Ai tot văzut și tu în reviste și prin orașe mari bannere pentru accesoriile FREYWILLE? Te întrebi oare ce brand o fi, căci îți place explozia de culori ale produselor, care trimit la opere de artă?
Îți spunem noi mai jos povestea! Și te asigur că îți va face plăcere să o descoperi! 🙂

Tot văd și aud în ultima vreme, cel puțin, la tot pasul, de ceasurile și bijuteriile FREYWILLE, care par niște opere de artă în miniatură, superbe.

Aduc constant, prin colecțiile lor, câte un omagiu unui pictor sau artist renumit. De exemplu, în prezent, au o colecție „Hommage à Vincent van Gogh” și arată senzațional.

Totuși, am vrut astfel să aflu chiar mai multe despre acest brand de accesorii, pentru că la cât de frumoase sunt creațiile, cred că merită atenție!

FREYWILLE e un producător de bijuterii artizanale în email cu sediu în Viena, Austria, fondat în 1951. Numele e cunoscut pentru designuri decorative create manual, bazate în principal pe operele de artă ale artiștilor din secolele 19-20.

De ce sunt atât de scumpe ceasurile și bijuteriile FREYWILLE?

Din ce observ însă, e un brand scump, de lux chiar și îl găsești doar în magazinele de profil și în malluri ca Băneasa Shopping City sau Iulius Mall din Cluj-Napoca. Și pe Calea Victoriei, pe linia de magazine premium și de branduri renumite de acolo. Sau online mai ai șansa.

? Ba chiar am descoperit accesorii FREYWILLE vintage online în internațional care, chiar la prețuri extraordinar de reduse față de prețul inițial al unui astfel de accesoriu, își cresc valoarea, fiind din colecții trecute, inclusiv omagii unor artiști.

Și dacă poți și îți place atât de mult brandul, te sfătuiesc să investești în astfel de piese vintage de la ei! Mai ales dacă ești adepta unor astfel de piese cu… vechime:

 

accesorii ceasuri și bijuterii freywille_care e povestea brandului? Vezi aceste piese FREYWILLE vintage la prețuri incredibil de bune!

Dar hai să aflăm mai multe despre povestea FREYWILLE, adică și voi sunteți curioși!

FREYWILLE e made in Vienna, deci e un brand premium austriac de bijuterii și ceasuri superbe, de colecție chiar. Este singura companie din lume care face bijuterii artistice în artă decorativă fină.

Compania austriacă de bijuterii FREYWILLE are o echipă mare de artiști, bijutieri care lucrează în aur, precum și experți în arta emailului rafinat, delicat.

Căci da, accesoriile acestei mărci se disting bine  ca fiind lucrate în mare parte în aur combinat cu email artizanal. De aici și prețurile mai ridicate ale pieselor și poziționarea brandului drept unul de lux.

Cu 90 de buticuri în orașe ca Viena (locul de origine al brandului), Los Angeles, Londra, Paris, Istanbul, Moscova, Beijing, Hong Kong, São Paolo, Singapore, Bogota, Dubai, București (iată!), compania are o producție limitată și exclusivă (aproape unicat!) care merge mână în mână cu distribuția gamelor în propriile magazine și buticuri de branduri din jurul lumii. Încă un motiv, așadar, care ar justifica prețul mai ridicat al accesoriilor FREYWILLE: sunt mici opere de artă, în serie limitată!

Locul de creație a acestor minunate accesorii e în Viena și a rămas acolo. 🙂

Cum sunt create bijuteriile și accesoriile FREYWILLE?

Laitmotivul acestui brand de lux în bijuterii și ceasuri e arta și bijuteria în email lucrat în foc. Se creează astfel bijuterii moderne al căror miez de valoare constă în creația artistică și nu neapărat sau nu atât de mult în materialul utilizat.

Ba mai mult, se folosesc materiale de rezistență foarte bună și pe termen lung: fie aur fin de 18 carate sau monturi în placări cu aur.

Bijuteriile rezultate creează multă emoție prin designul lor artistic, iar FREYWILLE își dorește, astfel, ca persoanele care le poartă să se bucure de ele pe termen lung, toată viața chiar. Emoțiile generate de astfel de mici opere de artă FREYWILLE sunt create să fie cu tine cât vrei tu, pentru tot restul vieții, deci.

Dar de la bijuterii s-a creat o cerere pentru… ceasuri FREYWILLE cu aspect la fel de artistic și reflectând același spirit al bijuteriilor și utilizând aceeași tehnică a emailului special obținut prin foc.

Brandul nu a refuzat femeilor – admiratoare ale sale – nici alte accesorii care să se potrivească cu bijuteriile și ceasurile FREYWILLE, în aceleași designuri deosebite, artistice, colorate și vioaie: așa s-au creat și eșarfe pătrate, șaluri și accesorii textile de păr.

eșarfe ceasuri și bijuterii freywille foarte colorate_care e povestea brandului? Vezi mai multe astfel de piese vintage FREYWILLE

Dr. Wille și-a dorit să creeze și ceva pentru domni, așa că au luat naștere butoni, precum și curele cu decorațiuni emailate rafinate superbe, la fel de artistice.

