Dacă ești adeptul parfumurilor intense, care nu doar lasă o urmă plină de personalitate în urmă – au siaj zdravăn, se cheamă 😉 – atunci îți recomand Dior Homme Intense. E un bestseller de la Dior și chiar și în rândul parfumurilor, overall.

Eu sunt mai mult adeptul unui parfum ca Bleu de Chanel, dar de când partenera mi-a dat cadou acest Dior Homme, mi-am mai schimbat puțin preferințele. Ce să zic, girls know better. 🙂

Dior Homme, ca pillar de gamă, are drept mesaj de bază „I’m your man”. Știa ea ce știa când mi l-a ales și oferit… 🙂 E, la bază, reprezentativ însă pentru bărbatul modern, masculin, dar sensibil și romantic în același timp.

Și cică Dior spune despre Dior Homme, în general, indiferent de versiunea lui, că ar fi „the perfect perfume for the man loved by women” / „parfumul perfect pentru bărbatul iubit de femei”.

Reclama îl are ca personaj principal pe tânărul actor Robert Pattinson, reprezentativ pentru generațiile Y și Z:

Cum e parfumul Dior Homme Intense? Cum mi se pare?

Dior Homme Intense face parte din clasa parfumurilor lemnoase, cu acorduri ambery-woody. E elegant și mai mult de seară, de evenimente. Deși eu, recunosc, îl port și ziua. Aaah, și mai mult iarna, pentru că… vezi tu mai jos motivul în rândul notelor. ?

Mi se pare, și inclusiv partenera mea, care mi l-a dăruit, confirmă, că e un parfum dulce, dar nu grețos de dulce. Fiind intens însă, puternic, la un moment dat, te va cam inunda. Deci nu exagera cu el că poate obții reacții adverse. :)) Pentru unele persoane din jur poate deveni grețos. Așa că dozează-l cu măsură.

Dior Homme Intense Eau de Parfum_păreri

Bun, eu simt vanilie din prima la el, e pudrat spre cremos și dulce ca o prăjitură coaptă cu vanilie. 🙂 Vanilia se „citește” din prima ușor, fără probleme. Transparent din acest punct de vedere. Și mult mai gurmand decât originalul, din 2007, creat de Olivier Polge.

Din acest punct de vedere, pot zice că are și caracter femin, dar pe pielea unui bărbat își revine, se dezvoltă bine, ca pentru un bărbat, ca un parfum plăcut de majoritatea femeilor. 😀

Dar parfumul evoluează, între timp, de-a lungul purtării, și spre celelalte note care îl echilibrează și începi să simți și acordurile lemnoase, chiar dacă dulcegi.

Aceste note lemnoase se potrivesc cu majoritatea bărbaților, indiferent de tipul de piele și… fac blending foarte bine. E perfect astfel pentru milenialul tipic, care chiar trăiește viața intens.

Am înțeles că lavanda e mult mai intensă aici decât în versiunea de bază. Ar ajuta poate să am și celelalte parfumuri ale gamei, ca să înțeleg mai bine această versiune a lui Demachy, pe care eu o simt ca gurmandă, înainte de orice.

Dar, că tot vine vorba, hai să aflăm care sunt exact notele sale.

Note de bazăIsoE Super, vetiver de Haiti și mosc alb
Note de mijloccashmeran, cedru de Atlas și paciuli
Note de vârfpiper roz, bergamotă, elemi

IsoE Super este un tip de substanță de sinteză, folosită ca notă care replică un miros de lemn specific, ce reproduce mirosul de feromoni și se folosește tot mai mult în parfumurile moderne, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Un miros moale, catifelat, usor lemnos, adesea comparat cu mirosul cedrului.

Dior Homme Intense Eau de Parfum_review _cum mi s-a părut

Substanța este si una bună pentru fixare, fiind simțită de obicei între notele finale ale parfumului. Tot un Dior, Fahrenheit, în 1988, este și printre primele parfumuri care au utilizat IsoE.

Și îți recomand și ție să începi cu un parfum din serie mai light, nu neapărat acest Intense. Cred că-l vei percepe altfel. Apoi să treci, treptat, la acesta.

E un parfum premium, aproape de lux și nu mă așteptam la altceva de la Dior. Ca și Chanel. Aaah, btw, face pereche bună cu Miss Dior, la fel de intens și puternic, pe care îl are și iubita mea. Ce coincidență, așa-i?! :)))

Pe pielea mea, fiind brunet, rezistă extrem de bine și se simte intens și mult timp după prima pulverizare. Nu doar că rezistă extraordinar de bine întreaga zi, dar se menține și pe zilele următoare.

Am avut multe momente în care mi-am lăsat puloverul deoparte purtat o zi și pulverizat cu acest parfum inițial. Păi aroma lui, și la două zile distanță, se simțea în întreaga cameră încă, de o înnebunea pe a mea. :))

Dior Homme Intense Eau de Parfum_review și păreri personale

Cred că Dior Homme Intense e parfumul cel mai intens și rezistent pe care îl am. E durabil, longeviv, se menține pe parcursul zilei și mult după. Are și un siaj bun, lăsând în urma lui în permanență un „trace” puternic, imposibil să nu fie sesizat.

