Da, nu voi renunța niciodată la jeansii skinny, indiferent de tendințe și de ce va spune generația Z. Uite și de ce.

Dacă am vizualizat asta vreodată? Da. O accept? Hmmm…

De ce nu ar mai fi cool jeanșii skinny?

A fost întotdeauna o bătălie a generațiilor când a fost vorba de jocul modei (sau orice altceva cu adevărat). Doar că, recent, adolescenții de pe TikTok au decis să bată un cui în sicriul proverbial al blugilor skinny.

Așa este, așa cum ați auzit sau nu, generația Z a decis, colectiv, să anuleze blugii skinny, cerând tuturor să-și arunce perechile de jeanși skinny, ca să nu părem depășiți în modă. Sau mai rău, bătrâni.

În schimb, s-au întors blugii cu croieli drepte, cizmele și blugi evazați, adică genul de denim care era popular în anii ’90, când generația Z era sub formă de bebeluși îngrijiți de millennials.

Ca persoană născută în vârful millennialilor și al Generației Z, nu știu ce să simt cu privire la cea mai recentă „găselniță” din războiul dintre generații, absolut inutil.

Ziua mea de naștere se află chiar între cele două grupuri de luptă, ceea ce înseamnă că nu am absolut nicio idee de ce parte sunt obligată să susțin bătălia – sau cu care parte să mă identific.

Dar întotdeauna am fost persoana care să poarte orice mă face fericită și voi continua să susțin asta. Deci, nu că ar fi întrebat cineva, dar aici sunt în punctul în care mă aflu în dezbatere (și sunt sigur că mulți dintre voi sunteți de acord).

Poți smulge blugii skinny din mâinile mele reci și moarte. :-))

De ce prefer blugii skinny?

În calitate de editor al acestui blog de modă și ca pasionată de stil și machiaj, între generațiile mileniale/Gen-Z, dar ca iubitoare de blugi skinny, văd câteva defecte majore în misiunea celor din Z de a răsturna… potrivirea.

Înțeleg că moda este ciclică și că tendințele vin și pleacă, într-un fel sau altul, dar nu văd blugii skinny ca pe o tendință – o văd ca fiind singura soluție pentru oamenii cu provocări pe partea… verticală.

jeanși skinny Stradivarius evergreen

Nu este imaginea corpului suficient de puternică, fără a fi nevoie să te modelezi în potriviri care nu… ți se potrivesc?

Trebuie să recunoaștem că nici millennials nu purtau întotdeauna blugi skinny. Mă înfior când mă gândesc la istoria mea cu denimul. Întotdeauna am fost semnificativ mai scundă decât restul colegilor mei, iar zeii denimului nu m-au ajutat să trec prin cei mai incomozi ani ai mei.

Am început școala gimnazială cu blugi evazați care se strângeau la picioarele mele, pe care mama mi i-a luat din SH de la gigantul Versace Jeans.

Nici măcar blugii marcați ca „scurți” sau „micuți” nu erau foarte scurți și „minioni” pe mine. 😀 Perioada blugilor cu talie joasă, cu picioare largi, care afișează abdomenul, popularizată de millennials, a fost o opțiune bună pentru picioarele mele joase.

Mă plimbam pe holurile școlii trăgându-mi excesul de pantaloni ca o povară pe care o aveau, iar până mă întorceam acasă, capetele erau vopsite în negru din cauza murdăriei și resturilor pe care le trăgeau după ele.

Cu alte cuvinte, îmi puteam purta blugii o singură dată, înainte de a fi nevoită să-i arunc în mașina de spălat, ceea ce contravine tuturor regulilor de spălare a denimului.

A fost multă vreme o dilemă de pierdere-pierdere: spălarea blugilor după fiecare purtare (costisitoare) sau să plătesc din buzunar propriu pentru a avea tiv la ei, ajustat și potrivit pentru picioarele mele scurte (din nou, costisitoare). Mi-o amintesc încă viu pe croitoreasă chicotind la câtă țesătură trebuia să scoată. 🙂 Punea că mai poate face o pereche de blugi pentru cineva micuț ca mine, din ei. 😀

Blugii skinny, așa cum îi știm noi, au fost introduși în sfârșit pe piața de masă în 2005, după ce au apărut în colecția de toamnă/iarnă Dior Homme. Nu m-am gândit niciodată că mi-ar plăcea ceva atât de subțire și îngust, dar odată ce am încercat prima mea pereche, m-am îndrăgostit imediat.