Și nu putea lipsi din colecția de accesorii pentru bărbați FREYWILLE nici cravata în aspect la fel de artistic, cu motive picturale aparte. Vei găsi chiar și stilouri deosebite lucrate în același email emblematic FREYWILLE.

Ba chiar de câțiva ani, brandul creează poșete de seară decorate atât de frumos cu plăcuțe prețioase emailate în diverse forme și designuri.

Cum a luat naștere brandul FREYWILLE?

Compania FREYWILLE a luat naștere din întâlnirea dintre dr. Friedrich Wille, născut în Austria în 1940, care înainte s-a pregătit pentru a deveni avocat, apoi a lucrat ca expert contabil, și artistul în bijuterii și om de business pe această nișă, Michaela Frey.

Cei doi s-au unit în Vienna în 1970 – de aici și numele brandului de accesorii, de la numele lor de familie combinate: FREYWILLE. Inițial, dr. Wille a intrat în companie ca expert contabil.

Apoi, el a devenit partenerul lui Frey pentru că a îndrăgit că a avut ocazia să lucreze internațional și să își descopere talentul pentru artă îmbinată cu marketing. În anii ’70, el a dezvoltat piața europeană a companiei.

Michaela Frey a început afacerea în decorațiuni și cadouri artizanale în 1951 prin pictarea emailului obținut prin foc. Compania se numea atunci Michaela Frey Emaillemanufaktur. În anii timpurii, ea a utilizat doar designul folcloric austriac.

Mai târziu, datorită influenței londoneze (soțul său fiind englez), a început să lucreze brățări simple emailate și inele cu patternuri folclorice, dar și moderne ale anilor ’50-’60.

După moartea lui Frey în 1980, dr. Friedrich Wille a preluat controlul companiei, achiziționând-o, ceea ce a condus și la o creștere extraordinară a brandului. El continuă să se implice în selecția pentru noi colecții, motive, tipare și produse în sine.

Friedrich Wille s-a decis să-și ia riscul de a dezvolta bijuterii complet noi, influențat fiind și de o educație de profil umanist.

accesorii vintage eșarfe și bijuterii freywille? Vezi mai multe accesorii vintage FREYWILLE la prețuri foarte bune

Dar creațiile de azi sunt rezultatul muncii revoluționare a soției lui dr. Friedrich Wille, Simone Grünberger-Wille, pe care a cooptat-o în brand în anii ′80, pentru a crea bijuterii și accesorii complet noi, după moartea Michaelei Frey, fondatoarea companiei totodată.

Iar Simone Grünberger-Wille a adus în companie mai mulți colegi de la Academia de Arte Aplicate din Viena, care au dezvoltat împreună forme complet noi, au găsit furnizori și au generat un nivel artistic foarte înalt pentru brand începând cu prima lor colecție, Avantgarde. Aceasta a fost în întregime o colecție… geometrică.

Creația bijuteriilor FREYWILLE este și un mix cu geniul artistic și artizanal, motiv pentru care succesul lor a crescut atât de rapid în ultimii ani.

Din 1981, echipa de artiști a FREYWILLE a lucrat fără vreo presiune a timpului, lăsând artiștii să-și acorde timpul necesar pentru contemplare și cercetare, încurajându-se astfel schimbul de gândire și de filosofie.

În anii ’90, brandul a creat o colecție frumoasă inspirată de perioada egipteană a faraonilor, urmată de o colecție greco-romană.  Președintele american al Fundației Claude Monet a propus companiei să creeze o colecție-omagiu adus artistului. Rezultatul a fost un foarte mare succes.

Apoi, FREYWILLE a continuat să aducă omagii mai multor artiști, prin colecțiile sale de accesorii în designuri inspirate de marii artiști, astfel: William Morris pentru Muzeul Victoria și Albert din Londra; Gustav Klimt, Hundertwasser, Alphonse Mucha (părintele Art Nouveau) etc. Acum, omagiul e adus prin colecția actuală lui Vincent van Gogh.

S-au creat teme filosofice ca “Ode to Joy of Life” prin care se celebrează valori care nu pot fi… cumpărate, fiind fără preț, ca “Endless Love”, “Passion” și “Living Art”.

Unele motive din designul acestor accesorii – mici opere de artă sunt inspirate chiar din mitologii.

Cine știe ce mai urmează la FREYWILLE! Dar merită urmărit! E un brand de accesorii minunat, care oferă artei atenția binemeritată. 🙂

Tu ce părere ai? Acum înțelegi de ce atât de multă frenezie în jurul acestui brand minunat de ceasuri și bijuterii, precum și de alte accesorii? Eu da și îmi place tot mai tare! Spune-ne și tu părerea ta despre FREYWILLE, în comentarii, în josul paginii, acum că îi știi povestea! 🙂 Ne-ar bucura foarte tare să o cunoaștem. 

Sursă foto: Vestiaire Collective