Sunt adepta convenționalului, în general, când vine vorba de machiaj. Folosesc fond de ten obișnuit, lichid, când e vorba să-l folosesc și să nu apelez la formule mai lejere de makeup al feței, cum ar fi BB cream. Dar, acum ceva timp, am primit un tester de fond de ten sub formă de burețel impregnat tip pudrieră: Lancôme Miracle Cushion. Hai să vedem ce poate și care e părerea mea despre acest tip de fond de ten.

Cum spuneam, eu sunt adepta produselor de machiaj mai „clasice”, tradiționale, nu neapărat care să inoveze în ce privește lucrurile de bază în makeup, cum ar fi fondul de ten. Asta dacă e să apelez neapărat la ele. Măcar să fie, cum se zice, pe bune, drept ceea ce se intitulează a fi.

Dar ajungând în mâinile mele un fond de ten tip pudrieră, cu burețel impregnat, cu refill și „pernuță” de aplicare – de aici și denumirea Miracle Cushion (cum spuneam, nici pudriera să nu mai fie ce a fost ea, de la sine origine), am zis să testez și eu să văd ce face. 🙂

Lancôme Miracle Cushion cu refill_review și swatch

Este vorba despre fondul de ten sub formă de burețel impregnat cu reumplere Lancôme Miracle Cushion, care poate fi inclus într-o bază / carcasă de pudrieră obișnuită și pe care îl poți reumple, la nevoie, când se termină ce e în burețel.

Cum s-a impus fondul de ten Lancôme Miracle Cushion cu refill

Când au apărut, la început de 2015, astfel de fonduri de ten cu „perniță” și burețel în pudrieră, cu reumplere, erau ceva „big thing”, de-a dreptul inovator. Iar Lancôme Miracle Cushion a fost printre primele de acest fel, mai ales în Europa de Vest.

Eu, cum v-am spus, nu m-am simțit prea atrasă de ele.

fond de ten cu burete Lancôme Miracle Cushion cu refill_aplicare swatch nuanța 035

Lancôme Miracle Cushion a fost despre a aduce un produs high tech, inedit, premium și ușor de folosit, revoluționar, într-o singură piesă de machiaj de bază.

E clar că s-au inspirat cu acest produs din produsele de makeup asiatice, dezvoltate și cu rol și de îngrijire a tenului – marile branduri de cosmetice coreene au adus primii pe „tavă” această chestiune – chiar și cei de la Missha au astfel de pernuțe de machiaj cu fond de ten x in 1.

La lansarea acestui fond de ten în burețel cu pudrieră, Lancôme ne invita să „gândim diferit și să uităm tot ce știam despre machiajul complex”.

fond de ten cu burete Lancôme Miracle Cushion cu refill_Cum mi se pare_swatch nuanța 035

Fond de ten Lancôme Miracle Cushion cu refill: primele mele impresii

Deși la prima vedere te trimite cu gândul spre o pudră compactă sau cel mult un fond de ten solid, pudrat, al căreia eu nu sunt neapărat adepta, pe măsură ce descoperi produsul, eu zic că ai, de fapt, de a face cu un ultim compromis între ceea ce vedem ca fond de ten și ce se proclamă drept BB/CC cream.

fond de ten cu burete Lancôme Miracle Cushion cu refill_păreri

Da, fondul de ten Lancôme Miracle Cushion vine într-o formă compactă și e chiar opusul a ce ai fi tentată să crezi inițial: că e un fond de ten pudră. În mod cert nu e deloc așa!

Înăuntrul acelei casetuțe compacte, are loc toată acțiunea „pernuței” (engleză – cushion). E o chestiune moale și buretată, iar când o atingi, simți fondul de ten, care e foarte plăcut la atingere și care vine într-o textură… lichidă. Deși nu ai zice asta.

La prima vedere, recunosc, nu am fost deloc atrasă de acest tip de fond de ten, de formula în care a venit.

fond de ten cu burete Lancôme Miracle Cushion cu refill_păreri după utilizare

Mi se părea că nu e suficient, că trebuie să insist cu aplicarea, că nu se întinde și nu se așază suficient că nu se ia suficient de mult produs pe pernuța de aplicare, de pe burete, că-s prea multe chestii absorbante în proces, astfel încât să mai ajungă destul produs și pe tenul meu, capabil să acopere măcar de fațadă.

