Lucruri de bază despre demachiere și care e diferența dintre demachierea tenului și curățarea tenului; cum să te demachiezi în funcție de tipul de ten.
Am pornit în ultima vreme o serie de articole privind îngrijirea tenului de la A la Z, iar în ultima parte vă povesteam în ce constă curățarea potrivită a tenului. Acum mă gândeam să vorbim și despre demachierea tenului și cam ce ar trebui să știi în principal despre asta. Înainte de toate însă, cred că ar trebui să fac o precizare și să vă spun din capului locului că, deși așa am citit peste tot, curățarea tenului NU este totuna cu demachierea tenului.
Curățarea poate fi realizată cu diverse soluții, pentru a îngriji și a remedia diverse probleme ale pielii, pe când demachierea, înainte de orice, reprezintă pasul prin care îndepărtezi orice urmă de machiaj de pe chipul tău: fond de ten, pudră, praf, pulbere și/sau alte farduri. Firește, se face în același stil (cu apă și un produs special), însă nu întotdeauna. Mai mult, nu orice demachiant reprezintă implicit un produs de curățare a tenului, cum nici un produs de curățare a pielii feței nu e destinat demachierii. Dacă au ele și o astfel de utilitate, asta e altă parte și, din nou o spun, depinde de la produs la produs. 🙂
În plus, dacă tenul tău este uscat și sensibil, curățarea cu gel spumant nu este cea mai bună soluție. Mai ales pe timp de iarnă. De aceea, în fiecare dimineață, cum te scoli, și în fiecare seară, înainte de culcare, dă-ți obrazul cu lapte demachiant, lasă-l să acționeze 1-2 minute și apoi îndepărtează-l de pe ten cu apă, dischete demachiante sau un șervețel umed sau șervețel demachiant. După o astfel de operație, șterge obrazul cu o loțiune tonică pentru ten sensibil (una cât mai transparentă). Vei avea un ten curat, proaspăt și strălucitor, fără să se mai descuameze și să pară tern, iritându-se des în același timp.
Dacă tenul îți permite însă, folosește un gel de curățare demachiant (dar să scrie musai pe el că e destinat demachierii!) sau orice formă fluidă de demachiere, cu apă. Dacă de regulă te demachiezi cu șervețele demachiante, pentru îndepărtarea machiajului, nu te limita doar la ele: și tenul are nevoie să fie curățat de make up, iar șervețelele demachiante nu sunt îndeajuns pentru asta. În mod obligatoriu trebuie să te demachiezi și seara, după ce ai îndepărtat machiajul, dar și dimineața, înainte de a aplica un nou make up! Fă-ți o rutină din asta dacă vrei un ten sănătos, fără mari probleme! În plus, așa e cel mai igienic. Dimineața, înainte de a te machia, tenul e curățat și pregătit astfel pentru a fi acoperit – în acest mod, și aderența machiajului de chip e mai mare. Apoi, pot rămâne urme de machiaj care nu s-au îndepărtat îndeajuns de bine de pe chip cu o seară înainte, iar acestea pot pătrunde în piele și, în timp, pot crea ravagii! Ai, așadar, grijă și acordă atenție suficientă demachierii! 😉