De ce apar cearcanele si cum sa scapi de ele cu 3 remedii naturale.

În genere, cearcănele nu sunt altceva decât un semn al oboselii excesive, al supărării, inadaptării sau al unui mod de viață defectuos și mai puțin sănătos. La unele femei, cearcănele pot apărea în perioada ciclului lunar. Dacă, analizându-le, nu identifici niciuna dintre aceste cauze, e recomandat să te adresezi medicului tău de familie, întrucât, în acest caz, poate fi vorba și de un simptom al unei disfuncții organice. Îți va explica mai multe și îți va recomanda un set de analize în acest sens.

Câteva remedii naturiste pentru ameliorarea cearcănelor și diminuarea lor, sunt următoarele:

  1. Între două tampoane de tifon se pune puțină brânză de vaci, rece, care se așază pe ochi. Se poate pune, de asemenea, brânza de vaci și direct pe cearcăne, în strat gros. Se lasă să acționeze timp de 30 de minute, după care se îndepărtează și se clătește bine fața.
  2. Se rad cartofi cruzi, care, apoi, se pun între două tampoane de tifon, se aplică pe ochii închiși și se lasă să acționeze timp de 15 minute.
  3. Se infuzează 1-2 lingurițe de ceai negru cu o cană de apă clocotită. Se lasă să stea 5 minute, după care se strecoară. Se înmoaie 2 tampoane de vată în ceaiul răcit, se aplică pe ochi și se lasă să acționeze 15 minute. De asemenea, se pot lăsa câteva minute, în apă clocotită, două pliculețe de ceai negru. După ce se răcesc, se aplică pe ochi.Prin machiaj, poți masca cearcănele foarte bine cu fond de ten și anticearcăn sau corector/concealer. Periodic, aplică o cremă hidratantă specială pentru zona ochilor.