De ceva timp, citisem pe la bloggerițele din afară despre gelul de curățare și gama de produse de îngrijire a pielii Neutrogena cu grepfrut roz. L-am căutat în multe locuri, inclusiv în SUA, dar nu am mai dat de el. L-am găsit și pe Amazon SUA, dar nu am îndrăznit să-l comand de acolo. Însă acum câteva luni, l-am descoperit și cu livrare la noi, în România.
Vă povestesc aici cum și unde și îi facem un review pe măsura poveștii mele cu el.

Când am comandat prima dată de pe LookFantastic, cu livrare în România, acel royal beauty box de care vă povesteam acum ceva vreme, am zis să mai dau o șansă și să caut și la ei Neutrogena cu grepfrut roz. Unde, surpriză, l-am găsit, daaaar, tot surpriză, nu a fost să fie și să mi-l livreze tot pe acesta roz, ci unul dintr-o altă gamă.

Anyway, am primit, în schimb, gelul de curățare facială Neutrogena Clear & Defend, care e portocaliu, pare și el din ceva citrice (are acid citric, din ce am citit – vezi și mai jos), dar nu e cel cu grepfrut roz. Dar nu mă plâng, în final, a fost bine.:)

De ce-l voiam atât de mult pe cel roz, cu grepfrut? Well, era lăudat în afară pentru efectele în combaterea acneei, mai ales a acneei de pe corp, iar eu mă chinuiam să scap de acneea de pe spate, unde mai am, din păcate.

Hai însă să povestim despre ce poate varianta pe care am primit-o eu până la urmă.

Coletul a venit separat de beauty box, la 1 zi distanță parcă, dar în cam 1 săptămână maximum. Deci s-au mișcat repede.

Cum e pentru mine gelul de curățare a tenului Neutrogena Clear & Defend?

După cum îi spune și numele, Clear & Defend, acest gel de curățare este destinat tenului cu tendință acneică, dar, cumva, e conceput să prevină și izbucnirile ulterioare. Formula e fără ulei.

Deși nu e formula aceea cu grepfruit roz pe care o vânasem, pot să vă spun că mie și această variantă mi se pare că miroase a citrice.

Apoi, m-am bucurat să aflu că are o formulă concepută pe bază de acid salicilic, un ingredient de bază în tratamentele antiacnee.

Eu l-am folosit pentru spălarea pe față constant, dar și pe gât și pentru spate, pentru că v-am spus că am acnee și acolo, și am citit că, în general, aceleași produse pe care le folosești pentru față, pentru ten acneic, ajută și pentru a combate acneea de pe alte părți ale corpului. 

Pe față, alternez folosirea lui cu gelul de curățare Bioderma Sebium Nettoyant Purifiant, iar pe spate, îl aplic după ce mă spăl cu gelul de duș obișnuit – acest Bioderma Atoderm Nettoyant Douceur.

Face o spumă destul de eficientă, consistentă și densă, nu e necesar să aplici prea mult produs. Masez pe pielea umedă cu palmele acest produs spumant cam 1 minut.

gel de curățare Neutrogena Clear & Defend_review

Rezultate gel de curățare Neutrogena Clear & Defend

Mie îmi place ce face acest gel de curățare tenului meu, dar și părții acneice de pe spate. Curăță bine, atât de bine și vizibil că se vede și se simte așa.

E pur și simplu ca în acea reclamă mai veche la șamponul Pantene, care spunea că lasă părul atât de curat că scârțâie de curățenie. Exact așa se simte și tenul meu, după ce mă spăl cu acest gel de curățare. Cu toate acestea, nu e deloc senzația aceea că „ține”, că strânge cu ceva, dimpotrivă. Tenul și pielea, în general, arată foarte îngrijite și hidratate.

Lucește natural de curățenie și iluminează tenul și cred că acest lucru se datorează unor ingrediente din citrice, pe care le simt la nivel de parfum (v-am spus că îmi pare că miroase a ceva citric, eu așa simt).

