Despre interesul meu pentru FOREO am mai tot povestit aici, de când se lansaseră pe piața internațională cu peria de curățare Luna. De atunci însă, FOREO a evoluat spre tot mai multe device-uri și produse cosmetice, printre care dispozitivele pentru aplicarea tratamentelor faciale ca la spa de tipul măștilor ca „sheet masks”. Cel mai recent: UFO2 la care facem unpacking și review acum. 🙂

Încă dinaintea lansării FOREO în România, mi s-au părut super interesante produsele lor – de fapt, peria de curățare din silicon FOREO Luna, un dispozitiv aparte, cel puțin inițial, în ceea ce privește îngrijirea tenului. Am scris despre FOREO Luna aici, de când am aflat de el.

Ce dispozitive inteligente FOREO pentru ten am acum?

Apoi, am comandat royal beauty boxul de la Look Fantastic, de care vă povesteam și aici, tocmai pentru că avea în el cel mai important produs pe care mi-l doream de mult: FOREO Luna, ce-i drept, în varianta mini.

Nu am apucat încă nici până acum să testez acel FOREO Luna din beauty box – I know, big shame on me! 😛 Dar am avut și motive, pentru că, exact în momentele când am primit și cutia cu minuni de la Look Fantastic, am mai primit un pachet de la FOREO direct. 🙂 Îl avea pe UFO 2, cel mai recent dispozitiv FOREO. Acum, nu știu să vă spun care dintre ele este primul meu dispozitiv FOREO.

Așadar, nu am știut de ce să mă entuziasmez mai tare și ce să vă prezint mai întâi, așa că am zis să schimb puțin ordinea cronologică și să încep cu ce-i mai nou și interesant: FOREO UFO 2. 🙂 Iar aici îi facem unpacking și review.

Despre anunțul lansării și ce are el special, am apucat totuși să vă povestesc deja de ceva timp aici. Recunosc, UFO nu m-a tentat atât de mult precum peria de curățare Luna, nici când s-a lansat în 2018, însă UFO 2 mi-a devenit destul de drag, de când îl am.

Dar hai să vă arăt mai multe, pe larg. 🙂

FOREO UFO 2: prezentare simpatică. Unpacking cu primele impresii

Micuțul dispozitiv pentru aplicarea măștilor FOREO UFO 2 a venit într-o cutie albă a brandului, minimalistă ca aspect, simplă, însă de efect, cu o clapetă magnetică la nivel de închidere / deschidere – ca o carte.

Pe centrul cutiei, cu argintiu, stă notat discret numele brandului. Același însemn îl regăsești și pe interiorul cutiei, pe capacul cu clapeta, cum deschizi cutia.

unpacking FOREO UFO 2

E o cutie tip cadou aceasta, pentru că, pe lângă cutia sigilată a dispozitivului, în care se află și se comercializează, de regulă, device-ul, am mai găsit niște măști faciale de la brand, de aplicat pe device + un pliculeț cu serum, tot de la brand.

Toate: aceste măști – 6 măști Glow Addict Pearl Infused, serul, precum și dispozitivul în cutia sigilată au fost împachetate în interior cu o hârtie roz-pal, tip cadou, să pară totul ca o surpriză plăcută. Pentru mine, cel puțin, așa au arătat toate.

unboxing FOREO UFO 2

Device-ul pentru tratamentele faciale pe bază de măști tip sheet se găsește într-o cutie de plastic transparent, sigilată cu mai multe autocolante de la brand – o carcasă de plastic simplă și compactă, în care e bine așezat aparatul, cu toate cele necesare. Așa se și comercializează.

Bun, se desface cutia, se deschide căpăcelul și îndepărtezi partea cartonată, roz-fuchsia și ea, la rândul ei, în care stă așezat dispozitivul. Acel carton se deschide ca o copertă de carte, iar pe interior are așezată o folie rotundă transparentă, pentru că intră direct în contact cu zona dispozitivului, cea care se activează și pe care se aplică masca, atunci când pornești device-ul. Deci folia aceea e de protecție, întrucât se suprapune peste aparat, în cutia sa.

