Gel de curățare exfoliant Bioderma Sébium – cel mai bun dermatocosmetic de gomaj fin pentru ten mixt și gras cu acnee: review și păreri personale după testare, cu foto.

Nici nu mai știu la ce pachet cu alte cosmetice era la promoție acest gel de curățare exfoliant Bioderma Sébium, dar cum dermatocosmeticele Bioderma sunt foarte preferate și alese de mine aproape în orice situație și nevoie de îngrijire a pielii, nu aveam cum să mă dau înapoi de la a încerca și acest exfoliant, cu prima ocazie.

Acest gel de curățare exfoliant Bioderma face parte din gama Sébium care e destinată persoanelor cu ten gras sau mixt, cu imperfecțiuni. Ca orice produs pentru exfoliere, el curăță tenul de impurități și elimină celulele moarte de la suprafața pielii.

Cum este gelul de curățare exfoliant Bioderma Sébium?

Gelul de curățare exfoliant Bioderma Sébium  se aplică pe pielea umedă, se masează timp de 1-2 minute prin mișcări circulare și se clătește cu apă. Cam ca orice gel de curățare. Încearcă însă pe cât posibil să eviți zona ochilor, căci acele particule exfoliante din formula gelului, oricât ar fi de fine, pot provoca probleme ochiului, dacă pătrund în zona lor.

Ce ador eu la acest gel exfoliant Bioderma este că faptul că e un produs de tip 2 in 1: e gel de curățare, dar care poate fi utilizat și pentru exfolierea periodică a pielii. Yuu-huu, asta înseamnă economie și… ten mai fericit și mai curat! Când utilizez acest produs pentru exfolierea tenului, renunț să mai folosesc în avans gelul de curățare, pentru că pur și simplu e suficient pentru tenul meu cât curăță el și exfoliază, totodată. La alte produse de exfoliere, care sunt destinate doar pentru acest procedeu, utilizez gelul de curățare în prealabil.

gel de curatare Bioderma Sebium Exfoliant pentru ten gras si mixt tip gomaj review si pareri dupa utilizare

[button url=https://l.profitshare.ro/l/4814300 target=blank icon=heart-2]Vezi alte detalii[/button]

Particulele exfoliante din acest gel de curățare Bioderma sunt foarte mici și foarte dese, ceea ce ajută la o curățare foarte eficientă a tenului. Pielea rămâne foarte curată și luminoasă, reîmprospătată și catifelată, arată foarte bine și se simte astfel. Exfoliază foarte bine și nu înroșește pielea, așa cum se întâmplă în cazul altor exfoliante pe care le-am mai utilizat. Din nou, asta se datorează formulei sale cu microparticule exfoliante foarte fine, ceea ce îl face destul de potrivit chiar și pentru persoanele cu piele sensibilă. ESte deci hipoalergic. Dacă ai ten uscat, nu aș recomanda însă să îl utilizezi. Cred că acolo trebuie să ai grijă cu exfolierea și ce produse de îngrijire a tenului să alegi.

Este încă unul din produsele dermatocosmetice Bioderma pe care le folosesc cu mare drag și care mă fac să mă simt excelent, sunt foarte eficiente în problemele tenului și ale pielii mele. Am tenul mixt și adesea pielea se usucă în zona T, în special în jurul nasului. Cu acest gel de curățare și exfoliere Bioderma Sebium, nasul meu și pielea din zona T arată mai bine ca niciodată, nu se mai descuamează ca înainte. Chiar și punctele negre dispar ca prin minune!

Acest gel de exfoliere de la Bioderma se folosește cu măsură, ca orice exfoliant, de 1-2 ori pe săptămână. Nu abuza de el, oricât ai fi de tentată de asta, dat fiind faptul că lasă pielea atât de fină, curată și pregătită pentru hidratare! Exfolierea pielii nu trebuie să fie efectuată prea des, pentru că poate agresa stratul superior al acesteia, fie ea și cu un produs atât de blând ca gelul de curățare exfoliant Bioderma Sébium!

