Ce diferențe există între deodorant și antiperspirant? Care este cea mai eficientă soluție pentru tine ca să lupți împotriva transpirației?

Miroase a… luptă! E un „meci” între două echipe redutabile. Fiecare cu atuurile și tactica proprie de luptă împotriva mirosurilor neplăcute. Arbitrul de centru? Chiar tu! So… play!

Suntem adesea asaltați de reclame când vine vorba de deodorante și antiperspirante. Greu de decis care e alegerea cea mai bună! Mai ales în rândul bărbaților e meciul greu, pentru că este cunoscut faptul că ei depun mai mult efort fizic adesea și, prin urmare, au o transpirație mai… activă. Așadar, astăzi vedem care sunt diferențele între deodorant și antiperspirant. Și cum alegi ce e mai potrivit pentru tine.

Ce caracterizează un deodorant?

Un deodorant e undeva într-un „meci” bazat pe creativitate, fantezie. De regulă, încearcă să te convingă prin argumentul „parfum”. Ca un deodorant să își facă „jocul” (a se citi să fie eficient!), are nevoie de un teren bine îngrijit – lucru care se traduce prin duș cu multă săpuneală înainte de aplicare. 😛 Spălarea trebuie să fie insistentă, mai ales dacă mai pe seară te decizi să schimbi deodorantul. Amestecul de deodorant de dimineața până seara + transpirație + noul deodorant seamănă foarte bine cu o „electronică care”… vreau să spun: cu o cacofonie! 😀

Atenție! Nicotina, alcoolul – în special berea, cafeaua și ceaiul negru produc o transpirație abundentă, care necesită reîmprospătarea zonei cu un deodorant bun!

Obligatoriu, mai ales la bărbați, un epilator cremă sau lamă cu care să fie „tuns gazonul” în prealabil! Asta pentru că firele de păr de la subraț rețin și amplifică mirosul neplăcut de transpirație, indiferent de cât de mult deodorant ai utiliza. 🙂

  • Foarte important! Deodorantul, deși spectaculos ca „jucător” și parfumuri, mai ales în „sportul” ăsta rege de… îngrijire masculină, nu te face să nu mai transpiri! Dimpotrivă, tactica sa este de a lăsa totuși corpul să respire, dar ceva mai discret, pentru că neutralizează în principal acțiunea bacteriilor care degradează compușii transpirației, adică mirosul.
  • Folosește un deodorant simplu sau „rezerva” lui de „teren” – i.e. deo-spray-ul, dacă te știi genul care nu transpiră excesiv și căruia îi e suficientă aplicarea unui astfel de produs. Sau pentru perioade mai scurte de timp, din zi, știind că ai unde și cum să te reîmprospătezi.
  • De regulă, firmele producătoare specifică pe etichetă că aplicarea deodorantului nu se face decât în zona axilelor! Altfel, te vei trezi cu iritații serioase și chiar imposibilitatea să mai folosești acel deodorant pentru 1-2 săptămâni. Doar deo-spray-ul mai poate fi pulverizat cam pe tot corpul, deși s-ar putea să fie prea mult și, mai degrabă, o risipă.
  • Notă de parfum? Ține cont și de cum se simt pe pielea ta în general anumite arome. Aici, s-ar putea să fii mai subiectiv(ă), dar și poate cel mai aproape de adevăr, adică de corpul tău.
 deodorant Puissance Uriage pachet promo

[button url=http://l.profitshare.ro/l/4070783 target=blank size=10 icon=star-full]Vezi aici set[/button]

 deodorant stick CK One unisex

[button url=http://l.profitshare.ro/l/4070845 target=blank size=10 icon=star-full]Vezi deo stick One CK[/button]

 BASE DOVE SOPHIA 130814

[button url=http://l.profitshare.ro/l/4070906 target=blank size=10 icon=star-full]Vezi antiperspirant Dove[/button]

 deodorant antiperspirant vichy stress resist

[button url=http://l.profitshare.ro/l/4070957 target=blank size=10 icon=star-full]Antiperspirant Vichy Stress Resist[/button]

 

Ce trebuie să știm despre antiperspirante?

Gândește-te că ai în față o echipă bună! Greu campionat! De multe ori, „jucătorii” buni te atrag prin calitatea și claritatea jocului. Pun preț pe forță, dar și „marchează” bine. Sunt eficienți, într-un cuvânt. Dar și aici trebuie să respecți neapărat cerința cu eliminarea părului de la subraț. Și pe cea cu igiena obligatorie, cu multă apă și săpun / gel de duș

  • Antiperspirantele sunt, de fapt, tot deodorante, dar ceva mai „școlite” (le găsești în magazine sub denumirea deodorant antiperspirant). Au fost perfecționate prin adăugarea unor compuși care „pun capac” eliminării transpirației, îi scad secreția și reduc acțiunea bacteriilor care descompun transpirația și o transformă în neplăcutul miros care uneori ne mută rău de tot nasul!
  • Formula lor include așadar anumite substanțe care se lasă mai greu „duse” de pe piele, așa că insistă!
  • Dacă transpiri mult și dizgrațios (cu cămăși, tricouri pătate, ba chiar sacouri), folosește oricare din variantele de antiperspirant: spray, flacon cu bilă sau stick. Sunt la fel de eficiente. Alege pentru restul corpului un deo body-spray din aceeași gamă, ca să nu se amestece neplăcut nuanțele de parfum.
  • Dacă faci sport, alege un antiperspirant cu putere mare de protecție. După efort, dușul obligatoriu și un deodorant simplu sunt îndeajuns ca să te ducă în siguranță până acasă (o să mai transpiri un timp, dar nu mai e nevoie de antiperspirant, ci doar de neutralizarea mirosului).
  • Uneori, pentru că astupă în mod prelungit orificiul de eliminare a transpirației, se produc inflamații ale glandelor sudoripare (hidrosadenite). Pentru că în glandă sunt în mod normal și oarece microbi, care, nemaiputând fi eliminați, infectează conținutul acesteia. Doare rău, se poate umfla ca un coș mare și trebuie să ajungi rapid la medic, pentru că nu trece de la sine. Igiena strictă și alternarea cu aplicarea unui deodorant simplu te pot feri de așa ceva.

Așadar play! Acum știi în ce echipă să intri!