Nu știu dacă știi balsamul de demachiere pe bază de uleiuri Take the Day Off de la Clinique. Pur și simplu îl aplici pe față, la final de zi și parcă „topește” machiajul. Te clătești și gata, fața ta e ca nouă. În plus, produsul e natural și friendly cu pielea; ingredientele hrănesc tenul și se vede. Doar că nu mereu se găsește acest balsam demachiant Clinique sau e destul de costisitor…
Daaar, vești bune: am descoperit de curând cum să îți faci un astfel de balsam de demachiere singură, acasă, la fel de natural precum cel de la Clinique. Sau poate și mai natural! 🙂

Eu mă machiam destul de mult în zilele obișnuite, înainte de izolare și „work from home”. Motiv pentru care aveam nevoie de un demachiant natural și de la care să nu mi se irite ochii, ca de obicei.

De aceea, am început să folosesc demachiantul Clinique Take the Day Off, de care nu m-am mai despărțit. Dar nu e despre el aici. Însă poate îi voi dedica un review curând.

E despre cum să nu (mai) dai banii pe un demachiant așa de bun pe bază de uleiuri naturale și să ți-l creezi tu în casă, exact precum cel de la Clinique.

Dacă ai folosit și tu balsamul de demachiere Clinique Take the Day Off, știi despre ce vorbesc. Dacă nu, no problem, poți să încerci să faci această rețetă DIY de demachiant tip balsam. Sigur te va încânta și pe tine rezultatul!

Rețetă de demachiant natural făcut în casă precum Clinique Take the Day Off

Chiar dacă pare elaborat, să faci un cleansing balm pe bază de uleiuri naturale în casă, precum Clinique Take the Day Off, nu e chiar cel mai complex proiect DIY, trust me.

Trebuie doar să ai ingredientele potrivite, naturale, firește.

Alege ulei mineral sau ceară de parafină – acestea sunt non-iritante, ușoare și conferă balsamului o textură abia sesizabilă.

Uite aici lista de ingrediente:

  • ulei de Helianthus Annuus (semințe de floarea-soarelui)
  • ule mineral
  • alcool Cetyl
  • esteruri – ulei de măsline PEG-7
  • ceară de parafină
  • trigliceride caprylice / caprice
  • Copolymer Styrene/Butadiene
  • parfum (opțional) – sau un ulei parfumat, natural, să facă bine pielii

rețetă de balsam demachiant DIY pe care ți-l faci singură acasă precum Clinique Take the Day Off

La ce folosești balsamul demachiant homemade tip Clinique?

După cum vedeți, poate fi folosit și la metoda curățării tenului pe bază de ulei, cunoscută drept oil cleansing method, nu doar ca demachiant.

Pur și simplu se topește în contact cu temperatura pielii. Și da, face atât de bine pielii, fiind și mai puțin costisitor.

Deși e pe bază de uleiuri, această formulă de demachiant homemade tip Clinique e lejeră, nu lasă tenul încărcat sau uleios, din contră. Ba mai mult, putând fi folosit și în curățarea tenului, în metoda oil cleansing, curăță bine tenul de impurități și excesul de sebum, hrănindu-l în profunzime.

Eu am găsit la Sânziene și Mătrăgună această rețetă de înlocuitor pentru Cinique Take the Day Off, făcut în casă. Și pare excelent! Abia aștept să o testez.

Voi ce alternativă făcută în casă sau mai naturală utilizați la demachiantul clasic? Ați folosit balsamul demachiant Clinique Take the Day Off? Cum vi se pare? Aștept părerile și poveștile voastre în secțiunea de comentarii din josul paginii! Contează foarte mult pentru noi. 😉