Lectie de machiaj despre cum sa aplicam fondul de ten dupa impartirea fetei in zone si despre pudra pulbere; care mai buna: pudra pulbere sau compacta?
După ce în cele mai recente lecții de machiaj am învățat câte ceva despre fondul de ten și despre cum putem estompa imperfecțiunile tenului cu ajutorul acestuia și al altor produse de make up, a rămas ca în lecția de față să discutăm în continuare despre cum se aplică fondul de ten, în ce direcție în funcție de zonele ale feței și despre pudra care trebuie să vină în completarea fondului de ten.
❤️ Citește despre:
Aplicarea fondului de ten în funcție de zonele feței
Pentru o aplicare perfectă a fondului de ten, este bine să urmărești o schemă a principalelor zone ale feței. De această dată, spre deosebire de prima lecție de make up, când împărțeam fața în funcție de diverse părți ale sale, acum fața trebuie împărțită în 3 secțiuni pe orizontală: sus, mijloc și jos. Astfel:
- sus – de la linia părului până la sprâncene
- mijloc – de la pleoape până la buze
- jos – de la buze până sub bărbie
Pe secțiunea de sus, aplicarea se face cu mișcări orizontale de-a lungul frunții și cu gesturi verticale scurte spre rădăcina părului. Pe secțiunea de mijloc, aplicarea acestuia se face cu mișcări orizontale pe pomeți și pe nas, dinspre interiorul feței spre urechi. Astfel nu-ți vei „ciufuli” perișorii de pe față și vei reduce riscul machiajului cu pete.
Pe secțiunea de jos, aplicarea se face cu mișcări orizontale din centrul bărbiei înspre extremități, pe linia maxilarului. Sub bărbie aplicarea se face cu gesturi verticale care coboară pe gât, dacă ai optat pentru o nuanță mai închisă de fond de ten.
Ai grijă și concentrează-te pe secțiunea pe care te afli și abia după ce ai terminat-o pe aceea treci la următoarea. Nu sări de la una la alta în ideea că vei reveni la un moment dat ca să definitivezi. Nu vei obține rezultate bune și nu va fi un machiaj uniform. Aplicând fondul de ten pe secțiuni, ca în schemă, vei obține un machiaj impecabil, într-un timp mai scurt.
Despre Pudra de față
Pudra de față se folosește pentru matifiere și pentru fixarea fondului de ten. Pudra liberă, tip pulbere, este mult mai recomandată decât cea compactă sau presată, pentru că îți dă libertatea să alegi ce cantitate vrei să aplici. Un simplu gest cu pensula „înmuiată” în pudră pulbere și apoi scuturată, reprezintă o cantitate minimă, dar absolut suficientă pentru fixarea fondului de ten. Prin comparație, o aplicare cu burețelul din pudra compactă este echivalentul a 5 până la 8 straturi de pudră liberă. 😀 Deci, da, e o mare diferență și nu merită să îți supraîncarci tenul când nu ai nevoie să mergi la o ocazie specială. Prea multă pudră încarcă tenul , îl îmbătrânește și îi accentuează imperfecțiunile. Atuul major al pudrei compacte este că o poți purta cu tine oriunde, fiind mult mai ușor de aplicat. Ar fi însă bine să încerci să o aplici și pe aceasta cu ajutorul unei pensule și nu cu buretele.
Din secretele aplicării pudrei de față
Dacă vrei un machiaj cât mai natural, scutură pensula și aplică pudra pulbere cu mișcări orizontale, în sensul de creștere al perișorilor de pe față.
Dacă ești adepta unui look mat, folosește burețelul și aplică pudra prin presare. Însă nu prea recomand această metodă decât dacă ai tenul foarte gras și multe imperfecțiuni pe care vrei să le maschezi astfel. În rest, pe lângă faptul că o astfel de aplicare încarcă tenul cam mult, consumul de pudră inutil va fi destul de mare, căci buretele va avea tendința să absoarbă și mai mult din această pudră pulbere.
Estomparea imperfecțiunilor după aplicarea fondului de ten și al pudrei
Camuflajul cu ajutorul unui corector face priză cel mai bine și se face nevăzut, dacă se aplică peste fond de ten și pudră, combinat cu un pic de fond de ten. Pentru aplicarea strict pe zona cu probleme, folosește o pensulă mică, cum e pensula pentru aplicarea rujului. Culoarea concealerului trebuie să fie mai verzuie, dacă vrei să estompezi cu el coșuri sau pete roșiatice sau galben-oranj, dacă rolul său e să ascundă cearcănele sau vinișoarele. În caz că ai uitat teoria culorilor complementare în make up, fă o scurtă recapitulare a ceea ce am scris până acum.
Câteva trucuri de beauty în make up
Dacă vrei ca obrajii tăi să fie rumeni într-un mod aparent natural, amestecă un pic de blush cu un strop de fond de ten și aplică pe pomeți cu degetele, cu mișcări circulare. Pentru a căpăta un pic de glow/strălucire în obraji, toarnă o picătură de vitamina E uleioasă peste cantitatea de fond de ten pe care urmează să o aplici: îți vei vitaminiza și pielea în acest fel. 😉