E un parfum cuceritor, luminos și atrăgător, mai ales dacă vrei să te faci remarcat și să întorci capete. O fi de la IsoE?!
Dar, atenție, nu e și genul de parfum pe care să-l tolereze oricine. Deci fii precaut cu dozajul.

Cum se prezintă parfumul Dior Homme Intense?

Couture. Premium. Așa îl văd eu.

Sticla este rectangulară, mare și impunătoare.

„Tăietura” și forma recipientului indică și trimite la ideea de costum, care, în accepția modernă, poate lua diverse forme și stiluri, dar rămâne mereu o opțiune de outfit elegant și cu prestanță, pentru orice bărbat. Din rândul pieselor care, odată îmbrăcate, te transformă.

Dior Homme Intense Eau de Parfum_păreri și review

La acest aspect, al metaforei indicate și prin recipient, mi se pare că e echivalentul lui Bleu de Chanel, dar de la Dior. Dacă acela ar fi conceput să înlocuiască cu succes o cravată a unui om ocupat, Dior Homme e ca un costum elegant pentru bărbatul actual.

Sticla e impozantă, puternică și cu aspect couture prin simplitatea ei. Și același logo Dior couture care se întrezare.

Dior Homme Intense Eau de Parfum_detalii sticlă_logo capac

Are și o cantitate suficient de mare de lichid magic (150 ml – eu varianta asta am primit-o, dar ai și opțiuni de 100 ml, respectiv 50 ml pentru Homme Intense).

E și un lichid de-a dreptul intens (mai e și apă de parfum) – nici nu-i nevoie să te dai cu mult că e mega rezistent, printre cele mai longevive parfumuri. Ai grijă deci cu dozajul.

Dior Homme Intense Eau de Parfum_păreri și review

La cantitatea asta, presimt că va dăinui mulți ani printre rafturile mele. Mai ales că nu-i un parfum de fiecare zi. Și te ține bine. Sau poate ai prefera ceva mai lejer, nu atât de intens, poate apa de toaletă Dior Homme. Depinde mult și de tipul tău de piele, cum se simte parfumul și fuzionează cu ea. 😉

Foarte economic din acest punct de vedere. Dai niște bani o dată, dar ai pentru super mult timp un parfum premium, intens de-a dreptul, de cale lungă. Chiar de ani. S-ar putea să te plictisești tu înainte de el până să ți se sfârșească… :)) El oricum nu te va părăsi deloc. Trust me, e puternic și de cursă lungă.

Vine într-o cutie neagră, simplă, de carton, care, la fel, indică eleganța, aceeași reprezentativă și pentru un costum de bărbat stilat, clasic. Ca și Bleu de Chanel în cutie bleumarin-închis spre negru.

Am impresia că și prin culoarea cutiei, acestea două indică din start eleganța și destinația parfumului: de seară, luxos, asumat, de purtat la costum elegant sau care să trimită într-acolo.

Dior Homme Intense Eau de Parfum_ambalaj

Și cutia are albina imprimată, simbol al luxului și reprezentativă pentru casa Dior. Deși, fie vorba între noi, și Guerlain, prima casă de parfumuri din Europa, are Abeille Royale – albinuța regală pentru majoritatea colecțiilor de lux.

Dior Homme Intense Eau de Parfum_sticlă și detalii

Alte detalii despre Dior Homme Intense Eau de Parfum

Dior Homme Intense a fost primul parfum din linie al lui François Demachy, ca director de dezvoltare pentru cosmetice și parfumuri pentru compania LVMH, înainte de numirea sa suplimentară ca parfumier pentru casa Christian Dior, și este un instantaneu pentru direcția în care ar urma să o ia linia înainte, în cele din urmă restartând-o în 2020.

Comparativ cu creația originală a lui Polge, Dior Homme Intense se sprijină mai mult pe elementele sale gurmand, este ceva mai dulce, mai soft, cu mai multă cacao și vanilie, deși rămâne încă concentrat pe notele de iris.

Concluzii pentru Dior Homme Intense Eau de Parfum

Cel mai intens și persistent parfum pe care îl am. Rezistă și zile, până îl speli de pe haine sau corp. Sufocant. Cam ca toate parfumurile Dior, mai ales versiunile intense.

E un parfum premium, longeviv, economic, deși scump la prima vedere (vezi aici prețul actual). Dar face toți banii pentru ce oferă, crede-mă. Mai ales dacă ești adeptul acestor tipuri de parfumuri, pline, cu greutate.

E și senzual, cuceritor (isoE îți face efectul bine, prin aroma ce replică feromonii :P), dar mare grijă la dozaj, să nu îneci de-a dreptul persoanele din jurul tău cu el.

E un must go pentru bărbatul de azi, modern, milenial. O bună alternativă, mai dulce, dar la fel de couture, la Bleu de Chanel, dacă și tu îl ai la preferate și pe acela.

Tu ce părere ai de el? L-ai încercat sau l-ai testa? Lasă-mi în comentarii, în secțiunea dedicată din josul paginii, părerea sau experiența ta!