Yellow! 🙂 Doar că nu e vorba despre „galben”, ci despre portocaliu, pentru că a venit rândul să testez gelul de curățare facial Rodial VIT C Brightening Cleanser cu acizi AHA exfolianți, foarte benefici în iluminarea și strălucirea naturală a tenului.

Am acest gel de curățare exfoliant Rodial VIT C Brightening Cleanser din Royal Beauty Boxul de la Look Fantastic, pe care vi-l prezentam aici.

Și am apucat deja să mă joc cu el și să-l testez câteva luni, inclusiv cu FOREO Luna Play. 😉 Așa că hai să vedem ce poate mai exact.

gel de curățare exfoliant Rodial Vit C Brightening Cleanser_review și concluzii după testare

Cum e gelul de curățare exfoliant Rodial Vit C: primele impresii

Din prima, am simțit rolul său de exfoliant chimic datorat acizilor de tip AHA din componență. Deși nu citisem ce conține, nu m-am uitat la nimic la prima utilizare, nu aveam nicio așteptare… dar am simțit acest efect de peeling al produsului direct pe pielea mea. 🙂

gel de curățare exfoliant Rodial Vit C Brightening Cleanser_review_păreri după utilizare

Se simte, practic, cum „pișcă” puțin în timp ce-l utilizezi și te cureți cu el. Deși el, în sine, nu e marketat ca un produs (și) exfoliant.

Are și o aromă care duce într-acolo, înspre niște ingrediente de origine citrică (are „blood orange water” în componență – cred că apă de portocale roșii). Oricum, de aici și Vit C din denumirea produsului, precum și ambalajul portocaliu, foarte plăcut.

Se știe că și acizii AHA și vitamina C asigură iluminarea și strălucirea naturală a tenului, prin exfoliere ușoară de tip peeling chimic. Și astfel se califică și acest produs drept unul x in 1, ceea ce îmi place foarte mult.

gel de curățare exfoliant Rodial Vit C Brightening Cleanser_review_formulă și consistență

Consistența produsului e ca de gel, cu particule vizibile, fine, sidefate, probabil cele exfoliante, un miros ca de produs farmaceutic și ușor care bate spre ideea de citrice – vitamina C, cum se laudă oricum din denumire.

Nu face spumă densă, consistentă, ca un gel de curățare obișnuit și, de aceea, nici nu trebuie să insiști sau să supradozezi. Și aici cred că e tocmai din cauza rolului său de exfoliant.

Evitați zona buzelor și a ochilor, pentru că e o piele sensibilă. Și nu îl folosiți pe pielea iritată.

gel de curățare exfoliant Rodial Vit C Brightening Cleanser_ambalaj

Foarte important! După utilizarea sa, nu uitați să folosiți un produs cu SPF bun, mai ales dacă ieșiți din casă, pentru că, fiind exfoliant și iluminator, produsul sensibilizează pielea și te poți trezi cu pete pigmentare și arsuri solare de care cu greu vei putea scăpa. Așa că mare grijă aici!

Mie îmi place ce face, mi se pare că da, conferă o strălucire naturală, sănătoasă, tenului; strânge porii, elimină bine punctele negre, curăță perfect tenul, îl lasă moale, catifelat.

gel de curățare exfoliant Rodial Vit C Brightening Cleanser_cum se prezintă

Mi se pare că îmbunătățește muuuult și în ceea ce privește semnele postacneice ca petele roșii și ușoarele cicatrici. Nu le vindecă de tot, asta e clar! Pentru că, se știe, de semnele de la acnee, coșuri profunde, scapi foarte-foarte greu.

Dar când gelul tău de curățare uzual te ajută în acest sens, nu poți fi decât foooooarte norocos/norocoasă. 😉

gel de curățare exfoliant Rodial Vit C Brightening Cleanser_capăt cu pompiță

Ingrediente ale gelului de curățare ușor exfoliant Rodial Vit C Brightening Cleanser

Lista completă de ingrediente a gelului de curățare ușor exfoliant și cu efect iluminator Rodial Vit C Brightening Cleanser arată așa:

Aqua (Water), Glycerin, Decyl Glucoside, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Cocamidopropyl Betaine, Citrus Sinensis (Orange) Fruit Extract, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance), Glycolic Acid, Disodium EDTA, Ethyl Ascorbic Acid, Ethylhexylglycerin, Lactic Acid, Sodium Lactate, Propylene Glycol, Sodium Sulfite, Punica Granatum (Pomegranate) Extract, Alcohol Denat., Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract, Passiflora Quadrangularis Fruit Extract, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Citral, Limonene.

gel de curățare exfoliant Rodial Vit C Brightening Cleanser_ingrediente

Văd pe acolo alcool și parfum, probabil cel pe care îl simt eu la spălare, de citrice, dar e subtil. Acuma, nu știu ce să spun de cei cu ten sensibil, cum îl percep. Pe mine nu mă deranjează.