L-am subestimat însă, pentru că el a fost conceput tocmai cu astfel de textură fluidă, lejeră, care să acopere ca un BB cream, dar totuși să corecteze și să aibă rol de bază de fond de ten. Doar că sub altă formă…

Oricum, i-am pus din start o etichetă aiurea, din cauza formei în care a venit, ca o pudrieră, tocmai pentru că e nu sunt adepta unor astfel de produse.

fond de ten cu burete Lancôme Miracle Cushion cu refill_păreri după utilizare_swatch

În plus, eu am primit o nuanță mult mai închisă decât tenul meu (nuanța 035 / Beige Dore – nuanță medie ca ton de culoare), după cum puteți vedea și în fotografii. Nu e o problemă, ca formulă, și-a făcut efectul la fel de bine. Apoi, vara, cât l-am utilizat peste bronz, a fost perfect. Inclusiv textura sa mai fluidă și lejeră, ca de BB cream, ajută în anotimpul cald.

Însă cât privește comportamentul produsului pe ten, după cum puteți vedea, conferă o acoperire aproape invizibilă (ignorați fapul că da, nu am primit nuanța potrivită tenului meu). Dar nu încarcă tenul, nu e pudrat, greoi, ci e chiar ca un BB cream.

Lancôme Miracle Cushion cu refill_swatch

Se simte foarte bine pe piele, nu o încarcă, iar când ating fața acoperită cu el, se simte satinată, mătăsoasă și moale, ca după o exfoliere, de pildă. Aspectul e mai degrabă dewy, ca după rouă așezată pe față, care hidratează.

Cred că privind textura nu ai ce să-i reproșezi. Multe persoane cred că-l vor găsi fain din acest punct de vedere.

fond de ten cu burete Lancôme Miracle Cushion cu refill_Cum arată pe pielea mea_swatch nuanța 035

Finișul e foarte lejer, ca o peliculă hidratantă, mătăsoasă, ca de rouă, ca de BB cream, ca un balsam / ca după aplicarea unui ser sau a unei măști cu FOREO UFO. Foarte frumos. Dacă nimeream și nuanța potrivită mie la această rezervă, ar fi fost perfect.

A fost, de asemenea, și foarte ușor de aplicat, iar asta înseamnă o soluție ideală de purtat în geantă, pentru o piele impecabilă și un machiaj lejer și ușor de retușat oricând, pe fugă.

fond de ten Lancôme Miracle Cushion cu refill_Cum arată pe pielea mea_swatch nuanța 035

Alte detalii despre fondul de ten Lancôme Miracle Cushion cu refill

Despre formula fondului de ten Lancôme Miracle Cushion cu refill, deși nu aș fi crezut, s-au spus numai lucruri de bine și le pot confirma și eu.

 • fluid nuanțat super lejer
 • asigură acoperire și un ton al pielii uniform
 • acoperă și „blurează” imperfecțiunile
 • acoperire care se reconstruiește treptat, ca la BB cream, fuzionând cu tenul
 • textură fină, mătăsoasă, ca la un ser
 • se evaporă în piele, pur și simplu, pentru a conferi o corectare colorantă a pielii, greu de detectat la prima vedere
 • senzație de ușoară răcorire – îl face ideal vara, pe caniculă, mai ales și datorită texturii lejere, reconfortante, ca la CC/BB cream
 • protejează pielea de razele UV – cu SPF23
 • conferă o senzație de prospețime tenului
 • hidratează și întreține nivelul optim de hrănire al pielii; îi lasă un aspect catifelat, fin
 • include adenosine – un ingredient cu acțiune de antiîmbătrânire
 • lasă un aspect luminos și moale, mătăsos, pe piele
 • rezistent, de lungă durată

Fondul de ten Lancôme Miracle Cushion a avut, inițial, 6 nuanțe disponibile, potrivite de la cele mai deschise până la cele mai închise.

