Mai ales vara, eu simt nevoia de cât mai puțin machiaj: dacă nu aplic fond de ten, mă dau cu highlighter sau blush; dacă nu mă dau cu creion de ochi, aplic doar fardul de pleoape… You got the idea!

Ce e bine sau nu, în ce ordine se aplică? Păi, în primul rând, fiind vară, chiar e indicat un machiaj cât mai natural și translucent, fără să încarce tenul cu prea multe produse.

Iar dacă ai un ten curat, de regulă, pe care îl menții astfel, normal, în rutina ta de îngrijire a pielii, poți să renunți fără griji la fondul de ten și să aplici doar o pudră transparentă, pentru fixare, direct pe tenul curățat și hidratat, preferabil cu o cremă cu un factor de protecție solară / SPF adecvat în prealabil.

Așteaptă neapărat până când crema a pătruns în piele – altminteri, te vei alege cu o față „pătată”.

Eu chiar aplic adesea doar pudra pe față, peste crema de ten zilnică – mai nou loțiunea Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion + – și totul e sub control, chiar și în zile de caniculă.

Dacă folosești pudră de față pulbere, aplic-o pe față cu o pensulă mare mai degrabă decât cu un burețel tip pămătuf din recipientul său.

Dacă ai un ten mai problematic, cu tendință acneică sau gras, cu exces de sebum, îți recomand pudra pulbere liberă Clinique Blended Face Powder & Brush, mai prietenoasă cu pielea.

Tu ce spui? Aplici pudra de față direct pe piele, mai ales vara, pentru un look natural, fresh, fără a-l încărca cu machiaj inutil? Spune-ne părerea în secțiunea de comentarii din josul paginii!