FOREO UFO 2 cel mai nou dispozitiv pentru aplicarea măștilor-tratament_unpacking cu review

Tot pe această „coperțică” interioară din carton ai o primă atenționare, și anume: nu e bine să folosești acest dispozitiv cu alte măști în afara celor create de brand tocmai pentru acest dispozitiv. E posibil să strici aparatul, dacă nu folosești cosmeticele compatibile, așadar. Sau, împreună cu tehnologiile disponibile în aparat, să declanșezi niște reacții aiurea și dăunătoare tenului, în contact cu alte cosmetice, nepotrivite.

Desigur, asta poate fi și o strategie de marketing, însă dacă ai ales să îți iei un aparat pentru tratament facial atât de scump și conceput pentru astfel de măști FOREO, de ce ai folosi altceva?

dispozitivul pentru aplicarea măștilor faciale FOREO UFO 2_desfacem pachet

Toată partea cartonată a cutiei în care e așezat dispozitivul are indicații cu privire la modul în care se folosește aparatul. Tot acolo, într-o cutiuță dedicată, găsești cablul de încărcare pentru device, cu mufă tip USB – deci e atât de modern că îl poți încărca inclusiv la laptop. 🙂 On the go.

Tot în cutiuța cu cablul, mai găsești un suport din plastic transparent pentru așezarea aparatului, când îl încarci și când nu-l folosești, desigur. E ca un scăunel simpatic pentru aparat acest suport și e decupat ca să se așeze cât mai bine aparatul pe el, cu marginea sa rotunjită, siliconată.

FOREO UFO 2 cel mai nou dispozitiv pentru aplicarea măștilor-tratament_unpacking_dispozitiv încărcare și suport

Partea opusă a suportului, fiind construit în S, pare că poate fi agățată foarte bine de o oglindă în baie sau de orice margine de sertar, de pildă, când încarci dispozitivul.

FOREO UFO 2 cel mai nou dispozitiv pentru aplicarea măștilor-tratament_suport device

Tot în cutiuța cu încărcătorul, mai găsești o mască de zi FOREO Make My Day și acel serum pe care l-am menționat deja mai sus. Plus un mic flyer în care îți explică prin imagini, foarte simplu, cum să dai startul aparatului. 😉

Aparatul arată superb, foarte luxos. Eu am o variantă roz-fuchsia, așa s-a nimerit, pur și simplu. Are o ieșire în care cuplezi mufa de la cablul pentru încărcare. Marginea e cu siliconul celebru FOREO, care se simte extraordinar de fin și moale. E chiar foarte plăcut la atingere.

Zona de activare și acțiune a măștilor e mată, fină, metalică, fiind de un auriu care bate înspre bronz.

Zona opusă, suprafața exterioară cealaltă, are un model auriu, în relief, embosat ca niște peri groși, dispuși concentric și care se „înalță” pur și simplu după modelul concentric. Deși pare că e ceva transparent, cu model, din plastic, ei, bine, nu, partea aceasta chiar este metalică, turnată în relief, tip 3D.

cum este dispozitivul pentru aplicarea măștilor faciale FOREO UFO 2

E foarte cute totul la acest aparat, chiar arată ca un OZN – de aici și denumirea. Se simte foarte plăcut la atingere. E și mișto de ținut în mână. E un pic cam greu, pentru ce e conceput să facă, însă, hei, are atâtea tehnologii, plus comunicarea cu aplicația de pe mobil, prin bluetooth.

Nu știu cum s-au gândit ei tocmai la ideea unui UFO micuț pentru un aparat care să ofere tratamente faciale ca la spa.

FOREO UFO 2: cum se folosește dispozitivul cu mască-tratament

Poți folosi device-ul și fără aplicație, însă, atât timp cât ai această opțiune și un device atât de șmecher că dispune de la tăticul lui de o aplicație by default, de ce să nu profiți de ea?

Descarci aplicația FOREO, în funcție de device-ul tău mobil: pentru Android sau pentru Apple

Setează de la început, în pasul în care te întreabă de unde ai achiziționat aparatul, când îl setezi în aplicație, că e cadou, dacă l-ai primit, ca mine. Dacă nu, well, spui exact de unde, întrucât îți cere și dovada achiziției. Probabil pentru evitarea fraudei.

