Despre Maria Nila Stockholm, brandul de cosmetice profesionale vegane de îngrijire a părului, implicat în foarte multe proiecte ecologice și de sustenabilitate, v-am mai tot povestit. Nu am reușit însă încă să vin cu un review la produsele pe care le-am încercat. Dar iată că azi am zis că nu-mi mai scapă! 😉

De când am descoperit produsele profesionale pentru păr, de salon, vegane, eco-friendly, Maria Nila Stockholm, pot spune că am descoperit mai multe decât niște produse pentru îngrijirea podoabei capilare.

Am descoperit un proiect, nu doar brand, implicat în atâtea proiecte de susținere a mediului înconjurător, care luptă pe atâtea fronturi în direcția sustenabilității, că… nu contenește să mă surprindă.

Nu știu cum de reușește să facă atâtea lucruri minunate, cu un impact atât de important, în bine, pentru planeta noastră.

Și, cu toate acestea, să dedice timp conceperii și producerii unor rețete de produse de îngrijire a părului complet vegane, profesionale chiar, de folosit în saloane de coafură. Să mai fie și excelente din punct de vedere calitate, să te surprindă cu adevărat. Ooh, wow! Clar sunt cucerită din prima!

Well, printre primele produse de îngrijire a părului vegane Maria Nila Stockholm pe care le-am testat se numără șamponul, balsamul de păr și masca de păr din gama Head & Hair Heal cu extract de aloe vera, despre care am ales să vă povestesc azi.

Șampon Maria Nila Stockholm Heal Head & Hair: review

Șamponul Maria Nila Stockholm Heal Head & Hair este destinat în primul rând protejării culorii părului, să-l mențină cât mai intens colorat, rămânând fidel oricărui tip de păr, indiferent că vorbim de păr vopsit sau păr într-o culoare natural. Face asta datorită complexului propriu Colour Guard.

În plus, și asta e foarte important, are o formulă care ajută la îndepărtarea mătreții și la calmarea scalpului iritat, reducând senzația de mâncărime, datorită unor ingrediente ca Piroctone Olamine și extract natural de aloe vera. De altfel, să nu uităm că se numește Heal, adică „vindecare”.

șampon gama Heal Head & Hair Maria Nila Stockholm_review

În timp, promite chiar vindecarea scalpului iritat și afectat de mătreață, precum și prevenirea căderii părului. Contribuie la creșterea rapidă și frumoasă a părului, în timp ce-l îngrijește, hrănește și îl lasă mai frumos.

Vitamina E, Apigenin și peptidele sunt ingredientele care stimulează foliculii de păr pentru o creștere accelerată a părului și o mai bună regenerare. Acidul oleanolic previne pierderea părului.

Se poate folosi zilnic. Eu l-am utilizat o dată pe săptămână, alternând și cu șamponul Revalid, cu care mă împac de minune în ce privește scalpul cu mătreață, combinat cu căderea părului.

Oricum, pentru mine, după Revalid, cred că e cel mai bun șampon antimătreață + anticădere a părului pe care l-am încercat. Și mai e și vegan, fără prea multe chimicale.

șampon gama Heal Head & Hair Maria Nila Stockholm

Singura chestie e că, fiind un șampon cu utilizare zilnică, dacă îl folosești totuși la o frecvență mai mare, și cu celelalte produse din gamă, aplicate după șamponarea cu el (balsamul, respectiv masca de păr Heal), părul are tendința de îngrășare după câteva zile.

Dar nu e ceva foarte pregnant și, repet, se întâmplă după mai multe zile de la spălare și dacă aplic pe păr și celelalte produse hidratante. Poți întârzia, cred, această ușoară îngrășare a părului, utilizând doar șamponul sau folosind balsamul/masca de păr din gamă cu alte șampoane, de ce nu.

Șamponarea scalpului și a părului cu acest șampon este o experiență extraordinar de plăcută. Spuma pe care o face este foarte fină, spornică și productivă, nu trebuie să aplici foarte mult produs.

E o spumă lejeră, aerată, simplă. În contact cu apa, formula spumează foarte bine și se distribuie bine prin păr.

șampon din Heal Head & Hair Maria Nila Stockholm_cum este_păreri

De șamponat, șamponează lejer, nu încarcă părul, curăță foarte bine, se împrăștie bine printre firele de păr, nu încâlcește părul. Se masează bine și la nivelul scalpului și conferă o stare foarte plăcută și energizantă datorită formulei și spumei lejere.

Aroma șamponului, cu aloe vera, trimite însă la ideea de proaspăt, curat. E o aromă fresh, foarte plăcută, care face șamponarea atât de plăcută și de relaxantă. Vara, pe timp de caniculă, e o plăcere să mă bucur de el.

