Cum să economisești bani cu propriile produse cosmetice și de machiaj și cum să nu arunci bani pe altele costisitoare de la firme scumpe: uite câteva trucuri foarte utile.

E plăcut să-ţi cumperi cosmetice noi, dar de multe ori sunt prea costisitoare. Vestea bună e că există o altă cale, prin care poţi să economiseşti întotdeauna.

Am strâns câteva trucuri care te vor ajuta să arăţi bine fără a cheltui prea mult, cu produsele cosmetice și de machiaj pe care le ai deja.

Peria pentru sprâncene în loc de exfoliant pentru buze

Poţi să foloseşti o perie curată pentru sprâncene pentru a-ţi îndepărta pielea uscată de pe buze. Asta ca să nu iei un exfoliant cosmetic special și pentru buze.

Aplică un strat de balsam de buze sau cremă pe buze, lasă totul aşa pentru câteva minute, apoi va trebui să freci cu peria pentru sprâncene – buzele tale vor deveni netede şi gata pentru orice ruj.

O mască din folia de aluminiu

Poţi să creşti efectele oricărei măşti sau creme folosind folie de aluminiu, care ar trebui să fie depozitată pentru ceva timp în frigider înainte de a o folosi.

În plus, această mască din folie de aluminiu (vei tăia folia de aluminiu fix pentru mărimea feţei tale, decupând părţile din jurul ochilor şi buzelor) poate fi folosită separat atunci când te trezeşti cu faţa umflată din cauza oboselii. Pentru asta, ar trebui să o aplici după ce ai folosit un toner sau un ser.

Cum să îţi faci manichiură cu unghii mate la tine acasă

Adaugi 2 grame de amidon alimentar într-o sticluţă de lac de unghii, iar unghiile tale vor avea acel efect mat.

Dar nu e nevoie să foloseşti toată sticluţa. Poţi să amesteci lacul de unghii cu amidonul într-un castron mic pentru ca totul să-ţi ajungă doar pentru o singură dată.

Apa de flori în loc de spray-ul pentru fixarea machiajului

Nu doar că este ca un spray pentru fixarea machiajului, dar îţi face faţă să pară şi mai luminoasă.

Pulverizează puţină apă de flori peste fondul de ten sau peste pudră, iar asta îţi va fi de ajutor. În plus, apa de flori nu costă la fel de mult ca spray-ul pentru fixare.

Foloseşte concealer pentru a-ţi face rujul să pară mat

Poţi să salvezi banii pe care i-ai da pe un ruj mat. Aplică puţin concealer pe buze, lasă-l un minut pentru a fi absorbit, apoi aplică rujul.

În plus, concealer-ul îţi protejează buzele şi astfel nu se vor mai usca atât de rău.

Un truc pentru a-ţi păstra culoarea pe buze

Dacă îţi este teamă de rujul care se ia atunci când mănânci, poţi să foloseşti această metodă simplă.

Amestecă 2 linguri de gelatină cu apă caldă şi adaugă câteva picături de colorant alimentar. Aplică amestecul pe buze, lasă-l să se usuce, apoi îndepărtează totul. Vei obține efectul unui ruj foarte rezistent inclusiv după ce bei și mănânci, și deloc costisitor.

Cum să îţi speli pensulele

În mod obişnuit, pensulele sunt spălate cu un şampon special, dar această opţiune e destul de costisitoare.

Există o cale mai ieftină: dizolvă o linguriţă de detergent de vase într-un castron cu apă călduţă şi adaugă o linguriţă de oţet, apoi clăteşti bine pensulele cu acest amestec. Vor fi curate şi nu îşi vor pierde din aspect şi proprietăţi după ce se vor usca.

Rimel în loc de creion de ochi

Nu e nevoie să îţi cumperi un creion de ochi nou dacă ai un rimel negru sau orice altă culoare.

Cu o pensulă poţi să iei produs de pe peria rimelului, apoi aplici la ochi. Rimelul tău va juca rolul unui creion saturat şi durabil.

Modalităţi prin care poţi să îţi consumi produsele în totalitate

Produsele cremoase, cum este pasta de dinţi sau luciul de buze, sunt dificil de scos în totalitate din tubul lor atunci când sunt aproape de final.

În această situaţie, o agrafă obişnuită poate fi de ajutor – ar trebui pusă spre partea sigilată a tubului şi uşor mutată spre capătul celălalt, acolo pe unde iese produsul. S-ar putea să fii uimită de cât de mult produs urma să arunci.

Păstrează peria celui mai bun rimel pe care îl ai

Un rimel bun are întotdeauna o perie bine gândită, cu un unghi de înclinare bun şi moliciune a perilor .

Dacă ţi s-a terminat rimelul pe care ai dat foarte mulţi bani, iar acum vrei să cumperi unul mai ieftin, păstrează peria. O vei putea folosi la acel rimel mai ieftin.

În felul acesta, diferenţa dintre un rimel scump şi unul ieftin nici nu va fi observabilă. 😉

Uite aici și alte trucuri utile de machiaj. Plus, bonus, sunt convinsă că te ajută clipul de mai jos pentru situațiile când îți mai rămâne din produs în recipient, când e pe fine flaconul… știi bine despre ce vorbesc. 😉

 

Tu ce alte trucuri mai cunoști ca să economisești produsele cosmetice și de machiaj? Scrie-ni-le în comentarii, în josul paginii! 🙂