Geci de iarnă impermeabile și anti-vânt pentru bărbați: ce branduri merită urmărite și unde le găsești la prețuri bune în sezonul rece.

Iarna s-a instalat în drepturi și dacă acum avem încă zile doar cu ploi, urmează fără doar și poate zilele de iarnă cu zăpadă și mai ales vânt. Dacă de obicei salvarea noastră vine prin geci de iarnă masive, umplute cu vatelină, puf de rață sau pene de gâscă, află că nu este neapărat singura soluție, pe piață fiind numeroase variante de geci ceva mai subțiri cu protecție la vânt și impermeabile.

Aceste geci de obicei nu sunt atât de groase dar oferă o protecție excelentă la vânt și ploaie și țin căldura înăuntru. Și sunt mult mai confortabile decât gecile care ne fac să arătăm ca niște oameni de zăpadă.

Secretul majorității gecilor de vânt este faptul că aun material exterior impermeabil, prin care nu trece (evident) nici vântul datorită stratului gros, iar pe interior există fie o dublă căptușeală, fie una de fleece, care reține extrem de bine căldura degajată de corp.

Geci ANTI vânt și ploaie SuperDry

De obicei, cele mai recunoscute branduri pentru geci de vânt și impermeabile sunt cele de la SuperDry – un brand japonez premium extrem de recunoscut pentru produse de iarnă.

Geacă SuperDry vânt și ploaie - Rain Trekker Jacket
Geacă SuperDry vânt și ploaie – Rain Trekker Jacket

[button url=http://l.profitshare.ro/l/4057001/geacaimpvant2 target=blank icon=arrow-right]Vezi aici geci și jachete SuperDry[/button]

The North Face – Recunoscuți pentru îmbrăcămintea de iarnă

The North Face este din nou un brand extrem de popular pentru articolele de iarnă. Este un brand preferat de cei care merg în drumeții montane, iar ca utilizare zilnică chiar dacă sunt un brand american, sunt foarte populari în țările Scandinave din Europa de Nord, acolo unde iarna vine asezonată cu multă zăpadă și mai ales vânt puternic datorită proximității Oceanului Atlantic de Nord. Sigur, și în România bate Crivățul și Austrul, iar dacă mai mergi pe la munte, este un brand care te va proteja de vânt și ploaie.
The North Face au o linie foarte interesantă de geci 2 in 1, care se întorc pe partea care îți place mai mult, în funcție și de condițiile meteo și activitatea avută.

The North Face Tri Climate Jacket
The North Face Tri Climate Jacket – este o geacă practic în straturi, care combină trei geci într-una singură. Sigur, prețul acestei geci este pe măsură, dar poți găsi modele similare mai ieftine.

[button url=http://l.profitshare.ro/l/4057341/geacaimpvant3 target=blank icon=arrow-right]Vezi aici jachete și geci The North Face[/button]

Personal cred că gecile The North Face Triclimate, chiar dacă sunt puțin mai scumpe, sunt cele mai bune jachete pe care ai putea să le cumperi pentru iarnă, mai ales dacă nu ești fanul jachetelor bomber.

Trespass – Soluția mai ieftină pentru echipament de iarnă

Trespass este o soluție mai ieftină, dar tot bună pentru varii geci de iarnă impermeabile cu protecție la vânt sau echipament de iarnă și trekking. Compania cu sediul în Glasgow, Marea Britanie oferă în cadrul magazinelor online din România numeroase produse pentru bărbați, dar și pentru femei.

Gecile Trespass sunt excelente din punct de vedere al prețului
Gecile Trespass sunt excelente din punct de vedere al prețului

[button url=http://l.profitshare.ro/l/4062496/geacaimpvant6 icon=arrow-right]Vezi modele de geci Trespass[/button]

Modelul care îmi face cu ochiul cel mai tare este cel din stânga imaginii, pentru că are gluga îmblănită, și mai ales iarna este o geacă excelentă. Modelul din centru este aproximativ la fel, pe când modelul din dreapta este pentru toamnă târzie, iarnă devreme, având în vedere că pare că nu acoperă neapărat până în partea de jos.

O altă serie de geci impermeabile și cu protecție bună la vânt este seria Twixer de la Geographical Norway.

Geci_Iarna_Impermeabile_Anti_vant_Geographical_Norway

[button url=http://l.profitshare.ro/l/4062538/geacaimpvant10 target=blank icon=arrow-right]Vezi aici modelele Geographical Norway[/button]

Alte criterii la care să vă uitați pentru gecile anti-vânt și impermeabile:

  • este bine ca geaca să vină cu un șnur elastic în partea de jos, care să poată fi strâns. Astfel se menține echilibrul interior termic.
  • Mai bine cumpărați o geacă un pic mai lungă decât una prea scurtă. Geaca ar fi bine să acopere tot șoldul și când vă aplecați. Sigur, nu vă spun să luați o mărime XL când voi purtați L (sau orice altă combinație de mărimi) – vă spun să vă uitați astfel încât croiala să vină bine pe corp, dar să acopere până la fund.
  • pentru gecile impermeabile, de obicei un material mai gros, eventual ușor cauciucat asigură o protecție mai mare la ploaie. Totuși, sunt și modele de geci impermeabile mai de primăvară/vară care sunt repelente la apă și sunt foarte subțiri. Totuși, aici vorbim de geci-toamnă iarnă.

 

În concluzie, o singură geacă de iarnă, dacă vorbim de cea de tip bomber, mega îmblănită, în prea puține cazuri este suficientă. Iar dacă e să alegi o geacă de zi cu zi, cel puțin una dintre variantele tale ar trebui să fie o geacă anti-vânt. Acestea nefiind atât de groase nu oferă o limitare atât de mare în mișcări, nu ocupă foarte mult spațiu și sunt excelente pentru o serie mare de activități, inclusiv sportive – precum ar fi drumețiile montante sau ce vă mai trece vouă iarna prin cap pentru sporturi outdoor. Da, unele ar fi bune chiar și pentru schi, dar acolo de obicei vorbim de echipament dedicat. 🙂

Iar de branduri de geci de iarnă impermeabile și anti-vânt nu ducem lipsă și nici de magazine online care să vândă toate aceste modele superbe. Așadar, dacă suflă vântul în garderobă, scutură un pic cardul și dă-i cu un checkout care să facă și femeile invidioase pe rapiditatea cu care îți alegi hainele. Și, desigur, poartă-le cu încredere după aceea.