Vara aceasta, ai face bine să te bronzezi, nu să te arzi. Mai ales după atâta pauză de la soare…

Urmează sfaturile de mai jos și vei fi în siguranță – și tu, și bronzul pe care îl vei căpăta.

Reguli pentru față când vorbim de soare

Pielea feței este cu 80% mai sensibilă decât cea a trupului, din acest motiv are nevoie de îngrijiri suplimentare.

Folosește creme de protecție care te feresc de radiațiile nocive și, în plus, favorizează o bronzare intensă și uniformă. Până te bronzezi, aplică puțin fond de ten – la plajă folosește de preferință unul ușor, fluid, cu factor de protecție. Sau Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+.

Protejează-ți buzele!

Vara, pielea atât de subțire a buzelor este supusă la grea încercare.

Pentru a o menține fină și frumoasă, masează-ți buzele din când în când cu o periuță de dinți moale. Apoi aplică un balsam protector.

Ca finisaj, în lunile de vară, îți recomand glossul, care dă buzelor un aspect natural și o strălucire foarte sexy.

Un decolteu perfect bronzat

Pielea din zona sânilor este extrem de sensibilă. De aceea, are nevoie de îngrijire susținută.

Evită dușul cu apă fierbinte și cremuiește-te în fiecare zi. Pentru sâni, este preferabil să folosești aceeași cremă de protecție pe care o folosești și pentru față.

Evită să faci plajă topless. Soarele usucă și întinde pielea. Cea mai bună metodă de a-ți menține pieptul în formă este înotul – stimulează circulația sângelui și întărește țesutul pielii.

Cum ai grijă de ochi pe timp de soare

Ochelarii de soare nu trebuie să fie numai trendy, ci și absolut necesari.

Cu cât lentilele sunt mai întunecate, cu atât protecția este mai mare.

Pielea din jurul ochilor este deosebit de sensibilă și predispusă la riduri. Fără ochelari de soare, clipim des și strângem ochii, ceea ce duce la apariția prematură a ridurilor.

Dacă vrei să ațipești un pic la soare, folosește un sun-blocker pe pleoape, pentru că pielea e foarte delicată.

Cum ai grijă de năsuc

Nasul constituie împreună cu genunchii și decolteul așa-numitele „terase solare” pe care razele de soare cad vertical.

Pentru a nu te plimba toată vara cu un nas roșu sau cojit, folosește o cremă cu factor maxim de protecție.

Cum ferești părul de razele nocive de soare

Expunerea prelungită la soare dăunează și părului, care se decolorează, își pierde strălucirea și vitalitatea. De aici impresia că stă ca o mătură.

Pentru a-l scuti de aceste efecte neplăcute, acoperă-l cu o pălărioară chic sau cu un batic simpatic. După fiecare baie în mae, clătește-l bine – apa sărată îl usucă și mai mult.

Există o gamă foarte largă de produse de protecție, din care ai de unde alege…

Cum îngrijești picioarele când e soare puternic

Picioarele au nevoie de aceeași îngrijire ca și restul corpului, deci e suficient un lapte hidratant cu factor de protecție solară.

Genunchii sunt zona cu pielea cea mai sensibilă de la nivelul picioarelor. Pentru a evita petele roșii și mâncărimea, nu te expune la soare imediat după ce te-ai epilat sau ras.

Pielea proaspăt rasă este predispusă la iritații. De aceea, rezolvă problema neplăcută a îndepărtării părului cel puțin cu o seară înainte.

Cum ne ferim corpul de soare așa cum trebuie

Știe toată lumea că apa săraă și soarele ne usucă și ele pielea. Folosește, de fiecare dată când stai la plajă, creme sau loțiuni de protecție, de preferință waterproof.

Folosește în primele zile un factor de protecție mai mare, iar la sfârșit unul mai mic.

Soarele de prânz este extrem de puternic și de nociv, evită deci plaja între orele 12-16. Seara, după ce faci duș, folosește o loțiune aftersun, pentru după plajă.

Tălpile și soarele

Înmoaie-ți picioarele în apă călduță și freacă-ți călcâiele cu piatră ponce. Masează tălpile timp de un minut, astfel stimulezi circulația sângelui.

Oferă-le din când în când o porție dublă de hidratare: aplică un strat gros de cremă și încalță o pereche de șosete. Lasă crema să acționeze peste noapte.

Ale sfaturi importante privind expunerea la soare

Pregătește-te!

Specialiștii recomandă aplicarea cremei de protecție solară cu circa o oră înainte de expunerea la soare – pentru a-i acorda timp să intre în piele. Altfel, riști să ți se șteargă de haine sau de prosopul de plajă.

Fii generoasă și aplică o cantitate suficientă de cremă pe tot corpul. Poți oricând să-ți iei un nou tub de cremă, alt corp însă nu-ți mai vinde nimeni…

Optează pentru un factor de protecție ridicat!

Arsurile solare îți pot da vacanța peste cap, în plus există riscul de a-ți afecta grav pielea pentru totdeauna.

Alege pentru primele zile de plajă cel puțin o cremă sau o loțiune cu factor de protecție minimum 10.

Preferatele mele sunt aici.

Ține minte: apa reflectă razele solare, crescând astfel riscurile de arsuri solare, dacă ești în apă sau pe lângă apă, la mare sau la piscină, la ștrand etc.

Ține cont de oră!

Soarele e megaputernic între orele 11 și 15. E perioada cu cel mai mare risc pentru expunerea la soare – ideal ar fi să nu stai deloc la soare în orele amiezii.

Găsește-ți un loc drăguț la umbră – știi că soarele te poate prinde și la umbră, nu? Nu uita deci de crema de protecție!

Dacă ai pielea deschisă la culoare, „ridică” factorul!

Persoanele cu pielea deschisă la culoare sunt cele mai expuse riscului arsurilor solare.

Mai mult, acest tip de piele prezintă și cele mai serioase riscuri de a face cancer de piele.

Nu e de glumit: trebuie folosite creme și loțiuni cu factor de protecție ridicat – cel puțin 20/25, în primele zile, și 10/15 în următoarele zile.

Ține-te de pălărie!

Sunt multe motivele pentru care ai face bine să-ți ții capul acoperit când umbli sau când stai la soare. Amintim doar faptul că ar fi cam greu să te bucuri de vacanță când suferi de insolație sau când ai pielea capului arsă.

O pălărioară simpatică te va proteja de toate aceste necazuri și nici părul tău nu va mai avea de suferit.

Bea multe lichide

Dacă afară e cald și însorit, e bine, dar, în același timp, e esențial să bei multe, multe lichide, în special când știi că vei sta toată ziua pe afară.

Deshidratarea te face să te simți epuizată, fără chef de nimic mai mult, sporește riscurile de arsuri solare.

Încearcă să bei cel puțin 2 litri de lichide pe zi – nu-i musai să fie numai apă: sucurile naturale și băuturile răcoritoare sunt la fel de potrivite, în plus au și un gust OK.

Atenție mare la față!

Știi bine cât de repede se poate arde pielea feței, ai grijă deci să o protejezi cum se cuvine.

Atenție specială la zonele sensibile, cum ar fi urechile, nasul și zona ochilor. Nu uita nici de buze: ia-ți repede un balsam cu SPF.

Sursă foto: Unsplash/Salvador Martin Yeste