De ce apar „riduri” în adolescență și cum menții tenul tânăr cât mai mult timp?

E posibil ca, atunci când nu ai atins încă vârsta de 20 de ani, sau chiar 18, să observi că în jurul ochilor și nu numai, pielea începe să se zbârcească. Nu te teme, mai ales dacă nu ai trecut prin traume importante, nu îmbătrânești prematur. 🙂 Și nici așa, la o vârstă de până în 18 ani, e aproape imposibil să vorbești de riduri. Nici măcar de cele de expresie, care se formează primele, în jurul ochilor și buzelor.

Dacă observi însă linii destul de vizibile în zona frunții, a ochilor și nu numai, încă fiind adolescentă, nici să nu te gândești să apelezi la tratamente sau alte soluții antiîmbătrânire!

De ce apar „riduri” până în 20 de ani?

Unul din principalele motive pentru care ai putea spune că ai „riduri” în adolescență este faptul că probabil ai o piele mai uscată.

Sigur, de la 16 ani abia încep să se contureze linii fine de expresie în jurul ochilor, linii care nu mai prea dispar, ci, dimpotrivă, an de an, încep să se tot adâncească. Iar împotriva ridurilor de expresie, despre care cu siguranță este vorba și la final de adolescență, nu prea ai ce face.

Cum ai putea „trata” această problemă?

De fapt, nu ar trebui să-ți dorești să le tratezi, pentru că, după cum le spune și numele, îți conferă expresivitate și un anumit farmec. Au și ele o frumusețe aparte.

Totuși, ca să mai atenuezi apariția prematură a ridurilor încă de la final de adolescență, trebuie să bei cât mai multă apă, care oferă elasticitate pielii. De asemenea, nu trebuie să lași să treacă nicio dimineață și nicio seară fără să te dai cu o cremă contur de ochi, una foarte hidratantă. Alege o cremă hidratantă contur pentru ochi cât mai naturală.

La fel, alege pentru ten o cremă cât mai hidratantă și potrivită totodată tipului tău de ten.

Foarte important! NU aplica aceeași cremă cu care te dai pe față și în jurul ochilor, pentru că este chiar contraindicată. Crema de ochi are o formulă specială adecvată pielii sensibile din jurul ochilor.

Sper că te-am mai liniștit! Nu uita: e foarte important să ai grijă de tenul tău, să îl hidratezi și protejezi corespunzător, astfel încât să întârzii cât mai mult și în mod natural apariția ridurilor profunde! Și să reții că niciun tratament nu va ajuta mai târziu (ba din contră!) recuperarea chipului de acum.

Așa că alege produse de îngrijire a tenului cât mai naturale, machiază-te cât mai puțin (strident), astfel încât să eviți pe cât posibil pe mai târziu recuperarea tenului. Depinde de tine cum ai grijă de tenul de acum ca să ai un ten cât mai neted și luminos mai târziu. 😉

Dar încă ceva: frumusețea nu se măsoară în prezența sau absența ridurilor, ci în cea pe care o ai în mod cât mai natural și expresiv! Iar dacă ridurile de expresie îi redau chipului tău un aspect specific și unic, nu-ți rămâne decât să te bucuri de momente. Și de vârstă și acești ani, care nu se vor întoarce. 😉