Ca să folosești aparatul cu aplicație, ai grijă să pornești Bluetooth-ul telefonului.

Vezi că, deși scrie numele măștii Made My Day, înainte de scanarea efectivă a codului de bare de pe ambalajul măștii, pentru a da startul, asta nu înseamnă neapărat că trebuie să o folosești pe aceea. Aplicația doar îți sugerează ce ți s-ar potrivi, în funcție de locația unde te afli și de momentul zilei de acolo – zi / noapte.

măști FOREO Make My Day pentru device-ul UFO_cod de bare de scanat în aplicație pentru start

Setarea aplicației nu e un pas greoi – mai greu e, la prima încercare, să pornești aparatul din aplicație. Eu îl pornisem înainte, nu am mai urmat aplicația. Dar nu, dacă alegi cu aplicație, totul faci de acolo. 🙂 Deh, prima încercare. Însă după ce mai butonezi la el și la aplicație, te vei prinde cum să le cuplezi și să le utilizezi concomitent pe ambele.

Anyway, până să aplici masca pe FOREO și să-i dai startul din aplicație, asigură-te că te-ai spălat pe ten foarte bine, adică să ai tenul curat, bine demachiat, fără machiaj și impurități. Așa, pregătești practic pielea pentru „infuzia” de substanțe nutritive din mască, activate prin tehnologia din spate, care acționează cum ai dat startul din aplicație.

Eu m-am blocat puțin la startul din aplicație, așa că mi-am aplicat două măști consecutiv: una pentru prima utilizare, nereușită cu aplicația, ci așa, pur și simplu – Glow Addict. A doua, Make My Day, ca să folosesc și aplicația, pentru că aveam eu impresia că, tocmai ce spuneam și mai sus, trebuie neapărat să o folosesc pe aceea, că mi-o împinge aplicația.

Aceea era și în cutia cu încărcătorul dispozitivului, ca start, motiv pentru care nah, am zis că așa se începe, ca la carte, cu aplicația. Doooh! 🙂 Anyway….

Ca să aplici masca pe dispozitiv, înainte de a scana codul de bare de pe ambalaj, pentru a da startul din aplicație aparatului, decuplezi inelușul, pui masca pe partea metalică mată, exact ca după decupaj / formă, și o fixezi punând la loc inelușul peste ea. Apoi, gata, poți scana codul de bare de pe plicul măștii și să pornești device-ul.

Și te bucuri de ce face pe tenul tău aparatul.

FOREO UFO 2: primele impresii după utilizare

Vei simți niște vibrații care îți masează bine tenul și fac să intre în piele de minune toate substanțele din mască. Se numesc pulsații sonice, se aud destul de tare cum vibrează din aparat și sunt cam pe toată durata tratamentului. Inițial, vei simți o căldură, ca, spre final, să se răcească – termoterapie, bla bla.

Se simte extraordinar de bine pe față, chiar ca un tratament la spa sau la un salon cosmetic profesional, cu toate acele substanțe impregnate și tehnologii care le ajută să intre în piele. Foarte fain și interesant. Sunt 90 de secunde de răsfăț pe o „mini-ședință” cosmetică prin el.

Iar, prin aplicație, te bucuri de o voce feminină, caldă, care te asistă în masajul și în desfășurarea tratamentului. Mie îmi place să mă bucur și de aplicație! Închid ochii și enjoy the moment! Mă relaxează bine, mai că adorm și mă bucur de senzațiile de calmare ale tratamentului. Până la urmă, e clipa ta de relaxare și liniște, că e o mască pentru răsfățul tenului, de ce să nu profiți de acest lucru, dacă tot îl ai?

Apoi, îmi mai place că, la finalul tratamentului în aplicație, poți relua tratamentul, cu aceeași mască. Deci nu o mai scoți de pe ineluș.

Asta pentru că oricum acel sheet cu soluție de mască e foarte îmbibat, în muuuultă soluție-tratament. Și chiar se vede asta de când încerci să plasezi sheetul de mască pe dispozitiv – curge foarte multă soluție din el și e cam păcat.