M-a surprins să văd formula sa foarte fină, înainte de spumare, direct din tub: este una destul de subțire, lichidă, de culoare portocaliu-deschis, roz somoniu așa, cu particule sidefate. Face linii mai închise la culoare, în genul marmurei, iar alături de particulele acelea sidefate creează un joc de reflexii super drăguț.

șampon gama Heal Head & Hair Maria Nila Stockholm_merită_review cu foto

De ce m-a surprins formula? Pentru că aroma fresh și extractul de aloe vera mă duceau cu gândul la ceva mai verde. Dar nu, e ceva pastelat, în nuanța în care ești întâmpinat(ă) încă de la nivelul recipientului.

Flaconul are 350 ml, deci e destul de economic.

Balsam de păr Maria Nila Stockholm Heal Head & Hair: review

Balsamul de păr Maria Nila Stockholm Heal Head & Hair este la fel de fresh parfumat și plăcut precum șamponul gamei, dar mai delicat colorat și pastelat, mai deschis, decât somoniul șamponului. Dar, dacă îl uiți pe undeva pus, afară din flacon, dozat, va oxida și se va închide la nuanță.

În orice caz, textura cremoasă de balsam este foarte densă și plină, fină și catifelată, onctuoasă. E și foarte economic, din acest punct de vedere, nefiind necesar să aplici foarte mult. Alunecă pur și simplu pe păr și pătrunde foarte bine printre fire, hrănindu-l și descâlcindu-l ușor, lăsându-l foarte moale și mătăsos.

balsam Heal Head & Hair Maria Nila Stockholm_review

Nu am nimic să-i reproșez acestui balsam de păr, din contră. E foarte mișto cum lasă și părul moale, catifelat și ordonat, descâlcit și așezat. Eu, care am părul frizzy, de fel, mă bucur enorm că mi-l așază foarte bine.

Singurul inconvenient ar fi că, fiind în tub ca și șamponul Heal, dar într-o densitate mai mare, se scoate mai greu din tub, mai ales când ajunge la jumătatea tubului. Trebuie să insiști mai mult și capacul se poate înfunda mai ușor, mai ales dacă, de la utilizarea anterioară, s-a mai uscat din produs în jurul lui.

balsam Heal Head & Hair Maria Nila Stockholm_review și păreri

Capacul e cu presare pe o parte astfel încât pe partea opusă să se ridice partea cu orificiul prin care iese produsul. Acest mod de deschidere mai complică puțin lucrurile pentru balsam, fiind mai dens. Dar, nah, dacă insiști, în final, iese bine.

Are 300 ml, deci, fiind și dens și eficient (nu necesită nici mult să aplici), este foarte economic.

Mă gândesc însă cu groază, când se va apropia de final, cum voi reuși să-l scot prin acel capac, în cantitate suficientă cât să nu rămână prea mult în interior, și, pentru a nu fi nevoită să-l arunc cu suficient de mult produs înăuntru încă.

E foarte bun acest balsam de păr, e o plăcere să-l folosesc, lasă părul excelent și foarte ușor de aranjat și ca aspect general. Îl îngrijește, îl așază bine.

Și, pentru rezultatele bune pe care le oferă, îmi place să-l folosesc și cu alte șampoane de păr în prealabil, nu neapărat cel din aceeași gamă, Heal. Adică face pereche bună și cu șamponul Revalid, de exemplu. Căci, dacă formula e hrănitoare și o permite, nu are treabă neapărat ce șampon ai folosit înainte.

Desigur, ca să ai un păr moale și îngrijit cap-coadă excelent, imediat, e indicat să folosești toate produsele aceleiași game, cum e Heal, mai ales. Dar, fiindcă și alte șampoane antimătreață și anticăderea părului sunt bune și hrănesc părul la fel de bine, cum să nu te bucuri de ele, combinate cu acest balsam de păr Heal?

Miroase și acesta fresh și foarte plăcut, precum șamponul, dar parcă puțin mai subtil.

Masca de păr Maria Nila Stockholm Heal Head & Hair: review

Iar dacă balsamul de păr m-a convins pe deplin și îmi place foarte mult pentru ce aspect plăcut conferă părului, hrănindu-l foarte bine, hidratându-l, apoi masca de păr Heal de la Maria Nila Stockholm completează și închide perfect această experiență minunată pentru simțuri și cu rezultate extraordinare pentru păr.

mască de păr Heal Head & Hair Maria Nila Stockholm_review

Masca e și mai alunecoasă, spre deosebire de balsam, care e mai onctuos. Masca de păr Heal are totuși o textură mai lejeră. Dar, la fel ca și balsamul, pătrunde ușor în păr și se distribuie foarte bine, ca să îl lase foarte fin, mătăsos și deosebit de bine așezat și ușor de coafat.