Burețelul cu produs are mii de găurele mici pentru aerisirea produsului, ceea ce permite să absoarbă fluidul și mai bine.

fond de ten cu burete Lancôme Miracle Cushion cu refill_review și swatch nuanța 035

În interior, are o „cămăruță” mult mai mare cu fluid, care conține și poate absorbi de fiecare dată, la reumplere, mai mult produs, și care, la rându-i, eliberează fluid colorat de fiecare dată când burețelul este atins.

Aerul din pernuță permite formulei să se disperseze uniform de fiecare dată când aplicatorul presează burețelul.

Lancôme Miracle Cushion cu refill_prezentare aplicator

Aplicatorul tip pernuță, ca o dischetă demachiantă buretată, a fost conceput pentru a se potrivi și a lucra perfect cu burețelul și cu aderența la fluid.

Are o textură super fină, se simte foarte plăcut pe piele și livrează cantitatea potrivită de produs, pentru o zonă suficientă din suprafața tenului, de fiecare dată. Nu trebuie să insiști prea mult.

Ce nu mi-a plăcut la pernuța aceasta de aplicare este că, pentru a o igieniza, am spălat-o ca pe burețeii obișnuiți de machiaj, dar s-a dezlipit pe margini. Ea, așa, e foarte drăgălașă și fină, micuță, are și o panglică cusută transversal peste cerc, ca să o poți ține și manevra ușor, când aplici produs cu ea.

Ce e fain la un astfel de produs, sub această formă, pe lângă textura lejeră, cu rol de fond de ten în continuare, dar care nu încarcă într-atât tenul, este că poate fi luat cu ușurință oriunde în poșetă, când călătorești, și poți retușa fără probleme machiajul tenului, de fiecare dată când ai nevoie. Nu te cari cu tot tubul obișnuit de fond de ten, după tine.

Altă chestie faină la burețelul din recipientul tip pudrieră este că, atunci când produsul din burețel ajunge spre final, oricât ai apăsa cu pernuța pe burețel, permite reumplerea. Și poți reumple burețelul cu orice alt fond de ten preferat de la Lancôme (sau nu numai :P).

Ai grijă însă la textura fondului de ten ales pentru reumplere, să fie destul de lichidă; altfel, poate oxida și poate deteriora / usca burețelul.

Ce am primit eu acum a fost o rezervă de reumplere pentru o astfel de „pudrieră”. Vine într-o pungă ambalată, la rândul ei într-o cutie argintie, cu emblema brandului, trandafirul – specifică ambalajelor cartonate Lancôme.

Lancôme Miracle Cushion cu refill_review

Ca aspect mai negativ așa, pentru tradiționaliste ca mine, pentru cele 14 grame de produs pe care zice că le conține o astfel de rezervă/„pudrieră” cu burețel impregnat în fond de ten, aș zice că e cam scump (verifică aici prețul actual).

Dar dacă iei în considerare reumplerea, plus celelalte beneficii pentru piele ale unei astfel de versiuni, poți considera totuși un câștig produsul acesta, chiar și în această versiune inovatoare.

Pentru tradiționaliste ca mine însă, poți opta pentru un tip de fond de ten în recipient obișnuit, clasic, precum acest fond de ten Lancôme Teint Idole Ultra Wear cu SPF 15.

Concluzii pentru fondul de ten cu burete cu refill Lancôme Miracle Cushion

Chiar dacă nu i-am prea acordat credit din prima și n-am găsit-o ca pe o soluție salvatoare ca fond de ten potrivit mie, fondul de ten Lancôme Miracle Cushion cu burețel cu reumplere m-a convins până la urmă. 😛

Mă bucur că am avut ocazia să-l testez și să mă bucur, sub forma aceasta, mai mult de avantaje decât de dezavantaje. Asta a fost o nouă lecție din care am tras concluzia că nu e chiar bine să pui „etichete” din start, fără să încerci întâi.

Dacă apuci să pui mâna pe acest produs, mai ales la reducere, dă-i o șansă. Te va surprinde, mai ales ca formulă și textură benefică pielii, în special vara. Ca un BB cream.

Acoperire bună, rezistentă, dar lejeră, fără să țină pielea și să o încarce.

Tu ce spui de un astfel de fond de ten? Ai încercat sau ai încerca? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii. Părerea și experiențele tale contează mult pentru noi.