depinde foarte mult și de tipul de ten, însă alege mereu ceva cât mai delicat, cât mai potrivit pentru orice tip de ten, iar dacă ai probleme cu acnee, alege neapărat ceva care să conțină și acid acetisalicilic în compoziție sau/și zinc. Nu te spăla în exces, nu folosi gel de curățare în exces, ci pentru zona feței, păstrează proporțiile, atât cât să facă spumă și, prin mișcări circulare, să acoperi cu soluția de curățare toată fața – să nu scape nicio zonă, ai grijă să cureți și zona gâtului și de sub bărbie (zona mandibulei), căci de multe ori e neglijată. Clătește mereu cu apă călduță din exces până simți că toată soluția de curățare a tenului a fost îndepărtată, iar pielea ta e foarte curată.

Ce folosesc eu pentru curățarea zilnică a tenului, dimineața și seara, este gelul de curățare de la Bioten – foarte ieftin, dar foarte calitativ, cu efect extraordinar asupra pielii, ideal și pentru ten sensibil, pe bază de ingrediente naturale (miere ca principal ingredient) și produs în România (aparține de marca Elmiplant). De când îl folosesc, pielea mea s-a îmbunătățit semnificativ: coșurile apar mult mai rar și mai puține, pielea e foarte fină și hidratată – nu se mai decojește în zona T (una dintre problemele mele obișnuite) și e mult mai luminos tenul, semn că se simte bine. Nici puncte negre nu au mai apărut așa de multe, toate datorită faptului că e un produs cât mai natural, dar foarte benefic. L-am folosit și pe corp și e la fel de bun. Îl recomand din inimă, mai ales că, fiind un produs natural, se potrivește pentru orice ten.

O gamă variată de soluții de curățare a tenului, penru diverse probleme și de la mai multe firme găsiți aici.