Îmi place și că implică un timp de așteptare destul de bun: între 5 și 10 minute. Well, e bine. De regulă, sunt măști la care stai să aștepți și 15-20 de minute să-și facă efectul. Și e super deranjant să aștepți, ca apoi să intri la duș și să o clătești. Nu ecazul cu masca Heal Maria Nila – yaaaay! Îmi plac mult astfel de măști pe care nu-i nevoie să le ții atât pe păr.

Fiind o gamă destinată scalpului cu probleme, iritat și cu mătreață și mâncărimi, ca să fiu sinceră, mă bazez pe ea, ca mască, și cu rol de tratament, pentru pielea capului mai ales.

O aplic și masez puțin și pe pielea capului, deci, la rădăcina firelor de păr. Și face bine, calmează și îmi face scalpul să se simtă atât de bine, precum șamponul. Chiar calmează pe loc.

mască de păr Maria Nila Heal Head & Hair_review

Are o culoare albă, ca a untului. Vine într-un recipient cu capac, ca un borcan, de 250 ml. Ambalajul e la fel de fin și catifelat ca și la celelalte produse din gamă.

Miroase și această mască din gama Heal la fel ca celelalte produse din gamă (balsamul și șamponul), la fel de proaspăt și plăcut. Însă masca e parcă cea care miroase cel mai puțin astfel, celelalte fiind mai puternice puțin, parcă, în parfum.

mască de păr Heal Head & Hair Maria Nila Stockholm_textură_review

Pentru mine, cu părul frizzy, mai ales imediat după spălare și uscare, această mască de păr Maria Nila face minuni și are și efecte antifrizz, deosebite. Dacă mai aplic și laptele de păr Christophe Robin după, am reușit să-mi așez părul natural și fără efort, fără să-mi mai dea prea multe bătăi de cap apoi.

mască de păr Maria Nila Heal Head & Hair_review și păreri

La fel ca și pe balsamul de păr Heal, îmi mai place să o folosesc și cu alte produse de îngrijire a părului, cu alte șampoane, nu neapărat doar cu cel Heal din aceeași gamă.

Concluzii pentru gama Heal Head & Hair Maria Nila Stockholm

Îmi place la nebunie experiența cu această gamă Maria Nila, Heal. Șamponul calmează într-adevăr scalpul iritat și cu mătreață, atunci când masezi.

Pentru mine e cam pe locul 3 ca utilizare și efecte, după Revalid și, să zicem, alte șampoane care ar mai fi pe locul 2 ca rezultate (unul de la Bottega Verde, despre care încă nu am apucat să vă povestesc și cele de la Vichy Dercos).

Nu face minuni la nivel de mătreață; după câteva zile, părul începe să se îngrașe și mătreața să fie iar la vedere. Dar părul e strălucitor natural, catifelat, moale și fin, ușor de așezat și de coafat. Da, culoarea lui arată bine, radiază, fiind bine hrănit. De căderea părului, la fel, nu știu ce să zic, nu face minuni.

Dar se descurcă excelent toate, împreună, părul și scalpul se simt excelent după, iar iritațiile sunt și ele calmate, diminuate. E o gamă bună, chiar dacă nu e excepțională.

Însă merită recunoașterea toată, mai ales pentru că sunt vegane, precum și pentru ideea din spatele proiectului. Iar balsamul și masca de păr sunt minunate, fac toți banii pentru cum hrănesc părul și îl lasă să arate.

Nu mai spun de parfumul lor plăcut și fresh și experiența pe care o conferă, de la șamponare până la final, cu masca aplicată pe păr. Și mai tare e că această aromă se menține în păr pentru destul de multe zile după spălare. Mmmm…

Toate aceste produse de îngrijire a părului Maria Nila Stockholm din gama Heal sunt fără sulfați și fără parabeni. Vin în ambalaje mate, atât de fine, cu atingere ca de satin/catifea ori ca a unui bebeluș, care, surprinzător, sunt create din plastic biodegradabil, reciclat sau care permite reciclarea.

Îmi place mult deviza gamei, de pe aceste ambalaje: „Your hair is unique, that’s how it should stay”. Iar gama Heal Maria Nila promite să contribuie la acest lucru.

Le găsești și în varianta de miniaturi, travel size, ceea ce te ajută dacă ai vrea întâi să le testezi, să vezi ce pot pe scalpul și pe podoaba ta capilară, să vezi dacă merită să le iei la varianta full size. 😉

Tu ai testat gama Heal Head & Hair de la Maria Nila Stockholm? Sau alte produse de îngrijire a părului Maria Nila? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii despre experiența ta. Contează mult pentru noi părerea ta.