Are foarte mult gel / soluție în el. Așa că, atunci când reiau, mai pun din pliculeț substanță rămasă. Chiar mai rămâne, inclusiv după reaplicare, în ambalajul măștii. Și îți rămâne pe față, totuși, destul de multă compoziție, încă și după prima aplicare. Dar nu-i bai.

Ce rămâne, nu arunc, ci reutilizez, cu altă ocazie, chiar dacă nu mai pornesc aparatul pentru ea. Aplic așa, ca pe o cremă. Asta și pentru că nu pot abuza de acel sheet. Că se uzează, murdărește.

Și că tot vine vorba, chiar dacă înainte de a aplica masca trebuie să cureți / demachiezi bine tenul înainte, de orice impurități, pentru a favoriza masca să pătrundă în piele, să știi că e acea foaie / parte textilă a măștii, impregnată cu soluție și pe care o așezi pe device, mai rămâne multă murdărie, se mai văd impurități.

Eu încă de la prima utilizare, deși m-am demachiat pe ten, am lăsat destul de multe urme de fond de ten și de impurități pe sheet. Well, da… oricum, ține minte că acest dispozitiv UFO 2 nu este unul conceput pentru curățarea tenului, ci pentru mască, pentru un tratament facial ca la spa, deci trebuie să pătrundă pe curat acele ingrediente în piele.

cum arată măștile faciale FOREO după folosirea cu device-ul UFO 2
Cum arată măștile faciale FOREO după folosirea cu device-ul UFO 2

Altfel, dacă nu te demachiezi și nu cureți bine tenul, te vei putea irita și chiar îți vei cauza probleme pielii, cum ar fi, de pildă…. puncte negre și acnee. Ar fi mare păcat, mai ales că ai un aparat de tratament facial atât de mișto precum FOREO UFO 2. De fapt, aș zice că ar fi chiar rușinos. 😛

Va da impresia, când îl folosești cu aplicația, că nu se oprește aparatul. Rămâne pornită lumina LED. Dar se stinge el solo. Oricum, că tot vine vorba, aplicația îți arată și cam câtă baterie mai are disponibilă aparatul. Ca să nu te lase baltă în toiul răsfățului și să te pregătești totuși din timp, să îl pui la încărcat.

Anyway, mi se pare că ține destul de bine bateria. La mine a ajuns cam full. Așa că, de când folosesc device-ul, cam de 2 luni, 1 dată pe săptămână, să zicem, l-am încărcat doar 1 dată. Și mai ține. 😀

FOREO UFO 2 cel mai nou dispozitiv pentru aplicarea măștilor-tratament_zonă de activare cu lumină LED

Pielea, imediat după ce ai folosit masca, rămâne impregnată cu soluția din mască; e ca și cum ai fi aplicat un gel / serum. Încă îl mai lași să-și facă efectul, așadar, ceea ce e un plus pentru ten. Oricum, pare foarte strong soluția.

Eu sunt foarte happy de senzația din timpul tratamentului, de cum se simte pielea mea după. Am impresia că nu doar conferă un plus de strălucire și un boost de energie tenului, ci îl netezește, îl super hidratează și îl pregătește pentru un makeup și mai aderent. Eu chiar și după câteva zile de la tratament observ că se menține curat și strălucitor, cu un luciu natural, tot tenul. Deci chiar ajută.

Nu îl folosesc prea des. Nu spune de câte ori să aplici un astfel de tratament. Am văzut vloguri de la persoane din afară care dau de înțeles că l-ar folosi zilnic – cum și masca Made My Day ar sugera, prin denumire. 🙂 Eu prefer să nu abuzez. Oricum, efectele unei „ședințe” de genul sunt vizibile multe zile după.

Am impresia, totodată, că ajută inclusiv în cazul semnelor postacneice. Ajută pielea să se vindece, stimulând-o. Așa pare la mine, cel puțin. Oricum, tenul arată muuuult mai curat, odihnit, energizat și plin de viață, după ce folosesc FOREO UFO 2. Chiar și la câteva zile după.

Mai mult, când sunt megaobosită și am pungi sub ochi și cearcăne, se vede imediat o îmbunătățire după ce aplic o mască-tratament FOREO cu device-ul UFO 2.

