Prin machiaj se pot corecta diversele imperfecțiuni sau micile defecte ale feței, dar, mai ales, poți evidenția ce ai mai frumos. În funcție de forma feței, poți realiza un machiaj corector util, dacă urmezi câțiva pași simpli:

Fața ovală

O față ovală trebuie să aibă sprâncene fine și subțiri. Linia ochilor trebuie să fie ușor ascendentă, iar obrajii – la fel: umbriți ascendent. Forma ovală e considerată ideală și nu necesită alte retușuri.

Poți accentua, după preferințe, ce dorești: ochi, pomeți, buze.

Produs recomandat: fardul de pleoape în orice nuanță ți se potrivește.

Fața lungă

 Fața lungă necesită linia sprâncenelor ușor ascendentă, cu rădăcina ceva mai groasă. Linia ochilor trebuie să fie orizontală, iar obrajii se umbresc orizontal, din zona lobului urechii până spre aripile nasului. Buzele se machiază puternic, într-o culoare vie. Poți umbri puțin bărbia cu o pudră într-un ton mai închis decât cea folosită pentru restul feței.

Produs recomandat: rujul în nuanțe tari.

Fața rotundă

O față rotundă se corectează printr-o linie ascendentă și arcuită a sprâncenelor. Și ochii, de asemenea, trebuie să aibă o linie ascendentă. Linia buzelor las-o neaccentuată, iar buzele poartă-le în culori naturale. Ca să obții o ridicare a feței, o alungire, poți aplica o umbră ușor brună pe aripile nasului, între sprâncene. Fardul de obraz se aplică numai pe conturul feței, adică pe margini.

Ce produs să folosești mai mult: creionul de sprâncene, în culoarea părului tău.

Fața pătrată

Pentru fața pătrată, e nevoie să arcuiești sprâncenele cât mai mult posibil, iar rădăcina lor să rămână cât mai fină. Linia ochilor trebuie să fie ascendentă, iar gura și buzele să nu fie accentuate în mod deosebit. Trebuie să aplici o umbră pe conturul maxilarului, un fard de obraz în direcție oblică pe pomeți și să umbrești linia de contur a părului.

Produs care să nu-ți lipsească: fard de obraji și pudra de față.

Fruntea înaltă

O poți farda oricum dorești. În cazul în care vrei să o scurtezi, aplici o linie de fard închis la culoare de-a lungul conturului părului.

Produs recomandat: pudra de față.

Fruntea îngustă

Trebuie luminată cu un fard deschis la culoare, la conturul părului. Încearcă să folosești o pudră de față translucidă, iluminatoare.

 

Machiajul corector după forma feței