Am început să folosesc fond de ten premium, de la branduri high-end de când mi-am propus să am mai multă grijă la rutina mea de îngrijire a pielii, să îmi îngrijesc tenul cât mai atent și, bineînțeles, să fiu precaută la absolut orice aplic pe față și ca machiaj. Așa, în timp, am ajuns să descopăr și fondul de ten Dior Forever Undercover cu acoperire completă. Vă spun astăzi aici care sunt părerile mele despre el.
De vreo 3 ani, v-am spus, am ales să aplic pe tenul meu ceva mai premium, chiar dacă mă costă mai mult. Însă prefer să nu mă dau cu fond de ten deloc într-o zi decât să aplic unul prost.
Bine, desigur, nu pot fi ipocrită aici: nu contest, nu tot ce e premium e eficient sau e benefic pielii mele; sunt foarte multe fonduri de ten de la branduri cu renume, dar de drogherie și medium-end, care își fac treaba de minune și nu încarcă tenul și porii, ci îl întrețin. Nu o să renunț să le mai folosesc nici pe ele. E prea păcat…
Dar vreau să încerc cât mai multe și mai scumpe. O viață am. Iar atunci când începi să aloci mai multă grijă îngrijirii tenului, curățării lui potrivite, cu un ritual de îngrijire a lui bine pus la punct, chiar te preocupă orice altceva de machiaj ai mai aplica peste el.
Un fond de ten bun și mai scump, de la un brand de top, care să se așeze bine și să nu-mi creeze probleme și iritații pe tenul meu mixt cu tendință acneică poate avea și un rol protector în plus pentru piele. Ca multe produse de machiaj, fondul de ten mai ales are și o componentă de skincare, cu nenumărate beneficii aduse pielii.
Până acum am folosit următoarele fonduri de ten premium, de la branduri de top (evit să le numesc „de lux”), pentru că nu le consider chiar de lux pe toate, fiind un lux mai accesibil, dacă e s-o spun pe-a dreaptă. Firește, și pentru mine, până să ajung în ani să le descopăr și să le folosesc, nu au fost tocmai… accesibile.
- Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place cu SPF10
- Lancôme Teint Idole Ultra Wear cu SPF 15
- Fond de ten Lancôme Miracle Cushion cu refill
- Dior Backstage Face and Body
Dar de la experiența cu fondul de ten Dior Backstage Face and Body, chiar mi-am dorit foarte mult să mai încerc și altele de la Dior.
Și așa, cu nu știu ce ofertă într-un magazin online, m-am oprit asupra fondului de ten Dior Forever Undercover cu acoperire completă 24H, de data aceasta.
❤️ Citește despre:
Fond de ten Dior Forever Undercover cu acoperire completă 24H: prezentare generală
Încă din denumire, fondul de ten Dior Forever Undercover cu acoperire completă 24H se laudă cu un grad ridicat de acoperire timp de 24 de ore și oferă rezultate „Kiss-Proof. Touch-Proof. Life-Proof. All Night. All Day.” („Rezistent la sărut & la atingeri. O viață fără compromisuri, până la sfârșitul nopții”).
Se laudă a fi un fond de ten tip camuflaj și, totuși, unul foarte fluid, fiind pe bază de apă. Cât privește acoperirea tip camuflaj, te trimite puțin cu gândul la Dior Backstage, care, la rându-i era conceput să acopre bine orice imperfecțiune.
Dior Forever Undercover se laudă însă că ar avea cantitatea cea mai mare de pigmenți din toată gama, chiar aproape dublu față de fondul de ten fluid emblematic Diorskin Forever – produsul „pillar” al gamei. Dior Forever Undercover a fost adăugat gamei pe la începutul anului 2018.
Deci avem o textură fooooarte fluidă cu pigmenți concentrați și puternici care rezultă în acest tip de acoperire puternică, până la o zi întreagă. Nu e rău deloc, zic.
Am văzut că e și destul de lăudat prin recenziile clienților, dar și în rândul influencerilor de beauty, așa că am zis să îl încerc și eu, că tot aveam nevoie de un nou fond de ten – da Dior Backstage e cam gata.
Deși sunt disponibile 24 de nuanțe, tot nu mi se pare o gamă foarte variată din care să alegi, mai ales dacă ai tenul mai palid sau mai deschis la culoare. Și am observat asta când a trebuit să-mi aleg nuanța potrivită. Și cum v-am spus că l-am cumpărat online, a fost o adevărată provocare totul.
Am rămas la nuanța 010 Ivory, una dintre nuanțele cele mai deschise ale acestui fond de ten. E descris ca „un subton neutru foarte deschis”.
Trebuie să recunosc că m-am speriat când l-am scos din cutiuța lui de carton, pentru că, prin sticla, transparentă, de altfel, pare mult-mult mai închis, chiar aproape de nuanța Dior Backstage, pe care, v-am povestit atunci, am nimerit-o ceva mai închisă (1C Cool), din păcate.
