Odată cu maturizarea, ne crește și părul prin diferite locuri… Doar că majoritatea fetelor abia așteaptă să scape de aceste, științific numite, pilozități. Apoi, freza intimă și, implicit, epilarea în zona intimă, sunt unul dintre cele mai hot subiecte dezbătute de fete.

Ca în tot ceea ce ține de frumusețe și modă, starurile sunt un model și, de multe ori, dau tonul și când vine vorba de epilarea în zona intimă. De exemplu, Gwyneth Paltrow a recunoscut la un moment dat că preferă lookul hollywoodian, adică ras complet, în timp ce J Lo e fan Brazilian Style. 

Pozele pe care le vedem prin reviste, editorialele de modă și reclame, arată numai fete epilate chiar și în zonele intime și normal că multe fete se întreabă dacă trebuie să se radă și ele sau nu. 

Cine vrea să devină model, trebuie să o facă, de asemenea. În anumite agenții de modelling, se cere să fii complet epilată pentru că, în cazul unei prezentări de modă, dacă lenjeria este mai transparentă, nu e voie să se vadă nici un firicel, logic – ar fi total dizgrațios, înre noi fie vorba!

În plus, toate agențiile cer picioare și axile epilate – la fel de logic – doar sunt modele în sensul propriu al cuvântului, adică etaloane de frumusețe și perfecțiune, nu-i așa?

E și aici o modă, când vine vorba de freza intimă

Moda epilatului în zonele intime (științific, se spune epilat inghinal – de la numele încheieturii de sus a piciorului) a început pe la sfârșitul anilor ′70, în SUA. În Europa, acest trend a pătruns abia prin anii ’80, iar în România trebuie să recunoaștem că am mai văzut și prin anii ‘90 femei cu păr pe picioare sau la subraț (axile) chiar.

La ora aceasta, epilarea a devenit și s-a impus drept normă, de aceea dacă vezi pe cineva cu păr la subraț, ți se cam face silă. Indiferent dacă-i un om de rând ori un VIP. Drept dovadă, Julia Roberts, când a venit „nedefrișată” la premiera filmului Notting Hill, a fost vânată de toți fotografii, iar axila sa păroasă a apărut în toate revistele de scandal, însoțită de comentarii cel puțin răutăcioase.

Nu avem nevoie de părul pubian, deci e OK să te epilezi acolo „jos”

Din punct de vedere medical, părul pubian nu ne mai este necesar în ziua de azi. Mai demult, pe când oamenii nu aveau posibilitatea să se spele atât de des ca azi (mai precis, nu făceau duș zilnic, ca să fiu blândă în vorbire), rolul său era de barieră pentru bacterii în ascensiunea lor spre vagin.

Cum azi igiena nu mai este o problemă, păstrarea părului pubian e doar o chestiune de gust sau de comoditate.

Să te epilezi doar pe lângă chilot e normal. Sunt foarte inestetice firele de păr care se strecoară pe lângă slip. Când începi să razi mai mult, se poate vorbi deja despre o frizură intimă. Există cabinete cosmetice unde îți poți face diverse tunsori, îți poți colora părul sau desena modele. 🙂

Supranumitele „Fashion Victims” își desenează logoul firmei preferate. De exemplu, cele mai cunoscute frizuri sunt Brasilian style (în care nu mai este lăsată decât o dungă subțire) și Hollywoodian Style (la care părul se îndepărtează complet). Multe dintre fete însă nu sunt pregătite să își facă freze. 

Metode de epilare în zona  intimă

Epilarea cu aparatul de ras și spumă în zona intimă

Părul se rade, după ce este umezit, cu spumă de ras. Cel mai bine merge când faci baie, sub duș.

Avantaj: e rapid, simplu și nu doare.

Dezavantaj: trebuie să te razi la două zile, dacă vrei să nu înțepi.
Atenție: dacă ești mai sensibilă, te poți irita!

Epilarea cu ceară în zona intimă

Se aplică ceară rece sau caldă și se smulge cu tot cu rădăcină. Se face la un cabinet de cosmetică, dar, cu puțină îndemânare, te poți epila și singurică acasă.

Avantaj: părul e îndepărtat de la rădăcină și crește abia peste patru săptămâni.

Dezavantaj: metoda e mai dureroasă și neplăcută, dar baba sufera la frumusețe, nu-i așa?

Epilatul cu zahăr în zona intimă

Dizolvi mult zahăr în apă, la foc mic, până obții o pastă foarte vâscoasă, sau cumperi produsul de la magazin gata preparat.

Se aplică precum ceara, cu o spatulă sau cu un dispozitiv roll-on, în direcția de creștere a creșterea firelor de păr. Se acoperă cu o fâșie de bumbac rezistent/hârtie de epilat și apoi se trage în direcția opusă sensului de creștere a părului.

Avantaj: părul va reapărea tot după vreo patru săptămâni, ca și în cazul epilatului cu ceară, iar după ce termini, înlături cu apă orice urmă de lipiceală.

Dezavantaj: este un proces cam lipicios.

Epilatul cu cremă în zona inghinală

Există creme și geluri care distrug firul de păr și se folosesc cam la toate tipurile de epilare.

Avantaj: părul crește în circa cinci zile.

Dezavantaj: trebuie să o lași să acționeze 15-20 de minute, o grămadă de vreme pentru nerăbdători. Atenție: și această metodă poate genera alergii!

Epilarea  definitivă în zona inghinală

Se poate face prin mai multe metode, mult mai scumpe decât toate celelalte, dar odată realizată, ai o grijă în minus.

Metoda  cea mai eficientă și cea mai avansată în acest sens e lumina înalt pulsată (transmite un impuls luminos care este absorbit în rădăcina firului de păr și duce la vaporizarea acestuia).

Avantaje: se adaptează în funcție de culoarea și grosimea firului de păr, de sensibilitatea și nuanța pielii și te scapa definitiv de bătăi de cap. 

Dezavantaj: e cam scumpă. Prețul în euro este stabilit la centimetru pătrat.

♦♦♦

Tu ce metode de epilare în zona intimă utilizezi? Ce freză intimă ai alege? Spune-ne din trucurile și experiența ta, prin comentarii, în josul paginii. Ajută foarte mult opinia și experiența ta. 😉

Sursă front page photo: Pexels/freestock.org