Cum este gelul de curățare pentru ten mixt/normal Bioten cu miere și arnică/cimbrișor – review și păreri cu foto.

Am cumpărat gelul de curățare Bioten pentru că voiam ceva natural pentru spălarea tenului și, totodată, cât mai puțin alergenic și bun ca preț – prețul m-a convins cel mai repede însă (destul de mult sub 10 lei; cam tot atâta este și acum – verifică oferta de preț actuală). Apoi, am observat că e produs de Elmiplant – un brand românesc (la origine, acum produce în Franța 🙂 ) de cosmetice de care sunt foarte mulțumită, după Farmec. Am ales varianta pentru ten normal/mixt cu miere și arnică – un bleu verzui ca ambalaj.

Cum este gelul de curățare Bioten pentru ten normal/mixt cu miere & arnică?

Primele dăți când l-am încercat mi s-a părut destul de vâscos pentru un gel de curățare și aveam impresia că are, într-adevăr, textura de miere, ingredient principal din care este realizat. Din cauza aceasta, mi se părea că nu face suficientă spumă ca să curețe cum trebuie. Dar mi-am dat seama că, fiind mai vâscos decât alte geluri de curățare, problema spumării se rezolvă rapid dacă utilizez puțin mai multă apă când îl aplic pe ten, spre deosebire de alte geluri de curățare. Și masând ușor și temeinic fața, cu destulă apă, se produce suficientă spumă. Chiar foarte multă, dar subtilă, nu grea, enervantă, ca să strângă, ca în alte cazuri. Apoi, se clătește bine și gata. Tenul rămâne deosebit de proaspăt și de fin, se simte că a fost bine curățat. Și pentru că e mai consistent ca textură, va și rezista mai mult – deci e economic, nu ai nevoie de o cantitate mare de produs la o curățare. Recomand utilizarea sa seara, ca dimineața să ai un ten proaspăt. Dar, ideal ar fi să îl folosim și seara, și dimineața, doar că dimineața sunt prea leneșă ca să mă mai spăl cu tot tacâmul – știu, asta m-ar trezi mai bine. Uneori, sunt conștiincioasă și reușesc asta, alteori (de cele mai multe ori) – ba.

bioten-gel-de-curatare-ten-normal-si-mixt

[button url=http://profitshare.ro/l/2934749 icon=star-full]Găsești online AICI gelul de curățare Bioten pentru ten mixt. [/button]

În ceea ce privește eficiența, sunt foarte-foarte mulțumită de rezultatele obține cu gelul de curățare Bioten pentru ten normal/mixt cu miere & arnică. Am ten mixt, care se tot exfoliază/usucă în zona T, iar acest gel de curățare îl hidratează bine, îl lasă fin ca pielea de bebeluș și pielea nu mai „ține”. Nu mă mai mănâncă, deci, dacă ai un ten sensibil, cred că îi face bine. Uneori, radiază de bine ce se simte. Îmi place foarte mult cum lasă pielea. Apoi, fiindcă mierea are rol dezinfectant, ține sub control și acneea. Nu elimină complet coșurile, dar le reduce din inflamație. Și are un mare plus din partea mea și pentru asta. În plus, am observat că nici punctele negre nu avansează când folosesc acest gel de curățare. La prețul acesta, cu așa rezultate, pentru mine acest gel de curățare este mai mult decât ideal și chiar nu mai vreau să renunț la el.

Eu am folosit gelul de curățare Bioten cu miere și arnică inclusiv pentru corp, în special pentru zona spatelui, unde mă lupt cu o acnee mai urâtă, pe care o țin sub control cu gelul de duș Bioderma Atoderm, despre care v-am mai povestit. Cum zona respectivă mă mânâncă uneori groaznic și îmi provoacă usturimi, am zis să folosesc acest gel de curățare și funcționează de minune. Pielea nu mai e iritată, nu mă mai mănâncă și coșurile sunt ținute sub control. Da, deci chiar are un efect calmant foarte bun. Îl recomand, așadar, inclusiv pentru zone ale corpului cu probleme.

Îndepărtează foarte bine și machiajul, precum și resturile de make up de pe față rămase după demachiere. Un produs 3 in 1 sau chiar mai mult.

gel-de-curatare-bioten-cu-miere-si-arnica[button url=http://profitshare.ro/l/2934749 icon=star-full]Găsești online AICI gelul de curățare Bioten pentru ten mixt. [/button]

Ce conține gelul de curățare pentru ten mixt/normal Bioten cu miere și arnică?

Gelul de curățare Bioten cu miere și arnică pentru ten mixt/normal purifică și curăță suficient tenul cu o formulă fără săpun. Ingredientele de bază sunt mierea și arnica – mierea curăță și hidratează, iar arnica purifică și revigorează pielea. Combinate, acestea două au o aromă plăcută, dulceagă, de miere, amestecată însă cu un miros fresh. Nu e aroma aceea clasică, dulce, de miere, ci e ceva între fresh și dulce, un miros destul de plăcut.

De curând, produsul a fost relansat; acum, varianta actualizată este cu cimbrișor, în loc de arnică, și are un ambalaj puțin diferit, dar aroma s-a păstrat cam aceeași. La fel și eficiența produsului. Tot cam la fel sunt și ingredientele. Consistența îmi pare însă mai vâscoasă, dar, v-am spus, nu mă deranjează: dacă amestec cu apă, face destul de multă spumă ca să curețe bine tenul. Și așa e foarte economic produsul.

Vă las mai jos lista de ingrediente pe care le conține gelul de curățare Bioten cu miere și arnică pentru ten mixt/normal – varianta nouă, relansată, cu miere și cimbrișor, nu cu mult diferită de varianta anterioară, cu miere și arnică. Așadar:

apă, Sodium Lauteth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Acrylates/Palmeth-25 Acrylate Copolymer, miere, Peg-200 Gliceril Palmat hidrogenat, Acetat de tocoferil, extract de flori de gălbenele (Calendula Officinalis), extract de flori/frunze de cimbrișor (Thymus Vulgaris), jeleu roial, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Glyceril Laurate, Tetrasodium EDTA, parfum, Benzoat de sodiu, sorbat de potasiu, fenoxietanol, hidroxid de sodiu, metil-cloro-izoti-azolinon, metil-izoti-azolinon, CI 42090, CI 19140.

După cum vedeți, este un produs destul de natural, cu ingrediente hipoalergice. Încă un motiv pentru care îl prefer multor altor geluri de curățare facială. Am subliniat ceea ce știu că e foarte benefic din această listă.

Concluzii

Gelul de curățare Bioten pentru ten mixt/normal, cu miere & arnică/cimbrișor este un produs din rutina zilnică de care cu greu m-aș despărți. Îmi face foarte mult bine tenului și pielii, în general. Pe lângă aceasta, are un preț excelent (vezi aici prețul actual), iar consistența sa densă îl face și mai economic. Ține tenul acneic sub control, punctele negre, curăță, hidratează și conferă luminozitate. E unul dintre puținele produse cosmetice pe care le recomand cu toată inima. 🙂