Chiar dacă ar fi încă prea lungi pentru mine, nu aș renunța la ei pntru nimic în lume: am fost atât de înțeleaptă la prima pereche de blugi skinny că i-am strâns până la glezne și, pe alții, i-am îndoit pe picior prin câteva crestături.

Potrivirea ajustată și strânsă pe picior mi-a oferit ușurință în mișcare și a adăugat în mod miraculos doi centimetri pe picior (cu adevărat necesari).

Nu după mult timp, am descoperit cizmele! Platformele tip wedges! Le puteam purta pentru că le vedeam! În timp ce blugii mai largi și cei tip bootcut mi-ar ascunde pantofii, acum puteam purta orice fel de pantof pe care și i-ar fi dorit inima mea vestimentară, inclusiv pantofii mei preferați. Pentru prima dată, blugii mei skinny m-au făcut să mă bucur că port… pantaloni.

Și deși ne-a luat ceva timp să ajungem acolo (mă uit la voi, jeggings), blugii skinny au evoluat, s-au maturizat și, în cele din urmă, au devenit un element de bază din dulap.

Blugii skinny au introdus tivuri cu dantelă, detalii complicate la buzunarul din spate și material strechy, elastic și au făcut din nou cool talia înaltă. Blugii skinny au deschis de unii singuri larg ușile spre posibilități nesfârșite ale denimului; mergeau astfel încât puteai chiar alerga în blugii skinny mai largi.

Toate acestea pentru a spune: sunt un supraviețuitor al erei bootcut-ului mic și nu am nicio intenție să-mi întorc spatele de la ei.

Motive în plus să alegi blugii skinny, mulați

Înțeleg predilecția spre blugii largi, mai ales în era COVID, când îmbrăcămintea de relaxare și athflow-ul (i.e. îmbrăcămintea Athleisure Aesthetic) domnesc suprem. (Îți dai seama, nici eu nu port blugi skinny în jurul casei sau când lucrez de acasă.)

Dar, de asemenea, cred că moda femeilor este mult prea criticată și, dacă găsești un stil de pantaloni (slim sau nu) care să funcționeze pentru tine și tipul tău de siluetă, ar trebui să-l porți bine și cu mândrie – indiferent de câți TikTokeri tineri și „judecători” vor trece pe lângă tine pe drum.

Nu este imaginea corpului suficient de greu de întreținut, fără a fi nevoie să te modelezi după potriveli care nu ți se potrivesc?

Pentru a încheia lucrurile într-o notă bună și mai optimistă, blugii skinny ar putea fi mai rezistenți decât crede Generația Z. În urmă cu doar o lună, directorul executiv al Levi’s, Chip Bergh, le-a spus investitorilor că „nu cred că blugii skinny vor dispărea vreodată din rândul femeilor”, în ciuda unei tendințe clare către „haine casual, mai largi în general”.

Emma McClendon, autoarea cărții Denim: Fashion’s Frontier, este și ea de acord, spunând recent pentru „The Guardian” că „[blugii skinny] au întotdeauna un mod de a reveni. Sunt o piesă de îmbrăcăminte extrem de versatilă și adaptabilă, care poartă o multitudine de semnificații culturale, încât nu va fi niciodată irelevantă”.

Așa că, iată, pentru tine, generația Z:

Blugii skinny sunt o relicvă a modei pe care aș dori să o păstrez pentru totdeauna, mulțumesc foarte mult. Și dacă te hotărăști brusc că nici blugii cu talie înaltă nu mai sunt cool, vom avea o discuție. 🙂

Tu ce spui? Crezi, la fel ca mine, că blugii skinny nu voi ieși niciodată din modă? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii care e părerea ta.

Sursa foto principală: Unsplash/Marcel Strauß