Sigur ți s-a întâmplat și ție: ba o pereche de pantaloni ți-a rămas mică, ba s-a pătat și nu o poți remedia, ba s-au rupt într-un anumit loc, dar nu pe cusăturile de bază. Ce poți să faci? Află din aceste trucuri simple și rapide de DIY – upgrade la pantaloni.

Nu, nu e cazul să-i arunci. Mai ales că săptămâna trecută vă povesteam despre slow fashion versus fast fashion. Așa că iată cum putem face să prelungim viața pantalonilor preferați, în funcție de problemele ivite. 🙂

Blugii tăi preferați au rămas mici

Perechea ta de blugi preferată ți-a rămas mică? Tai-o și, dacă ți-e mică și pe lungime, fă-o 3/4 (trei sferturi).

Sus, în talie, dacă blugii cu pricina nu te mai încap, taie bucata cu capsa. Dacă talia rămâne prea joasă, există soluții.

Ca să fie și mai trendy, le poți aplica o bordură. Decupezi o bordură dintr-un material colorat sau cu imprimeuri și o coși de tivul blugilor.

Dacă reușești să o prinzi cu capse mici, chiar îți poți confecționa mai multe borduri, din materiale și culori / imprimeuri diferite, pe care să le schimbi de câte ori ai chef.

Pantaloni cu pată trendy sau cu zone rupte

Ți-ai pătat pantalonii preferați, iar pata nu vrea nicicum să iasă? Ce-ai putea face?

Ai putea aplica, exact pe pată, o emblemă textilă (patch cu broderie). Unele dintre aceste accesorii se cos, altelele se calcă direct pe zona cu probleme, cu un fier de călcat (aplicații textile termoadezive).

Iar ca să nu pară că acoperi o pată evidentă, poți aplica, puțin mai jos pe crac, o altă emblemă haioasă.

Emblemele textile de acest fel, multe cu broderii în tot felul de modele (sau petice textile), se găsesc în magazinele de specialitate pentru croitorie, în mercerii etc. Și aici am găsit online.

La fel poți proceda și cu o pereche de pantaloni pe care ai rupt-o sau care s-a descusut într-o zonă care nu e pe cusăturile principale. Întâi, însă, încearcă să o coși, ca să umpli și să îmbini bine părțile desprinse/rupturile și, apoi, aplică, petecul de broderie și culoare. 🙂

Citește și:

Cum să îți faci tiv cu franjuri la blugi și la alte piese din denim! [tutorial]

Ce părere ai? Tu mai ai și alte situații de acest fel? Cum ți-ai salvat pantalonii preferați de la diverse situații? Lasă-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii, poveștile tale. Experiențele tale ajută mult și sunt cel mai apreciate aici. 🙂