În fine, doar pare mai închis la culoare din recipient, el fiind mai deschis pe piele, în realitate. Poate că induce astfel, oarecum, în eroare, pentru că, de fapt, pare să oxideze puțin la contactul cu aerul.
Însă nu vă gândiți că ar fi un oxidat intens al lui, nu atât de sesizabil precum în cazul fondului de ten Lancôme Teint Idole Ultra Wear cu SPF 15 care să-i schimbe complet nuanța.
În realitate, capătă un pic, la contactul cu aerul, un subton subtil de rozaliu-gălbiu. Ceea ce mie îmi place, căci, sinceră să fiu, nu vreau nici lookul acela complet de ten de porțelan. Îmi place un pic de blush, chiar și cât mai fad, să se întrevadă ușor din nuanțele unui fond de ten. 🙂 Și aici așa pare.
Părerea și impresiile mele despre fondul de ten Dior Forever Undercover cu acoperire completă 24H
Încă de la prima utilizare, nu ai cum să nu remarci formula lejeră, ușoară și fluidă, aproape apoasă, dar bine pigmentată. Chiar e mai fluid decât Dior Backstage și decât multe alte fonduri de ten pe care le-am mai utilizat.
Deși e atât de lichid și fluid, formula nu fuge , din contră. Nici din sticluță nu se scurge, din contră, se „ține” bine, astfel încât chiar iese prin apăsare ușoară a tubului. Interesant.
În ce privește acoperirea, e bun, foarte bun chiar, dar nu ieșit din comun. Acoperă excelent din prima, dar tot ai nevoie și de corector bun alături. Totuși, e ușor mai pigmentat decât Dior Backstage parcă și pare că acoperă din prima, fără să insiști și să aplici și al doilea strat. Și rezistă aproape o zi întreagă acoperirea.
Dior Forever Undercover se blenduiește ușor și se așază într-un finisaj mat natural. Cu toate acestea, formula scoate în evidență pete de piele uscate și zone neuniformizate în textură.
Eu, având tenul mixt, observ mai des genul acesta de comportament al fondului de ten Dior Forever Undercover încă de la aplicare. Dar, în timp, după câteva ore de la aplicare, tinde să-și revină, iar zonele evidențiate nedorit încep să se estompeze.
Doar că, la aplicare, te cam deranjează să-l vezi cum se distribuie și se concentrează să scoată în prim plan zonele cu probleme, părți uscate și neuniformizate cu restul tenului…
Și apropo de aplicare, fiind lichid, e extraordinar de ușor de aplicat, se distribuie ușor. Îl aplic cu degetele, așa cum și experții Dior spun că nu e nicio problemă în a-l aplica. Până acum, doar astfel l-am aplicat. Dar aș vrea să văd cum lucrează cu pielea și aplicat cu un burețel sau cu pensula.
În schimb, mie mi se pare că acoperă porii și punctele negre ca o rouă colorată, un val foarte fluid și natural, dar bine pigmentat. La acnee cu roșeață, dacă ai, mai are nevoie de încurajare prin concealer în plus.
Pe măsură ce trece timp de la aplicare, am impresia că acei pigmenți se mai așază și estompează și dispar acele pete și zone nasoale prea mult evidențiate. Dar mi se pare că și forța de acoperire începe, totuși, să slăbească. După vreo 7-8 ore de fapt, deci nu-i chiar de 24 de ore, aș spune.
Oricum, pentru cum se aplică și ca textură, are un mare plus: îmi place chiar mai mult decât Dior Backstage.
Am ceva emoții încă să-l folosesc cu un burețel – mă tem că, fiind atât de fluid, se va pierde mult în burete. Însă dacă ud burețelul în prealabil, cum e și recomandat, poate că nu va mai fi atât de mult reținut în interior, dimpotrivă.
În fine, îl voi aplica în timp și cu o pensulă și un burețel și voi reveni cu un update aici, eventual, despre cum se comportă și astfel.
Fond de ten Dior Forever Undercover: alte detalii
Ca și Dior Backstage, deși nu pare la prima vedere, fondul de ten DiorSkin Forever Undercover vine într-un recipient de plastic, în varianta de 40 ml (mai mare decât recipientele obișnuite de fond de ten de pe piață, care, în general, vin în tuburi de 30 ml).
Acesta este, în schimb, dreptunghiular; o sticluță din plastic fin cu o gură mică de scurgere.
Nu știu cât de „luxury” e ambalarea aceasta în sticluță de plastic (de aceea evit acest cuvânt când vine vorba chiar și de Dior), pentru că plasticul, oricât de rafinat ar fi, tot e plastic.
Știu, nici sticla sticlă nu e ceva eco-friendly, dar depinde și de cum vrei să te poziționezi și cu un produs, ca brand. Căci Dior are și produse de skincare multe, mult mai de top chiar decât gama aceasta Forever și sunt ambalate în recipiente de sticlă.
