Hainele în dungi alb-negru orizontale sunt foarte frecvente în rândul femeilor și bărbaților și se poartă foarte mult, fiind piese de bază în garderoba oricui. Dar cum le purtăm și cum putem combina un astfel de print cu dungi, chiar și cu alte imprimeuri, dar să nu arătăm caraghios și să ne avantajeze silueta? Încerc să răspund mai jos.

Nu, nu vorbim despre uniforma de deținut, ci despre imprimeul în dungi alb-negru, recomandarea noastră pentru săptămâna aceasta.

Devenite deja piese clasice, articolele în dungi orizontale au fost consacrate de actrițe ca Audrey Hepburn, Brigitte Bardot sau Twiggy.

Cum să porți dungile alb-negru ca să nu arăți ridicol

Ai grijă însă cum porți dungile, să nu exagerezi și să arăți ca la… închisoare! Ele îți pot schimba radical ținuta, aducând un aer retro și tineresc ținutei tale.

Contează și cât de înguste sau late le dorești, deoarece, contrar ideii preconcepute că „lățesc corpul și îngrașă”, în anumite situații pot crea chiar contrariul, astfel: dungile înguste subțiază, deci le poți purta în cazul în care ești mai plinuță, pe când cele mai late creează impresia de volum, dacă ești mai subțirică.

Twiggy în dungi alb-negru

Citește aici mai multe despre hainele în dungi și impresia pe care o lasă: „Care tip de dungi sunt mai bune ca să părem slabe?”.

Contează și unde le porți, fiindcă, la un moment dat, vor da senzația de amețeală persoanelor care te privesc, așa că la birou, poartă-le cât mai înguste și delicate.

În cazul unei ieșiri în oraș cu prietenii sau în club, ești liber(ă) să variezi cât vrei, mai ales că, mai nou,  printurile cu dungi pot fi purtate și cu alte tipuri de imprimeuri (florale, buline, geometrice) lucru neacceptat până anul acesta de către creatorii de modă.

Modele de haine cu dungi alb-negru

Dacă ești totuși o fire mai conservatoare, poartă haine cu dungi alături de accesorii uni, albe sau negre și cu piese monocrome.

Am selectat mai jos sugestiile noastre pentru voi; articolele în dungi alb-negru și accesoriile care se potrivesc cu acestea, cele care ni s-au părut cele mai nice!

Enjoy! 🙂

Recomandările noastre pentru această săptămână pot fi găsite aici.

Sursă foto front page: Stylishcrib.com