Apoi, chiar pare că previne apariția unor noi coșuri, precum și mai atenuează din petele lăsate de la acnee. Normal, nu e conceput să elimine de tot semnele postacnee, pentru că nu e un produs astfel conceput și destinat. Dar ajută. 😉

La fel de bine se comportă și pe spate, ține destul de bine sub control acneea de acolo. Așa că mai că nu-mi mai pare rău că tot n-am mai pus mâna pe varianta Neutrogena cu grepfrut roz.

De asemenea, elimină punctele negre foarte bine. Mi se pare că în zona T, unde am puncte negre, face treabă excelentă.

În plus, cum eu am tenul mixt și mai uscat, în exfoliere uneori, pot spune că formula acestui gel de curățare echilibrează foarte bine și la cel nivel, astfel că pielea nu este și mai uscată sau nu devine mai uscată, din contră. Pare chiar hidratată și bine îngrijită și în zonele mai sensibile. Acum nu știu să vă spun exact cum se comportă pe pielea sensibilă cu totul.

Ingrediente și compoziție gel de curățare facială Neutrogena Clear & Defend

Produsul acesta este fabricat în Grecia, deși brandul e franțuzesc.

S-ar putea să te deranjeze că are parfum. Pe mine nu mă deranjează. Oricum, e o aromă fresh, subtilă. Tot așa, ca de citrice, chiar dacă nu e grepfruit roz, cum doream.

Lista sa de ingrediente e aceasta:

listă de ingrediente Neutrogena Clear & Defend

Se prezintă sub forma unui recipient cu pompiță, de 200 ml.

Compoziția este transparentă, destul de lichidă, ca apa, dar face o spumă destul de consistentă și de densă ca să poată fi utilizată pe o suprafață mare. Deci nu aplic mult produs când mă spăl, nici pe față, nici pe corp / spate, când mă spăl cu el.

Îl aplic pe tenul umed.

Tocmai pentru că face spumă destul de multă, deși îl folosesc deja de vreo 3 luni și încă mai am ceva produs – vreo două degete, în recipient. Asta în condițiile în care l-am folosit și pe spate. Bine, ce-i drept, alternând și cu alte produse pentru curățarea tenului.

Așadar, pot zice că e o formulă numai bună pentru curățarea în profunzime a tenului acneic sau cu tendință acneică, eficientă, și, mai ales, una foarte economică.

Formula și spuma pe care o face e lejeră, ușoară, simplă, plăcută în utilizare.

gel de curățare pentru ten cu acnee Neutrogena Clear & Defend_review și păreri

Concluzii pentru gelul de curățare Neutrogena Clear & Defend

Mie îmi place acest gel de curățare facială, chiar dacă tot nu e cel din gama cu grepfruit roz, la care, se pare, nu am noroc. Tot folosindu-l, sunt bucuroasă că l-am încercat, pentru că e chiar un produs bun pentru tenul cu tendință acneică, mai ales că are și acid salicilic, foarte ok în acest sens.

Apoi, trebuie să vă spun că e un mare plus pentru mine că are efect și pentru acneea de pe spate. Formula e lejeră, cu spumă consistentă și eficientă, economică, mai ales dat fiind prețul său foarte bun, mic, pentru ce face și cât te ține ca utilizare constantă (vezi aici prețul actual).

Chiar mă bucur că a fost să îl descopăr și să-l folosesc. Sunt încântată de el, e foarte bun și e deja la loc de cinste în rutina mea de îngrijire a tenului.

P.S.: Între timp, cât scriam pe aici, l-am descoperit pe cel cu grepfruit roz la Notino, dar nu știu ce să zic. Cred că mă voi risca să îl comand și de aici, poate de data aceasta voi avea noroc. 🙂 Sau poate voi primi iar tot această variantă. :)) Who knows? În orice caz, e de bine, îmi place ce fac gelurile de curățare Neutrogena, deci nu mă plâng.

 

Voi ați folosit geluri de curățare facială Neutrogena? Sau dacă nu, ce alte geluri de curățare a tenului fac bine contra acneei voastre? Scrieți-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii părerea voastră și experiențele voastre cu acest produs sau cu produse similare! Contează mult aici poveștile voastre. 😉