În fine, măcar sticla din plastic a acestui fond de ten Dior Forever Undercover se poate strânge, astfel încât să poată fi ușor de controlat și dozat cât de mult produs ai nevoie să dispensezi.
Cutia de carton bleumarin lucios, informaativă și de protecție, în care vine, pare ceva mai posh și calitativă, mult mai premium. Și îmi amintește mai degrabă puțin-puțin de fondul de ten Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place cu SPF10.
Așadar, chiar dacă nu e cea mai faină ambalare de pe piață dintre produsele Dior, cea mai premium, sticla fiind geometrică, în linii drepte, minimalist construită, transparentă, cu un capac negru dreptunghiular, tot din plastic, ambalajul rămâne unul extrem de practic și igienic, parcă mai practic decât cel al Dior Backstage.
Ingrediente Dior Forever Undercover
Am mai menționat deja anterior (de destule ori chir! :D) că Dior Forever Undercover este un fond de ten bazat în principal pe apă, fiind o compoziție ultrafluidă.
„Fiind integrată într-o textură extrem de fluidă, concentrația ridicată de pigmenți asigură corectarea impecabilă a imperfecțiunilor. Noutatea pentru un produs cu asemenea grad de acoperire este că nu se simte și nu se vede. Efectul este proaspăt și suficient de mat cât să nu necesite pudra.”
Peter Philips, directorul de creație și de imagine al Dior Makeup
„Formula pe bază de apă fixează pe piele o peliculă extrem de fină, foarte pigmentată, ultralejeră, pentru un efect mat imperceptibil timp de 24 de ore.”
Lista completă de ingrediente a fondului de ten Dior Forever Undercover:
#12305/A CYCLOPENTASILOXANE, AQUA (WATER), ALCOHOL, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, PHENYL TRIMETHICONE, PEG-9 POLYDIMETHYLSILOXYETHYL DIMETHICONE, GLYCERIN, SILICA, VINYL DIMETHICONE/METHICONE SILSESQUIOXANE CROSSPOLYMER, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, SODIUM MYRISTOYL GLUTAMATE, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERYL UNDECYL DIMETHICONE, PHENOXYETHANOL, PROPYLENE CARBONATE, VP/VA COPOLYMER, PARFUM (FRAGRANCE), TETRASODIUM EDTA, ALUMINUM HYDROXIDE, ROSA MULTIFLORA FRUIT EXTRACT, LINALOOL, LIMONENE, CITRONELLOL, BHT, TOCOPHEROL, [+/- :CI 19140 (YELLOW 5, YELLOW 5 LAKE), CI 42090 (BLUE 1 LAKE), CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77163 (BISMUTH OXYCHLORIDE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)]. Din cauza posibilelor modificări din partea producătorului, această listă poate fi schimbată. De aceea, este recomandat să verifici compoziția produsului direct pe ambalajul acestuia.
Concluzii pentru fondul de ten Dior Forever Undercover
Global, îmi place acest fond de ten Dior Forever Undercover. E unul dintre cele mai mișto în aplicare și cum fuzionează până la urmă, cu pielea (asta trecând peste primele ore de la aplicare când pare să evidențieze, mai degrabă, zonele descuamate și neuniformizate ale tenului).
Îmi place extraordinar de mult și formula apoasă, fluidă, care îmi permite ușor aplicarea cu degetele.
Totuși, îi scade din funcționalitate de altă parte această textură: deși promite o acoperire și o purtare îndelungată, timp de o zi, fără să necesite reaplicare și să dezvăluie imperfecțiunile pentru care l-ai aplicat, well, mie nu îmi pare că stă prea bine la acest capitol.
Desigur, l-am utilizat fără a aplica un primer înainte. Și da, nici nu am reaplicat. Dar, hei, până la urmă dacă e un fond de ten care se laudă cu performanțe de genul rezistență timp de 1 zi, încă din denumire, nu ar trebui să mai aibă nevoie de extra susținere, nu?
În fine, eu mai aplic și corector pe semnele de la acnee sau pe cele postacneice, deci da, mai are nevoie de susținere și nu e chiar cel mai rezistent. Până la urmă un fond de ten de la un brand de drogherie e mai bun la aspectul acesta.
Îmi place, în schimb, extrem de mult că e ușor de „lucrat” cu el, te lasă să-l aplici ușor, cum vrei, doar cu degetele. Și nu e nevoie să aplici mult, se dozează foarte bine.
Nu plusează însă nici cu ceva SPF…
Am citit că DiorSkin Forever Perfect Foundation e mult mai bun din punct de vedere al rezistenței, că bate pe acesta Dior Forever Undercover. Doar că nu l-am mai prea văzut prin magazine – s-ar putea să fi renunțat la varianta aceasta Dior… 🙁 Aș vrea să-l încerc și eu până la urmă. Dacă îl mai găsesc… 😀
Până atunci, să știți, până la urmă nu zic nu nici la acest Dior Forever Undercover.