Am mai testat exfolianți de tip peeling chimic, dar destul de rar – cel de la The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution e cel mai recent încercat. Și chiar dacă nu am apucat să-i fac încă un review, iată că revin mult mai rapid cu părerile pentru un altul, pentru că e o noutate și în România și am vrut să-l testez și eu repede: exfoliantul Daytox Enzyme Peeling, un produs vegan interesant.

Exfoliantul Daytox Enzyme Peeling pare cel mai interesant peeling chimic de până acum (chiar dacă am puține încercate la activ) și, din ce am apucat să observ, chiar funcționează excelent.

L-am ales pentru că eram curioasă despre acest brand recent (unul german, aparținând companiei L.A.B. Cosmetics), de ceea ce aduce nou pe piață, fiind încadrat la cosmetice vegane pentru detoxifierea pielii.

Daytox Enzyme Peeling: păreri de la prima utilizare

Aș putea spune că a fost chimie cu el de la început, deși am o problemă cu modul de utilizare și aplicare.

cum e exfoliantul Daytox Enzyme Peeling_review și păreri

Îmi place foarte mult ideea că e vegan, se încadrează la categoria „clean beauty” și nu presupune acizi, ceea ce au la bază în principal majoritatea produselor cosmetice de tip peeling chimic. Astfel, se potrivește cu tenul meu de culoare deschisă, mai sensibil în privința exfolierii.

Recunosc că la prima utilizare nu am avut mari așteptări de la el privind rezultatele. Dar, imediat după folosire, mi-a schimbat instant părerea.

Mă așteptam, în schimb, să fie un produs mai ușor și rapid de utilizat și să nu fie o pudră și să necesite amestecare în prealabil cu apă, de către mine, ca să devină ca o pastă tip mască de aplicat pe față etc. Aici, pentru rapiditatea pe care o conferă în utilizare, are un minus, din punctul meu de vedere.

cum e exfoliantul Daytox Enzyme Peeling_păreri după utilizare și mod de utilizare

Procedura de dozare e puțin obositoare, pentru că trebuie să dozezi pudra și să o amesteci apoi cu apă. Folosesc apă minerală plată pentru a rezulta compoziția exfoliantă din pudra de Enzyme Peeling Daytox. Dar te vei deprinde și cu acest aspect până la urmă.

Din acest punct de vedere al combinației de pudră cu apă, pentru a doza produsul și a rezulta compoziția de exfoliant de aplicat pe ten, Daytox Enzyme Peeling se încadrează în rândul produselor cosmetice DIY, el constituind, practic, baza.

exfoliant Daytox Enzyme Peeling_păreri după utilizare_review și rezultate

Îmi amintește, astfel, de pudra Mario Badescu împotriva punctelor negre Silver Powder. Doar că aceasta se doza cumva mai bine și mai practic prin utilizarea cu o dischetă demachiantă îmbibată înainte în ceva lichid (apă, loțiune tonică/astringentă etc.). Ori, uneori, umezeam tenul în prealabil cu ceva și începeam să o aplic cumva peste.

S-ar putea să nu ai nevoie de atât de mult produs cum scrie pe etichetă, la o utilizare. Sau, invers, s-ar putea să ai nevoie de mai multe, că se pierde pe ten, fiindcă nu ai știut cum să mixezi bine produsul de la primele utilizări, până te obișnuiești. În oricare situație, nu e un capăt de țară că nu respecți ca la carte ce scrie pe indicațiile de utilizare.

cum e exfoliantul Daytox Enzyme Peeling_păreri după utilizare

Produsul e vegan, blând cu pielea și nu conține niciun iritant, așa că nu e o problemă cât aplici. Desigur, ca la orice produs de tip peeling facial, îți va conferi, într-adevăr, o ușoară (și minoră) senzație de ardere a pielii / usturime, de la primele câteva aplicări.

Nu mi-a cauzat până acum nicio inflamare și pielea mea nu a arătat atât de roșie și iritată ca la orice altă trecere printr-un proces de peeling chimic, cu produse pe care le mai foloseam ocazional pentru o exfoliere de acest tip.

Oricum, pielea e îmbunătățită vizibil și față de cum rămâne după exfolieri mecanice cu produse tip scruburi fizice (i.e. cele cu particule fine de exfoliere) pe care le-am mai experimentat.

exfoliantul Daytox Enzyme Peeling_păreri și review_cum arată pielea după el
Cum arată tenul meu după utilizarea exfoliantului Daytox Enzyme Peeling

Am impresia că, utilizat regulat, în timp, ajunge să elimine și punctele albe, nu doar pe cele negre – adesea, acestea îmi dau bătăi de cap și mi se par mai încăpățânate.