De altfel, deja reperez în listă acizii din fructe, acidul lactic și acidul glicolic, care sunt responsabili și pentru ușoara exfoliere – așa se explică – , precum și pentru iluminarea naturală a tenului.

Alte detalii despre Rodial Vit C Brightening Cleanser

Rodial este un brand britanic, ca și Look Fantastic de unde am luat beauty boxul cu acest produs. E în jur de 200 lei și acest produs, deci se califică drept un produs premium, de high-end (vezi aici prețul actual).

gel de curățare exfoliant Rodial Vit C Brightening Cleanser_review_este eficient

Așadar, încă o dată am convingerea că royal beauty boxul a fost unul dintre cele mai bune dealuri ever. Că numai acest produs și cu încă unul ca el din cutie costă, în mod obișnuit, cât am dat pe cutie pe de-a întregul. Și cutia are muuuulte produse mișto premium, chiar de lux.

Produsul se prezintă sub forma unui tub cu pompiță, care face orice dozare ușoară. Un tub are 135 ml, destul de mult cât să te țină câteva luni de utilizare constantă, mai ales că nu e nevoie să aplici mult la o spălare și, dacă îl aplici doar o dată pe săptămână.

gel de curățare exfoliant Rodial Vit C Brightening Cleanser_prezentare cu pompiță

Până la urmă, chiar dacă e ușor exfoliant și se simte puțin asta la masare, când ustură un pic, acest gel de curățare e revigorant, iar particulele și elementele exfoliante din formulă sunt fine, non-abrazive, sunt blânde cu pielea, iar textura și ingredientele, pe de-a întregul, sunt energizante și reîmprospătează tenul. Exfoliază ușor, deloc agresiv, nu ca exfolianții mecanicii, de pildă.

Pielea e foarte fină, netedă, catifelată și luminoasă după spălarea cu gelul de curățare exfoliant Rodial Vit C Brightening Cleanser.

gel de curățare exfoliant Rodial Vit C Brightening Cleanser_review după testare

Prin masarea în piele, gelul satinat și fin, ușor sidefat, se transformă într-o spumă foarte fină și delicată, deloc densă sau productivă, motiv pentru care tot vei avea tendința să mai aplici. Dar ai grijă să nu exagerezi!

Fiind exfoliant, nu supradoza, ca să nu-ți iriți pielea și să dai în extrema opusă. E suficient să-l folosești ca pe un gel de curățare obișnuit, cu spumă obișnuită: dozează cât un bob de mazăre.

Utilizat în timp, mi se pare că minimizează porii și uniformizează aspectul tenului. Cât privește semnele post-acneice, chiar trebuie să am mai multă răbdare. Dar ajută mult și în acest sens. Oricum, e un produs pe care mă bucur că l-am descoperit și merită inclus în rutină.

Apa de portocală roșie / Blood Orange Water din compoziție are antioxidanți, care ajută la conferirea unui aspect întinerit pielii, și astfel îl vei simți și tu, mult îmbunătățit.

gel de curățare exfoliant Rodial Vit C Brightening Cleanser_review și păreri

Concluzii pentru gelul de curățare exfoliant Rodial Vit C Brightening Cleanser

Overall, mie mi-a plăcut experiența cu acest gel de curățare exfoliant Rodial Vit C Brightening Cleanser, dar nu aș putea spune că e chiar cel mai grozav gel de curățare sau produs de exfoliere pe care să-l folosesc.

În plus, dat fiind și prețul, nu cred că mi l-aș mai cumpăra sau dacă aș da banii pe el în întregime, dacă nu ar mai fi cazul de o ofertă atât de grozavă cum a fost cea în beauty box loo fantastic, în care am reușit să pun mâna pe el prima dată.

gel de curățare exfoliant Rodial Vit C Brightening Cleanser_review și prezentare

Mi se pare puțin cam supraevaluat totuși. Cu siguranță, la prețul acesta, sunt și alte produse pe piață mult mai bune și care să merite atenția.

Dar dacă găsești o ocazie convenabilă de a folosi Rodial Vit C Brightening Cleanser, zic să te bucuri de el fără să stai pe gânduri. Așa, ți-l recomand, ca exfoliant, 1 dată pe săptămână, în rutina de îngrijire a tenului obișnuită.