Istoria manichiurii, cand a aparut manichiura si ce inseamna, cand a fost creat primul lac de unghii.

Ți-ai fi imaginat vreodată că manichiura, ca tratament de frumusețe, este cam la fel de vechi precum lumea? Totul pornește de la răspunsul la întrebarea: de ce ne vopsim unghiile? Și chiar așa, fetelor, de ce ne dăm unghiile cu lac? Probabil pentru a accentua frumusețea mâinilor și a degetelor noastre și, de foarte multe ori, din… plictiseală.

Când s-a dezvoltat practica manichiurii

Egiptenii antici (de fapt, mai degrabă egiptencele) i-au atribuit totuși manichiurii un alt înțeles. Pentru ei, colorarea unghiilor era o formă de a-și arăta statutul în societate și să se concentreze pe forța și autoritatea deținută în mâinile lor. Nu degeaba Nefertiti și Cleopatra purtau manichiură de culoare roșie. Aceasta era un privilegiu de care se bucurau doar cei din familia regală. Dacă o persoană obișnuită îndrăznea să își picteze și să-și decoreze unghiile, era aspru pedepsit și putea primi chiar pedeapsa cu moartea.

De asemenea, indienii au fost și ei fanii manichiurii, încă din vremurile antice. Ca și în vremurile de azi, foloseau henna ca să se impregneze mai bine culoarea în unghie. Manichiura făcea parte din ritualurile indienilor de înfrumusețare, având o putere simbolică. Femeile chineze își pictau unghiile folosind soluții realizate inclusiv din ceară de albine, gelatină și vopsele vegetale. Câteodată, îți țineau degetele într-un recipient cu vopsea până când erau pictate după plac și în modelele dorite.

manichiura fuchsia cu sclipici

Când s-a inventat primul lac de unghii?

Moda în manichiură sub forma actuală datează, de fapt, din secolul al 18-lea. Începând cu această perioadă, femeile au început să-și taie unghiile într-o anumită formă și nu doar pentru necesitate, ci și cu scop estetic. În anii ′20, a fost inventată versiunea inițială, cam nereușită, a lacului de unghii. Însă acest produs curgea foarte rapid și era foarte greu de aplicat. Din fericire, a fost rapid îmbunătățit și pus în vânzare. Și așa a luat naștere manichiura pe care o știm și în forma de astăzi, chiar dacă în zilele noastre apar tot soiul de noi și nebunești tendințe: lacul de unghii obișnuit tot pe cel de la începuturile secolului 20 se bazează ca formulă.

În zilele noastre, există sute de tipuri și variante de lacuri de unghii – de la cele magnetice, până la cele rezistente timp îndelungat sau cu tot felul de formule reîmbunătățite. Femeile de azi parcă se întrec în realizarea manichiurii și în decorarea unghiilor în moduri cât mai atractive și inedite.

De fapt, în prezent, îndeplinirea a ceea ce în trecut era considerat un ritual a devenit o rutină pentru majoritatea femeilor și chiar și pentru unii bărbați. Totuși, uităm adesea că, inclusiv în zilele pe care le trăim, manichiura continuă să fie o formă de a respect și considerație din partea celorlalți. Nu degeaba se spune că mâinile sunt ca o carte de vizită a fiecăruia dintre noi.

Sursa informațiilor: Manicure Tips