La fel, în timp, acest peeling ajunge să acționeze cu efect vizibil și asupra semnelor lăsate de la acnee (pete roșii, cicatrici – acestea din urmă oricum fiind mai greu de rezolvat – necesită timp și răbdare multă).

exfoliantul Daytox Enzyme Peeling_păreri_cum e pe piele
Cum arată după ce începi să cureți de pe față exfoliantul uscat Daytox Enzyme Peeling

Exfoliantul Daytox Enzyme Peeling: primele rezultate

După primele câteva săptămâni de utilizare a Daytox Enzyme Peeling, am început să văd că pielea mea se îmbunătățește din ce în ce mai mult (folosit exfoliantul 1 dată la două săptămâni) și erau din ce în ce mai puține zone cu piele uscată pe pielea mea, în special în zona T, eu având tenul mixt și cu tendință de descuamare pe această parte.

cum e exfoliantul Daytox Enzyme Peeling_păreri după utilizare_review

În jurul nasului, al frunții și al sprâncenelor, în special, pielea mea a început să se îmbunătățească vizibil. Nu mai era urmă de pete uscate.

Rutina mea de acum include și Daytox Enzyme Peeling, pe care îl folosesc o dată pe săptămână deja, alături de gelul de curățare Clinique All About Clean Liquid Facial Soap Mild. L-am folosit astfel de aproape o lună și jumătate și nu simt că e prea… exfoliant.

Daytox Enzyme Peeling exfoliant_cum mi se pare

În schimb, pielea mea e vizibil mai bine, mai curată, cu din ce în ce mai puține puncte negre. E fină și strălucește natural, radiază. E mult iluminată și se menține astfel cam 1-2 zile după utilizare. Pe măsură ce reaplic, se îmbunătățește tot mai mult aspectul, fiind un refresh gradual. I loooove it!

Coșurile acelea urâte sunt instant accelerate spre uscare și înaintarea în evoluție a oricărui coș e stopată. Cu alte produse exfoliante nu reușeam asta, nici cu acizi. Dar se pare că enzimele funcționează mai bine.

Oricum, eliminarea pielii moarte și a impurităților, a punctelor negre, ca după orice peeling, e bine realizată și, într-adevăr, se realizează o „detoxifiere a pielii”, cum se laudă brandul Daytox prin produsele sale.

Daytox Enzyme Peeling exfoliant_cum mi se pare_review

În timp, Daytox Enzyme Peeling conduce spre obținerea unui aspect al tenului mai tânăr, fresh, uniformizat, și protejează împotriva factorilor agresivi din mediul înconjurător. Între timp, și el, la nivel de concepere, e vegan și eco-friendly, fără chimicale. 🙂 Ca să vezi ironia…
Și, ca să mai notăm o ironie, e un peeling chimic, dar fără… chimicale.

Ce face acest peeling de la Daytox, conform propriilor indicații:

  • e un peeling enzimatic blând și cu pielea sensibilă
  • curăță cu enzime din fructe de ananas și papaya
  • exfoliază blând, elimină celulele de piele moartă și sebumul în exces
  • protejează pielea de radicalii liberi cu antioxidanți dintr-un complex de ingrediente active
  • potrivit și pentru pielea sensibilă

Cum se utilizează exfoliantul Daytox Enzyme Peeling

Daytox Enzyme Peeling este OK pentru orice tip de ten, chiar și sensibil, pentru că nu are nimic iritant sau vreun alergen pentru piele, în componența sa. Îl pot utiliza atât femeile, cât și bărbații.

Baza – forma în care vine produsul, acea pulbere fină exfoliantă cu enzime din fructe de ananas și papaya, este cea concentrată. Ca să o poți aplica, trebuie să o amesteci cu apă.

exfoliantul Daytox Enzyme Peeling_păreri după utilizare_review_pudră

Pe ambalaj, ai la un moment dat instrucțiunile de utilizare:

Amesteci 2 g (jumătate de capac) de pudră de peeling enzimatic Daytox cu aproximativ 1 linguriță de apă pentru a face o compoziție închegată ca cremă tip mască de aplicat pe față. Se aplică pe fața curățată și umezită și se lasă să acționeze 1-2 minute. Clătiți bine. Evitați zona din jurul ochilor.

S-ar putea să nu ai nevoie de atât de mult produs cum scrie pe etichetă, la o utilizare. Sau, invers, s-ar putea să ai nevoie de mai multe, că se pierde pe ten, fiindcă nu ai știut cum să mixezi bine produsul de la primele utilizări, până te obișnuiești.

exfoliantul Daytox Enzyme Peeling_păreri după utilizare_review_textură

Inițial, cum spuneam și mai sus, mi-a fost mai greu să ajung la o textură potrivită pentru a fi întinsă pe tenul meu. În timp, după câteva săptămâni, am început să mă obișnuiesc cu modul de amestec pentru a ajunge la formula potrivită.