Asta pentru că toate pulsațiile acelea sonice, termoterapia și crioterapia, alături de masajul oferit, ajută mult la circulația de la nivelul tenului și, printr-un fel de drenaj limfatic, acționează asupra tuturor semnelor de oboseală vizibile pe ten.

Ce-i drept, netezește foarte mult tenul și se vede asta, odată ce îi conferă un aspect curat și strălucitor natural. Chiar și utilizat o dată pe săptămână. Așa că da, cred că are un fel de efect de lifting ceea ce face acest aparat, ceea ce ajută, cred, și în lupta împotriva îmbătrânirii tenului.

Între timp, de când l-am primit, am mai luat niște măști Make My Day ca să le folosesc cu aparatul. Și am văzut că au apărut acum și măști cu cocos și chiar cu… cannabis. 🙂 Care e cunoscut deja pentru efectele benefice în medicină, inclusiv asupra tenului.

Concluzii după utilizarea dispozitivului cu măști-tratament FOREO UFO 2

Nu știu cum a fost UFO – primul dispozitiv cu aplicare de măști-tratament FOREO, ca să compar și să spun cum e acest UFO 2, care sunt upgrade-urile, ce aduce în plus, pe care să-l alegeți.

Nu prea sunt încă familiarizată nici cu acest tip de device – hai că perii de curățare de diverse tipuri, cu minuni de tehnologii și funcții aș tot testa, dar ceva de genul măști și tratamente mai avansate, unde se încadrează și acest UFO, well, nu sunt neapărat adepta. Și nu cred că aș fi, de aceea, tentată să-l achiziționez, mai ales că prețul nu e chiar cel mai atractiv (verifică aici cât costă în prezent UFO 2).

Mă bucur în schimb de el, fiind cadou, mă bucur mult că am avut șansa să-l testez, chiar ca printre primii, că este, practic, primul device FOREO pe care îl folosesc. E simpatic, e mișto și cu aplicația, dacă tot există, e minunat cum îmi simt tenul după utilizarea lui. Și mai e o parte faină la el: îl poți lua cu tine oriunde, poți să-l încarci la laptop.

FOREO UFO 2 cel mai nou dispozitiv pentru aplicarea măștilor-tratament_review

Și, da, dacă ești genul care merge des la saloane și dă banii lunar pe tratamente cosmetice profesionale, cred că ar fi un câștig, și din punct de vedere financiar, să îți faci un cadou și să te răsfeți cu acesta. Depinde ce-ți dorești. Dacă investești, de obicei, mai mult în tenul tău, în cosmetice premium și mai high-end, pentru îngrijirea personală, care are și o componentă de wellness și de sănătate, s-ar putea să fie o afacere bună device-ul FOREO UFO 2.

Eu mă poziționez undeva între. Da, mi-am luat la un super deal royal beauty boxul cu FOREO Mini LUNA, tocmai pentru că era la un preț bun și ca să pun și eu mâna pe el și să văd ce poate. Când îl testez, vă spun ce și cum. Și dacă îmi va plăcea pe atât  de mult pe cât mi l-am dorit și am fost de curioasă să îl încerc, îl voi lua și în versiune mai mare. 😉

unboxing dispozitivul pentru aplicarea măștilor faciale FOREO UFO 2

Până-una alta, cred că FOREO revoluționează și prin acest device UFO 2 îngrijirea tenului. Nu mai intru în detalii despre ce poate aparatul, v-am mai spus aici, când s-a lansat. Dar eu mă bucur de niște rezultate și îmbunătățiri datorită lui, așa că, până una-alta, am doar motive să-l apreciez și să-l las să fie parte importantă din rutina mea de îngrijire a tenului. Ce bine că e, ca să parafrazez un vers celebru!

Despre brand, unpacking și testare efectivă a dispozitivului FOREO UFO 2, ai aici în acest video de mai jos, pe larg, cam totul…

Vouă cum vi se pare acest FOREO UFO 2? L-ați încerca? Îl aveți? Aveți vreun dispozitiv FOREO? Scrieți-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii care este părerea voastră despre produs sau despre acest brand suedez, în general. Contează mult pentru mine. 😉