Gel de curățare exfoliant Bioderma Sébium: formulă și ingrediente

Gelul de curățare exfoliant are o textură moale, de gel, fiind cu o formulă și de curățare, așa că are tendința să curgă mai mult. Fii deci atent(ă) să nu îl irosești astfel. Însă prin el se află acele particule abrazive, care, oricât de mici ar fi, fac această formulă de gel să pară mai densă, nu însă mai vâscoasă ca la alte geluri exfoliante. Are o culoare alb lăptos, transparent și miroase delicat, fresh, plăcut.

gel de curatare cu exfoliere Bioderma Sebium review si pareri

[button url=https://l.profitshare.ro/l/4814300 target=blank icon=heart-2]Vezi alte detalii[/button]

Cât privește ingredientele, gelul de curățare exfoliant Bioderma Sebium Exfoliant conține:
AQUA/WATER/EAU, POLYETHYLENE, SODIUM LAURETH SULFATE, XANTHAN GUM, LAURYL GLUCOSIDE, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, COMPLEX NATURAL BREVETAT DAF (DERMATOLOGICAL ADVANCED FORMULATION), FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, GLYCOLIC ACID, SALICYLIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, DISODIUM EDTA, PROPYLENE GLYCOL, FRAGRANCE (PARFUM). [BI 459]

Are extract din frunze de ginkgo biloba și fructo-oligozaharide (FOS), probabil de aici și aroma proaspătă. Și deși are parfum, să știi că produsul rămâne hipoalergenic și blând cu pielea, cu multe alte ingrediente menite să soluționeze o mare parte din problemele tenului mixt spre gras, cu acnee. Știu că le-am mai întâlnit și în alte produse cosmetice benefice pentru problemele cu coșuri.

Ce scrie pe ambalajul gelului de curățare exfoliant Bioderma Sébium

Producătorul Bioderma – Laboratoire Dermatologique notează pe ambalajul gelului de curățare exfoliant Bioderma Sébium:

„Gel exfoliant purifiant pentru piele grasă sau mixtă. Curăță pielea în profunzime, destupă porii, catifelează pielea. Sébium Exfoliant este formulat cu agenți recunoscuți pentru eficacitatea și blândețea cu care curățăpielea. Microparticulele din această formulă întăresc efectul keratoreglator al ingredienților activi având o acțiune mecanică asupra punctelor negre și albe. Acestea grăbesc eliminarea impurităților și stimulează reînnoirea celulară.

Complexul brevetat Fluidactiv reglează calitatea sebumului prevenind astfel obturarea porilor. Pielea devine mai fină, porii se micșorează, iar tenul devine mai luminos. Complexul natural brevetat D.A.F. crește pragul de tolerantă și reduce sensibilitatea pielii. Sebium Exfoliant pregătește pielea în vederea aplicării cremei de îngrijire specifice. Toleranță foarte bună.

Non-comedogenic. Hipoalergenic.”

gel exfoliant Bioderma Sebium pentru ten mixt si gras review cu foto

[button url=https://l.profitshare.ro/l/4814300 target=blank icon=heart-2]Vezi alte detalii[/button]

Gel de curățare exfoliant Bioderma Sébium: concluzii după testare

Gelul de curățare cu exfoliere Bioderma Sébium este disponibil la un preț destul de bun (vezi aici oferta actuală), având în vedere că e un exfoliant dermatocosmetic, de la un brand foarte apreciat pentru calitatea și eficiența produselor sale, dar și luând în considerare că vorbim de un produs tip 2 in 1 – ador genul acesta de produse: e gel de curățare și exfoliant, deopotrivă! Oricum, dat fiind că vine la flacon de 100 ml și că îl folosești în medie cam 1 dată pe săptămână, te va ține câteva luni. Pentru că nici nu este nevoie să utilizezi o cantitate mare de produs deodată. 😉

Merită din plin, mai ales pentru senzația pe care o lasă după utilizare, pentru pielea curată și fină cu care te alegi datorită lui! Și asta fără să-l utilizezi constant, ci o dată pe săptămână, chiar mai rar dacă nu ai probleme atât de mari cu tenul acneic sau cu impuritățile pielii. E minunat că înlocuiești și gelul de curățare obișnuit atunci când îl utilizezi.

gel de curatare exfoliant Bioderma Sebium review si pareri dupa testare

[button url=https://l.profitshare.ro/l/4814300 target=blank icon=heart-2]Vezi alte detalii[/button]

Îl recomand cu mare drag, ca pe mai orice produs Bioderma pe care l-am folosit până acum, de altfel! De exemplu, folosesc acest exfoliant Bioderma de un an și îmi place cel mai mult pentru faptul că nu pare e un simplu produs cosmetic pentru gomaj, ci e mai degrabă, înainte de toate, un produs de curățare a tenului meu mixt foarte bun, cu care mă împac excelent.

Dacă ai puncte negre mai degrabă decât ten acneic sau gras, îți recomand această minune de scrub facial cu 3 tipuri de zahăr și semințe de kiwi naturale L’Oreal Paris Smooth Sugars.