În oricare situație, nu e un capăt de țară că nu respecți ca la carte ce scrie pe indicațiile de utilizare.

Pe etichetă scrie că se ține pe față, ca o mască, timp de 1-2 minute. În realitate, am lăsat-o și mai mult, până când se usucă și începe să fie absorbite ingredientele de piele. În acest timp, se și simte cum „pișcă” și ustură puțin pielea. Dar nu e deranjant sau iritant și, oricum, doar la prima aplicare, hai și a doua, pare că ustură mai mult. Apoi, începi să te obișnuiești cu produsul.

Nu îl dau niciodată jos cu clătire direct, ci masez puțin produsul pe piele înainte de clătire, pentru a elimina impuritățile și punctele negre. Abia după clătesc bine.

exfoliantul Daytox Enzyme Peeling_păreri după utilizare_cum e pe piele
Cum arată după ce începi să cureți de pe față exfoliantul uscat Daytox Enzyme Peeling

În timp ce frec pe față compoziția lăsată să acționeze, se adună totul în mici particule ca de urme după o răzuire – în acest mod, toată murdăria și stratul de piele moartă sunt atrase și eliminate din piele.

Diferența dintre un peeling enzimatic precum acesta de la Daytox și un peeling convențional este că un peeling enzimatic nu conține particule abrazive, cum ar fi zahăr sau microplastice.

Peelingul enzimatic asigură deci o piele curată și o strălucire proaspătă, fără a irita pielea. Prin urmare, peelingul enzimatic este potrivit și pentru toate tipurile de piele, chiar și pentru pielea sensibilă.

Porii sunt curățați ușor și celulele moarte ale pielii sunt îndepărtate. Rezultatul: un ten radiant, curat în profunzime!

Exfoliantul Daytox Enzyme Peeling: compoziție

Exfoliantul Daytox Enzyme Peeling nu are parabeni, alergeni, sulfați, alcool sau silicon.

Este 100% considerat sigur din punct de vedere al ingredientelor afișate:

  • Sare marină – vindecătoare / probabil și de aici ustură și se simte așa, ca niște particule exfoliante, menite să atragă murdăria și impuritățile în timpul curățării mecanice pentru îndepărtarea produsului de pe față.
  • Disodium Lauryl Sulfosuccinate – generează spumă, hidratează și recondiționează pielea.
  • Lactobacillus Ferment (recondiționează pielea)
  • Maltodextrină (recondiționează pielea, stabilizează, agent de îmbinare, formează un filtru protector pentru piele, absorbant)
  • Extract din rădăcină de Raphanus Sativus (ridiche) – rol de astringent, recondiționează pielea
  • Bioflavonoide (recondiționează pielea, calmează)
  • Extract de Brassica Oleracea Italica (Broccoli) – rol de astringent cosmetic
  • Apă (solvent)
  • Extract de fruct Ananas Sativus (ananas) – recondiționează pielea
  • Extract de fruct de Carica Papaya (Papaya) – recondiționează pielea
  • Propanediol (solvent, controlor de vâscozitate, agent de descreștere al vâscozității)
  • pudră de orez Oryza Sativa (agent de îngroșare)
  • Extract de frunză de Aloe Barbadensis (recondiționează pielea, e emolient și umectant, ideal pentru tenul sensibil)

Ambalajul e și el „clean”, curat, aerisit, minimalist. Arată ca un produs farmaceutic.

Concluzii pentru exfoliantul Daytox Enzyme Peeling

Exfoliantul Daytox Enzyme Peeling e cel mai bun produs pentru peeling chimic pe care l-am încercat (chiar dacă nu am încercat multe până acum), ideal fiind și pentru pielea sensibilă, atât timp cât e vegan și are doar ingrediente naturale, fără alte elemente alergene.

Îmi place foarte mult cum curăță pielea și cum o lasă radiind strălucitoare într-un mod natural. În același timp, uniformizează aspectul pielii, îi conferă un look fresh, elimină și punctele negre, punctele albe și usucă semnele de la acnee, chiar și pustulele mai avansate și „agresive”.

Atenție! Să nu uiți să folosești un SPF bun pentru față după fiecare exfoliere cu Daytox Enzyme Peeling.

Tu ai folosit acest exfoliant Daytox Enzyme Peeling? Ce alt produs de peeling facial (mai) preferi? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii. Părerea și experiențele tale contează cel mai mult pentru noi.